Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan lehet kriminálpszicholó...

Hogyan lehet kriminálpszichológusként elhelyezkedni?

Figyelt kérdés
Egyetem elvégzése után szeretnék majd kriminálpszichológusként dolgozni a rendőrségen. Úgy tervezem pszichológia alap- és kriminológia mesterszakot fogok elvégezni. Ezután pontosan mit kell csinálnom ahhoz, hogy kriminálpszichológusként tudjak dolgozni?

2013. jan. 22. 21:23
 1/5 anonim ***** válasza:

Ez egy elég speciális terület, nem nagyon bejáratott dolog még itthon.Szerintem ehhez tényleg jó kapcsolatok vagy szerencse fog kelleni.

pszichológus hallgató

2013. jan. 23. 11:33
 2/5 A kérdező kommentje:
Értem. Azért köszönöm.
2013. jan. 23. 14:40
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Én pszichológia szakra járok. Ha a pszichológia BA (alapképzést) elvégzed, akkor csak viselkedéselemző leszel, pszichológus nem. De szerintem viselkedéselemzőként kriminalisztika mesterképzéssel is el tudsz helyezkedni ilyen pályán. Igaz, hogy itthon még nagyon gyerekcipőben van, és kevés van belőlük, de annál nagyobb az esély arra, hogy alkalmazzanak és jó fizetést kapj. :)

2013. febr. 4. 17:22
 4/5 anonim ***** válasza:
Kriminológia mesterszakhoz egyébként én úgy tudom, hogy 20 kredit kell, amit csak pszicho- és jogi szak elvégzése során tudsz összegyűjteni. Legalábbis én így olvastam és ezt is mondták nekem (én is ezen a téren érdeklődöm). Egyébként azt hiszem, hogy a rendőségnél kell elhelyezkedni utána, vagy ott egy képzésen részt venni. Külön kriminálpszichológiai képzés csak külföldön van.
2013. nov. 30. 13:12
 5/5 anonim ***** válasza:

[link] itt vannak a részletek.

utolsó voltam.

2013. nov. 30. 13:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!