Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nagyon kétségbe vagyok esve....

Nagyon kétségbe vagyok esve. Se nekem, se a páromnak nincs munkája. Más is van ilyen kilátástalan helyzetbe?

Figyelt kérdés

Fél éve végeztem a főiskolával, és egyszerűen nem kapok sehol munkát, még utcasepőit sem. :(

A párom 1 évet külföldön dolgozott, és most neki is megszünt a munkaviszonya.

Sajnos neki a szülei rég elhunytak, és az én szüleim nem tudnak támogati. Szerencére még van némi tartalékunk, de ha így folytatjuk az is pár hónapon belül elfogy.

Most mégis mit csináljunk? Más hogy oldotta meg?

2013. jan. 16. 16:49
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%

"de egy kicsit szégyellem hogy takarítónő vagyok."

Elhiszem de ne szégyelld. Tisztességes munka habár tényleg nincs becsülete. Rendszerint azok nézik le, akik egy kávés poharat sem mosnak el maguk után. De ha mocsok van azt rögtön észre veszik.

Tudom senki sem arról ábrándozott kis korában, hogy nagy korában takarító néni lesz. Én 15 éven keresztül takarítottam másodállásban fodrászatot, fogtechnikai labort. Mocskos és fárasztó meló volt de fizettek érte.

Közmunkásként bölcsiben takarítottam éves nagytakarítás volt, az egész hóbelevanc pincétől a padlásig, ami a csövön kifért. Azt hittem megbecsülnek majd mert, amíg én nem voltam ott ezeket, mind nekik kellett megcsinálni de akkor meg levettem a vállukról a melót és jó sokat lógathatták a lábukat.

Amikor végeztem akkor leültem egy félreeső helyen a dadusokhoz. Rám szóltak, hogy ne oda üljek mert ha valaki jön milyen már, hogy egy takarítónő ott ül!! Olyan szinten megaláztak, hogy hiába tisztelem a kort kiosztottam őket. Mondtam, hogy kösz, lesztek ti is még ilyen helyzetben mellesleg nincs rám írva ki vagyok és még a melós cuccom is jobban néz ki, mint a ti kitérdelt mackó gatyátok. Bocsánat, hogy élek! Ápolt, rendezett külsővel rendelkező nő vagyok nem egy zsíros hajú, fogatlan bába! Talán még iskolázottabb is, mint ők.

Ebben a szakmában nem fizetnek meg senkit és még örülhet a taki néni ha minimál bérrel bejelentik.

Ezek után nem csoda, hogy nem törik magukat az emberek, hogy oda menjenek, úgyhogy nagyon is meg kell becsülni azokat, akik elvégzik.

Mellesleg van két takarító vállalkozó ismerősöm de ők sem tudtak elhelyezni. Folyton pályáztatják őket, gyakran jön valami csókos, sógor-koma, vagy valaki, aki árban alájuk ígér és máris ugrik egy irodaház például. Nem, hogy felvennének, de még ők is elbocsájtanak.

Naponta 6-8 ember adja meg az elérhetőségét ki lehet vetíteni havonta hány ember tapos azért a pár helyért.Tele vannak jelentkezőkkel munka meg nincs.

Ennyit a takarításról.

Az meg szent igaz, hogy a nyolc órában főállásként elvégezhető melók nem kis részéből diákmunkát csináltak.

Kedves Kérdező nem tudsz mást tenni, mint nem feladni. Szépen kiöltözni és nyakadba venni a várost bekopogtatni mindenhová az önéletrajzoddal, vagy kinézni olyan cégeket, ami a profilodba vág, és kérés nélkül elküldeni nekik az önéletrajzot. Környezetemből jutottak már így álláshoz!

Egy telefon mindenhol van, meg kell kérdezni, ki a személyzetis, munka ügyis és megcélozni.

Ha valaki lelép kényelmesebb egy meglévő adatbázisból dolgozni, mint hirdetéseket feladni, hirdetéseket bújni.

Ne add fel sok szerencsét!

2013. jan. 16. 18:22
 22/29 anonim ***** válasza:

ma 18:22

Szerencsére engem megbecsülnek, és megfizetnek rendesen. Soha nem érzetem hogy lenéznének, sőt nagyon kedvesen bánnak velem. De igazad van. Én sem arról álmodtam hogy takarítsak. Talán ezért is szégyellem egy kicsit. Nem a munkát, mert azt elvégzem. Hanem a tudatot, hogy csinálhatnék mást is, dolgozhatnék a szakmámban is, mégis irodákat takarítók. Pedig akadna meló. Csak hát nem tudok angolul annyira hogy más munkára is merjek pályázni.

De ha engem megaláznának, tuti nem takarítanék, főleg ha tudnám hogy olyan aláz meg akinek az IQ-ja a béka feneke alatt van..

Egyébként már gondoltam arra is hogy haza kéne mennem, és újra a szakmámban kéne dolgoznom, de mi van ha nem kapok állást?? Így inkább várok türelmesen mert hiszem hogy ennél csak jobb lehet.. Bizakodó vagyok mindig..

2013. jan. 16. 18:33
 23/29 anonim ***** válasza:
Igen olvasok is. Mint ahogy azt is olvastam, hogy 2 helyről lépett ki a kérdező. Ha valaki rá van szorulva, csak akkor lép ki ha van már más munka. Ebből szűrtem azt nle, hogy nála a bármilyen munka mégsem bármilyen, tehát válogat.
2013. jan. 16. 18:40
 24/29 anonim ***** válasza:
nem a kérdező jött el 2 helyről, hanem az 1.válaszoló
2013. jan. 16. 22:02
 25/29 anonim ***** válasza:
49%

Komolyan ledöbbentem. nem gondoltam volna, hogy ez megy itthon, hogy ekkora a munkanélküliség.

