Munkahelyemről elküldtek, viszont nem fogadtam el és írtam alá a közös megegyezést, olyan szerződést kapok, ami rendkívüli felmondásos, de még azt sem kaptam meg és írtam elá, elmehetek táppénzre?
"Ha a munkáltató ezt neked 2 napja jelentette be, akkor neked 2 napja megszűnt a munkaviszonyod."
Munkaviszonyt létesíteni és megszüntetni csak írásban lehet, és a munkaviszony megszűnésekor azonnal meg kell kapnod a papírjaidat, és a járandóságodat!
Nem kaptam semmit. Se papírokat, se pénzt. Röviden: március óta bevezették a 6 munkanapot. 3 műszakban dolgozom, úgy nézett ki, hogy szombaton olyan műszakba kellett mennem, amilyen a héten voltam. Délelőttös héten a vasárnap is kötelező volt. Múlt héten nem tudtam bemenni vasárnap, de szóltam is előre! Hétfőn pedig behívtak, hogy nincs szükség olyan emberre aki hátráltatja a cég haladását és mehetek a p....ba.
Nem akarok cirkuszolni, és sajnáltatni sem magam, de aki műszakolt, tudja milyen a 6. nap bemenni éjszakába vagy a hetedik napon felkelni hajnal 4-kor. Március óta ezt csinálom/csináltam.
Nem, hivatalosan 5 napot dolgoztunk. Két jelenlíti volt, az egyik a hivatalos a másik meg amiben a tényleges napokat írtuk.
Köszi mindenkinek a választ!
"Digo válasza:
Mi is ugyanígy dolgozunk, 2 jelenlétit iratnak alá. Annak a másolatát kéne megszerezned, vagy lefotóznod amiben a valóban ledolgozott órák vannak."
Arra nagyon szoktak ügyelni, hogy ne tudd lefotózni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!