Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Keresett szak az agrármérnök?...

Keresett szak az agrármérnök? Könnyű vele elhelyezkedni? Mennyi az átlagfizetése?

Figyelt kérdés
Itthon vagy külföldön, mindegy.

2013. jan. 19. 10:11
 1/10 anonim ***** válasza:
Annak ajánlatos ezt választani, akinek elsősorban vannak földműveléshez magánterületei. A fizetés az változó, de legjobban ha jól tudom az keres a legjobban a saját földjeiből gazdálkodik. Persze terméstől függ a pénzhozam. Jó szakma ha van háttered, nem tartozol senkinek elszámolással és a betakarított termés mind a tiéd, abból csinálhatod a pénzt. Rövden és velősen ennyi.
2013. jan. 19. 10:24
 2/10 A kérdező kommentje:
Igen, tudom, hogy az nagyobb előnnyel indul, mint akinek nincs földje. Nekem nincs. Mégis ez érdekel. De úgy gondolom, nem csak annak van jövője, akinek már családi vállalkozása van. Mert ez azt jelentené, hogy újabb emberek igazából nem is kerülhetnek be az agrár világba, mert akinek nincs földje, ki van szorítva. Mondjuk személyes tapasztalataim is ezt mutatják, hogy inkább azokkal foglalkoznak, akiknek földjük van, mégha ez nem is jelenti azt, hogy tudásuk is van..
2013. jan. 19. 11:20
 3/10 anonim ***** válasza:
Vannak olyanok az agráregyetemeken akiknek nincs földjük. A gond itt majd a tapasztalat hiányával lesz sajnos. A nagyobb cégek, gazdaságok keresik mostanság az állattenyésztőket, de főleg a növényorvosokat. Ők irtó jól is keresnek. De remélem pár hónap és más tapasztalattal is szolgálhatok mert én is most végeztem Bsc-n. Azért a legtöbb olyan emberke az egyetemen akiknek otthon van gazdaságuk. Ez előny is meg hátrány is mert ugyebár ők nem törnek egyből a munkaerőpiacra és nem jelentenek majd konkurenciát, viszont mikor mondják pl. hogy az agrárosok X%-a elhelyezkedett az rájuk vonatkozik :( Külföldre irtó jó szakmai nyelvtudás kell és még így se biztos hogy szakmádban dolgozhatsz. Amúgy ezen belül is több terület van. Melyik szakra szeretnél jelentkezni?
2013. jan. 19. 16:55
 4/10 A kérdező kommentje:
Én még csak most kezdtem a BSc-t. 26 évesen fogok végezni az alapszakkal, majd utána szeretnék mesterre menni, vagy mint agrármérnök, vagy mint növényorvos, de azt már csak levelezőn.
2013. jan. 19. 19:19
 5/10 anonim ***** válasza:
Akkor kb 22 évesen kezded? Én is szeretnék majd mesterre menni de csak munka mellett. vagy valamilyen szakmérnökire. Hát,hogy mi lesz az majd kiderül. Bsc-re mezőgazdasági mérnökire mennél?
2013. jan. 19. 20:58
 6/10 A kérdező kommentje:
Igen.
2013. jan. 20. 12:59
 7/10 anonim válasza:
Ha van saját földed akkor könnyű. De ha nincs akkor nagyon nehéz vele boldogulni.Tulajdonképpen nem sok helyre lehet vele elhelyezkedni.A nagy cégeknek-vállalkozóknak megvannak a mérnökei-max kiöregedés esetén lehet hozzájuk bekerülni.Én zalai vagyok-szintén agrár, de földdel- de ha most mint munkavállaló keresnék állást, hát ötletem sincs hová mennék.Nem sok ilyen hirdetésre bukkanni.
2013. jan. 20. 13:58
 8/10 A kérdező kommentje:
És földhöz milyen nehéz hozzájutni? Úgy értem, sok földet árulnak? Mennyibe kerül 1 hektár átlagosan?
2013. jan. 20. 15:09
 9/10 anonim ***** válasza:
6%
Ezért kellene híreket olvasni néha. Hazánk mezőgazdaságát már a rendszerváltás után tönkrevágták. Agrármérnökök szinte már sehová nem kellenek, legfeljebb protekcióval, kihalásos alapon bejuthatsz valami kutatóintézetbe, de erre is csekély az esély. A sógorom agrármérnökként végzett több, mint másfél évtizede, akkor sem lehetett már elhelyezkedni, úgyhogy jelenleg az IBM-nek dolgozik informatikusként.
2013. febr. 25. 16:18
 10/10 anonim válasza:

Sziasztok. Leírnám én is, hogyan látom ezt a szituációt.

Nem titok, egy magyar egyetem mezőgazdasági mérnök szakán tanulok. Gyerekkorom óta ebben élek, meg sem fordult más válasz a fejemben. Mindkét nagyapám agrármérnökként tevékenykedett, tehát láttam/látok ezt-azt. Saját terület is van, 200 hektárnyi. Na, most jöhet az, hogy nekem könnyű...nem az. Nyílván előny, de ebből adódóan munkahelyen többet fognak elvárni. Sajnos hasonló a látásom...rengeteg olyan hallgató van az egyetemünkön, aki csak azért jött, mert ide volt elég a felvételi...háttér semmi. Mikor vizsgán azt mondja a hallgató, hogy ő még életében nem látott csirkét élő állapotában...na a baj ez. Persze hozzáteszem, hogy ők a leghangosabbak, többet gondolnak magukról. Valóban, az oktatók azért megkérdezik, hogy esetleg van-e közöd a szakmához. Szóval...legyél kitartó, bújd a szakirodalmat, ne szégyellj kérdezni, ha pedig van terület, érdemes belefektetni. Országosan kb 800e egy hektárnyi terület, de ettől jóval el lehet térni...Tolnában már 3 millió is van, de ez sok mindentől függ.

Keresett, szép szakma, de ez nem iroda, hogy délután 4kor leteszed a tollat. Állattenyésztésről nem írok...0-24, 365 nap, nincs ünnep.

Szóval csak hajrá! :)

2019. jan. 14. 19:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!