Munkahelyemről elküldtek, viszont nem fogadtam el és írtam alá a közös megegyezést, olyan szerződést kapok, ami rendkívüli felmondásos, de még azt sem kaptam meg és írtam elá, elmehetek táppénzre?
A rendkívüli felmondás lényege, hogy a munkavállaló akaratától függetlenül a munkaviszony azonnal megszűnik. Ha a munkáltató ezt neked 2 napja jelentette be, akkor neked 2 napja megszűnt a munkaviszonyod. A papírok rendezésére 5 munkanapja van. Táppénzre hiába mész el, a rendkívüli felmondásra nem vonatkozik a táppénz alatti felmondási tilalom.
Munkanélküli járadékra az igénybejelentésedet követő 91. napon leszel majd csak jogosult.
Lehet, hogyne lehetne. Kérdés, hogy egy állítás egy tagadás esetén kinek hisznek. Ha pedig tanúkat visz -és a mai világban hidd el, a munkáját féltve a legtisztességesebb ember is képes hamisan tanúzni- akkor ő nyer, te meg fizetheted a perköltséget.
Beszélj egy munkaügyi jogásszal.
A felmondásnál (legyen az akár rendkívüli) nem szükséges az aláírás, mert az egy egyoldalú jognyilatkozat, ami egy korábban kötőt szerződést felmond.
Nem értem miért nem mentél bele a közös megegyezésbe, hisz a munkahelyedet mindenképp elveszted, nyerni nem nyersz semmit. A másik pedig (ebben nem vagyok 100%-ig biztos), rendkívüli felmondás esetén, nem vagy jogosult a munkanélkülire.
"Gondolom meg kell indokolnia, hogy miért rugott ki? Szerintem nem meri bele írni a valódi okát. Ha valami hazugságot állít, azzal lehet menni a munkaügyi bírósághoz?"
A két nap igazolatlan távollét pont elég indok. Nem szabad ilyen adut adni a munkáltató kezébe, be kellett volna menni minden nap, küldjön inkább haza, de arra már lenne tanúd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!