Nagyon kétségbe vagyok esve. Se nekem, se a páromnak nincs munkája. Más is van ilyen kilátástalan helyzetbe?
Fél éve végeztem a főiskolával, és egyszerűen nem kapok sehol munkát, még utcasepőit sem. :(
A párom 1 évet külföldön dolgozott, és most neki is megszünt a munkaviszonya.
Sajnos neki a szülei rég elhunytak, és az én szüleim nem tudnak támogati. Szerencére még van némi tartalékunk, de ha így folytatjuk az is pár hónapon belül elfogy.
Most mégis mit csináljunk? Más hogy oldotta meg?
"El lehet menni multihoz árufeltöltőnek, takarítónak, raktárosnak, pakolómunkásnak is. Újságkihordás, szórólapozás, stb.
Aki akar, az pár hónapon belül talál munkát, ha annyira muszáj."
Tényleg? Na ne mondd! Ne haragudj voltál mostanában munkanélküli?
"El lehet menni multihoz árufeltöltőnek, takarítónak, raktárosnak, pakolómunkásnak is. Újságkihordás, szórólapozás,"
Nem igaz! Nem igaz! Tényleg, mit gondolsz, én hova szoktam jelentkezni? Vezérigazgatónak? Ráadásul nehogy azt hidd, hogy minden településen, vagy legalábbis tömegközlekedéssel minden nap bejárható távolságra van Tesco, vagy hasonló! Én is hiába jelentkezek a tőlünk minimum 40 km-re levő multihoz, nem kellek, mert van, aki közelebbről bejár. Hozzánk elég közel (busszal 10 perc) van egy Lidl, de oda sem kellettem soha, lehet azért, mert az utolsó buszom hamarabb indul, mint amíg még bent szoktak maradni a dolgozók, vagy nem tudom.
Újságkihordás, szórólap? Igen, persze. Protekcióval.
Olvasva titeket és a kérdezőt, akkor nekem nem szabadna szégyellnem hogy irodát takarítok.
Sajnos nyelvtudás hiánya miatt csak irodai takarítást kaptam mint munkalehetőség. Csinálom, mert legalább dolgozom, de egy kicsit szégyellem hogy takarítónő vagyok. Mindig reménykedem hogy lesz jobb is. Nektek is ezt tudom tanácsolni. Minden rossz után szokott jönni a jó is. Csak türelem..
"El lehet menni multihoz árufeltöltőnek, takarítónak, raktárosnak, pakolómunkásnak is. Újságkihordás, szórólapozás, stb.
Aki akar, az pár hónapon belül talál munkát, ha annyira muszáj."
Agymenést kapok az ilyen betanult szövegtől. Te sem voltál mostanában munka nélkül vagy ha sikerült akkor ro*adt nagy mázlista vagy mert ez nem úgy megy ahogy elképzeled!
Pesten már nincs olyan multi ahová ne jelentkeztem volna árufeltöltőnek.
Nincs hely! Képzeld! Tudod miért? Mert mindenki azt hiszi, hogy ha nincs más akkor majd elmegy polcokat pakolni meg takarítani. Csakhogy rajta kívül még kis millióan gondolják ugyanezt és beteltek a helyek.
Azt már meg se említsük, hogy az ilyen munkák javarészt diákmunkák és például középkorú nőket fel sem vesznek ilyen melóra!
Mellesleg sok helyen elvárás a targonca vezetői engedély meg mindenféle minőség biztosítási rendszer ismerete. Aki sose csinálta ezt annak max. 1% esélye van, hogy felveszik. Pláne ha már idősebb akkor semmi.
Szórólapozás, adatrögzítés, kis melók már rég diákmelók sőt a normál szakmákat pl. recepció azokat is nekik adják.
Egy raktárban meg minimum a pakoló, csomagológépek ismerete, raktározási programok ismerete.
Úgyhogy gondold át szépen még egyszer mielőtt ilyenekkel vagdalkozol. Tudom, hogy vannak léhűtők de a többség nem brahiból van otthon. Kevés meló, sok munkanélküli. Plusz az ideköltözött vidékiek is ráraknak a létszámra szóval,aki nem most munkanélküli az elképzelni nem tudja, mi folyik a munkaerő piacon. Nekem még egy nyomorult park gondozást, gazolást sem tudtak adni.
Ideje lenne végre kinőni ezt az "akiakartalálmelót" lázálmot kinőni mert nem azok az idők már elmúltak!!!
17-es olvasol is? Árufeltöltő, betanított munkás, takarító... Ilyen állásokra hajtunk mi is, nem arra, hogy jaj csak a végzettségünknek megfelelően tudjunk elhelyezkedni.
De nekem két éve nem sikerül, pedig járkálok utána rendesen, egy helyre többször is megyek, időközönként beállítok minden lehetséges munkahelyre az önéletrajzommal, telefonálgatok, ismerősöket mozgósítok (sajnos belőlük kevés van), régi munkatársakat keresek meg, nem adom fel. Mégsem jött össze eddig, erre varrjál gombot.
Nem mindegy az sem, hol lakunk. Egy nagyobb városban, vagy nagyobb város közelében azért jóval könnyebb találni valamit, mint az olyan kisebb településeken, ahol még a környező városok is kicsik és ott is nagy a munkanélküliség. De ilyen helyeken nem is nagyon röpködnek az álláshirdetések. Ha valakinek dolgozik valahol jó ismerőse, rokona, ahol van megüresedés és gyorsan értesül róla és kap egy kis hátszelet, van esélye bekerülni. Nem kivételes munkakörökbe, hanem gyári melóra, takarításra, stb.
Úgyhogy én megértem, hogy sokan kilátástalannak érzik. Én akkor is azt mondom, próbálkozni kell tovább, nem szabad feladni, egyszer csak jönni kell valaminek, ha kitartóan keresünk. :)
sajnálom a helyzeteteket :(
remélem sikerül munkát találnotok
én ezért direkt olyan szakra mentem a fősulin ami hiányszakma és el lehet vele helyezkedni..remélem mire végre is így lesz..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!