Keresett szak az agrármérnök? Könnyű vele elhelyezkedni? Mennyi az átlagfizetése?
Sziasztok. Leírnám én is, hogyan látom ezt a szituációt.
Nem titok, egy magyar egyetem mezőgazdasági mérnök szakán tanulok. Gyerekkorom óta ebben élek, meg sem fordult más válasz a fejemben. Mindkét nagyapám agrármérnökként tevékenykedett, tehát láttam/látok ezt-azt. Saját terület is van, 200 hektárnyi. Na, most jöhet az, hogy nekem könnyű...nem az. Nyílván előny, de ebből adódóan munkahelyen többet fognak elvárni. Sajnos hasonló a látásom...rengeteg olyan hallgató van az egyetemünkön, aki csak azért jött, mert ide volt elég a felvételi...háttér semmi. Mikor vizsgán azt mondja a hallgató, hogy ő még életében nem látott csirkét élő állapotában...na a baj ez. Persze hozzáteszem, hogy ők a leghangosabbak, többet gondolnak magukról. Valóban, az oktatók azért megkérdezik, hogy esetleg van-e közöd a szakmához. Szóval...legyél kitartó, bújd a szakirodalmat, ne szégyellj kérdezni, ha pedig van terület, érdemes belefektetni. Országosan kb 800e egy hektárnyi terület, de ettől jóval el lehet térni...Tolnában már 3 millió is van, de ez sok mindentől függ.
Keresett, szép szakma, de ez nem iroda, hogy délután 4kor leteszed a tollat. Állattenyésztésről nem írok...0-24, 365 nap, nincs ünnep.
Szóval csak hajrá! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!