Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Elbocsájtottak! Vezetőm azt...

Elbocsájtottak! Vezetőm azt szeretné, hogy a KÖZÖS megegyezést írjam alá, jobban járok, ha olyan papírt kérek ahol, le van írva, hogy ők rugtak ki? többi lent

Figyelt kérdés
Pénzügyi szektorban dolgoztam(jutalékos rendszerben) laikusként azt feltételezem,hogy ha munkamegszűnésben nem közös megegyezés fog szerepleni,hanem egyoldalú elbocsájtás, az nekem előnyösebb, pl. ,hogy ha utólag törlödne szerződésem, nem tudnák olyan mértékben szankcionálni,mintha közös megegyezés alapján távozok. Valaki tudna ebbe segíteni, vagy hogy miért jobb,vagy hogy mindegy e. Fontos lenne nekem.köszönöm
2013. jan. 23. 21:14
 1/7 anonim ***** válasza:
62%

A szerződésedben minden le kellene hogy legyen írva. Olvasd át azt.

Általánosságban tudok csak nyilatkozni: Ha közös megegyezéssel jössz el valahonnan, akkor nem jár -ha járna- végkielégítés például.

2013. jan. 23. 21:16
 2/7 anonim ***** válasza:
55%
Úgy tudom, hogy a közös megegyezésbe akkor szoktak belemenni, ha a végkielégítést zsebde kapod, adómentesen. Nyílván valamivel többet mint ami adózva maradna belőle.
2013. jan. 23. 21:32
 3/7 anonim ***** válasza:
Ne írj alá közös megegyezést, hacsak nem ajánl fel a cég valami extra juttatást is. Mennyi ideje dolgozol ott? Végkielégítés járna? Közös megegyezés esetén azt buknád. Illetve később semmifjta igénnyel nem léphetsz fel a céggel szemben.
2013. jan. 23. 21:33
 4/7 A kérdező kommentje:
3éve, szóval végkielégítés nem hiszem. Inkább más szempontokból. Legfőkébb arra gondoltam,hogy jutalék alapú szerződéseket kötöttünk,és azok után-esetleges törléskor- 2évig visszaírják a jutalékot. No már, ha ők bocsájtanak el,akkor nem biztos,hogy úgyis jogos az igény,ha esetlegesen törlődne, mintha közös megegyezéssel távoznék(mert akkor biztos! )
2013. jan. 23. 22:04
 5/7 anonim ***** válasza:
De, az biztos, hogy úgy is jogos lenne, hiszen annak, hogy kirúgtak vagy önként eljössz nincs jelentősége ilyen szempontból.
2013. jan. 24. 08:26
 6/7 anonim ***** válasza:
78%

ne írd alá! rúgjanak csak ki

olvasd ezt el alaposan:

[link]

2013. jan. 24. 12:14
 7/7 anonim ***** válasza:
78%

Akkor válasszad a közös megegyezést, ha az számodra kedvezőbb, mint az elbocsátás. Ez a fő szabály.

Közös megegyezésben bármiben megegyezhettek. Akár abban is, hogy a jövőbeli törlések visszaírását már nem kérik rajtad számon. Vagy abban is, hogy kapsz 3 hónapi bért a lelépésedért. Bármiben.

Felmondásnál a munkaszerződésed az irányadó, illetve a felmondási időt ki kell fizetnie a cégnek. Vagyis akkor még 1-2 hónapig van "jövedelmed". [De már nem dolgozol.]

Szóval mérlegelni kell, mi van az egyik oldalon, mi van a másik oldalon.

Értelemszerűen, ha a közös megegyezésben semmit nem ajánl a cég, akkor nem kell aláírni, miért írnád akkor alá.

2013. jan. 25. 01:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!