Mit mondják a főnökömnek? Mindenképp az igazat?
Ha jól értem sales-ben dolgozol. En egy napig voltam egy ilyen helyen, már akkor közölték hogy karácsonykor mindenki kipihente magát, senki ne merjen márciusig szabadnapot kérni.
Ennyi idôre meg még a régi alkalmazottakat sem engedik el sok helyen,nemhogy a próbaidõseket.
arról nem beszélve hogy illene elõbb szólni.
Szerintem jobb ha magadtól mondasz fel...
1. A próbaidö alatt bármikor elküldhetnek mindenféle indoklás nélkül.
2. Ha netán szerzödést kötnek és véglegesitenek, akkor az elsö hónapokban semmilyen szabadság sem jár.
3. Ha mégis elmégy akár fizetésnélkülire is, az ok az azonnali hatállyal történö felmondásra.
Két lehetöséged van: VAGY elmégy meglátogatni a barátodat és ki vagy rugva (jogosan), VAGY maradsz, elkezdesz rendesen dolgozni és csak akkor gondolkodsz szabadságon, ha már van megfelelö idejü munkaviszonyod és bizonyitottál.
Ez most eléggé vicces. Nem is értem, hogy gondoltad el.
Ez esetben választanod kell, vagy utazás, vagy a munkahelyed.
Elvileg próbaidő alatt nincs szabadság, azt majd csak később adják oda.(Kiveheted, jár a szabi, csak nem az első három hónapban)
Viszont, ha lehet beszélni a főnökkel, akkor próbáld meg.
Ugyanakkor már akkor jelezhetted volna az utazásodat, amikor felvételiztél nála.
Tehát minden megeshet, de ne lepődj meg, ha azt mondják, viszont látásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!