Ha már évek óta nem dolgoznak, akkor hogy tudják magukat fent tartani? Ez szörnyű lehet. Igaza volt azoknak, hogy vissza sírják még az emberek a Kádár-rendszert, akkor volt munka,nem mondták azt hogy nincs felvétel,mert köteles volt felvenni.Ha nem tetszett a munkahely délután már másik gyárban voltál.

Hiába mondják, hogy akkor adósodott el az ország, ugyan már, most mit történik....

Mindenhonnan az folyik, így nincs pénz, úgy nincs pénz, nem megy a gazdaság....mi lesz itt...

22/f

2013. jan. 16. 23:26
 26/29 anonim ***** válasza:

Annyira furcsa, hogy itt a gyakori kérdéseken ez a két véglet van. A nagyon elkeseredett emberek, akik szó szerinte nyomorognak a másik, akik meg itt verik magukat hogy havi nettó fél milliókat keresnek, meg alap, hogy egy pályakezdő fizetése nettó 200.000...... Nem értem egyáltalán az egészet, akkor most mi a helyzet?

Mert őszintén szólva én úgy vagyok vele, hogy aki igazán jól keres, az nem itt fórumozik..... és másoknak mondogatja, hogy én igenis jólélek...

2013. jan. 17. 10:24
 27/29 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Egy ötletem van, nyilván nem ideális, de jobb, mint a semmi. Ha minden kötél szakad esetleg beiratkozhatsz egy könnyebben elvégezhető nappalis OKJ képzésre (már ha ezt a lehetőséget még nem használtad ki), vagy felvételizhetsz mesterképzésre (államilag támogatottra). Hogy miért jó ez? 1. Mesterképzésen kaphatsz szociális támogatásokat. 2. Mellette elmehetsz gyakornoknak, OKJ esetében diákmunkára. (Budapesten úgy látom, nagyjából csak így lehet munkát találni.)

Rengeteg gazdasági jellegű gyakornoki pozíciót hirdetnek meg cégek és egy gyakornoki pozíció után egyszerűbb ottmaradni a cégnél. De sok helyen láttam adminisztratív jellegű gyakornoki munkát is.

De igazság szerint nem tudom, hogy melyik megyéről van szó, Budapesten tudom, hogy így is működik.

A másik ami eszembe jutott, esetleg megpróbálhatjátok a munkaügyis képzéseket is, azok mellé szoktak ilyen fizetésfélét is adni.

2013. jan. 18. 09:23
 28/29 anonim ***** válasza:

Én fél éve vagyok munkanélküli.

19éves vagyok,esti levelezőre járok.

Egy nagyvárosban élek már bejártam az önéletrajzaimmal

az egész várost,de semmi.

Dec elején felvett az Auchan és kemény 1 hónapot dolgoztam ott ugyanis addig szólt a szerződésem.

Hozzá kell tennem hogy 30 embert vettek fel a decemberi hónapra és mindössze 1 embert vettek vissza.

Még a meló kezdetén adtak egy 2 számmal kisebb Auchanos mellényt és mondták hogy majd kicserélik egy nagyobbra ha lesz(azóta is cserélik)

Amikor pedig lejárt a szerződés behívták az egész csoportot és közölték hogy nem vesznek vissza minket.

Nem egy ember volt aki sírva jött ki onnan...durva

Aztán le kellett adni a felsőt majd nagy pökhendien megkérdezték hogy "Ki van mosva??"

Mindenesetre majd figyelem az Auchan honlapját húsvét körül hogy vesznek-e fel emberkéket arra a pár napra,aztán azokat az emberkéket is dobbantják.

Én is keresgélem mindig az álláshirdetéseket de árufeltöltőnek is csak nappalis diákokat vesznek fel.

Az említett takarítói munka is csókos.

Mindenesetre ha nincs ismerőse az embernek akkor szinte lehetetlen.

Az itteni gyárak is telítve vannak,azt mondták majd szólnak ha lesz hely.

Fiatal vagyok bármilyen munkát elvégzek de mégsincs semmi.

Érdekes hogy amilyen munkát nagyanyáink végeztek 6osztállyal ahhoz most minimum érettségi kell és nem is biztos hogy felveszik az embert.

Mindenesetre tanuljátok a nyelveket!! Ez nagyon fontos

Kitartást mindenkinek!

2013. jan. 19. 21:02
 29/29 anonim ***** válasza:
Felénk, az egyetlen üzem, ahol lehet egyáltalán valamit dolgozni (szigorúan minimálbérért), azt csinálja, hogy havonta (!!!!) újítja meg a munkaszerződéseket. Ha van megrendelése a cégnek, újra felvesz egy hónapra, ha nincs, elküldhet, akár hónap közben is. És nem azért, mert rosszul dolgoztál volna... Erre lehet aztán egy életet alapozni! Ez aztán a jövőkép! Amikor nem tudod, mi lesz jövő hónapban, a jövő héten, meg minden reggel gyomorideggel mégy dolgozni, és hálás vagy este, hogy holnap is mehetsz. És ez még a jobbik fele, mert ha ez sem lenne...
2013. jan. 20. 06:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!