Keres ebben az országban valaki normális bért?
Most olyan netto 150 ezerre gondolok, amit normális 8 óra munkával keres meg és nem 16-tal? Ez bruttóban olyan 250 ezer. Bejelentve rendesen, nem 4 órára, meg kényszervállalkozóival stb... Van ilyen? Ha igen, milyen munkát végez?
Köszi
Minden tisztelettel, te is csak hallomásokat mondasz. "Mert a hallomások meg saccolások sokszor hazugságok...".
Ha elégedetlen vagy a szakmádban elért fizetséggel, akkor egy-két év alatt simán szerezhetsz más végzettséget is, megkockáztatom hogy főiskolára/egyetemre is elmehetnél 3 évre, ha szeretnél.
Nem mondok ítéletet előre, ne így értsd, de a szorgalmas munka nem egyenlő azzal, hogy sok munkaórát töltesz munkával egy hónapban. Személy szerint mindig bevált még nekem, ha a munkámat nem csak a pénzért, hanem valami többért végeztem, akár emocionális pluszért, akár azért hogy segítsek másoknak.
Éltem már olyan környezetben, amikor a három napra való ennivalóm egy zacskó rizs volt és csak a főbérlő jóindulatán múlt, hogy nem kerültem utcára. Mindezzek csak annak akarom elejét venni, hogy azt mondd, nem tudom milyen a rossz, ezért számítok mindig a jóra, látom mindig csak a jót.
A lényeg, hogy mindig van kitörési lehetőség, ahogy egy másik nálam bevált dolgot is megosztanék: A panaszkodás még több bajt szül. Ne arra fordítsd a figyelmed, hogy tudsz még több panaszt kiadni magadból, hanem hogy hogyan tudsz jobbá és többé válni, olyanná akiért a munkáltatók hálóval halásznak.
Persze, ezek is hallomások, de a sajátomat is leírtam. Ami nem hallomás, mert mindenki sajnos a diplomát emlegeti. B.nőm német nyelvű óvodapedagógusi diplomával kap kézbe 90-et. Nem hallomás, ezt tudom.
Nekem jelenleg öt szakmám is van. Egyik egy felsőfokú Budapesti gazdasági Főiskolai végzettség. De mindenhol olyan nevetséges összegeket mondanak bérként, hogy egy vicc. És most nem csak magamra utalok... Kíváncsiságból tettem fel a kérdést, hogy vajon a Magyarországon élő 4 millió szegényen kívül, aki 80-90-es keres, milyen beosztásokban lehet érvényesülni?
Elég nagy probléma, hogy nincsen középréteg. Azt tapasztalom, hogy vannak a nagyon jól keresők, és a nagyon rosszul keresők. És ez nem csupán a diploma függvénye. Én rendezvényeken, ha hiszitek, ha nem, diplomás közgazdászokkal dolgozom együtt, akik szintén felszolgálnak. Mert nem tudnak megélni... Ezenfelül, mindenki nem lehet diplomás, mert akkor a diploma értéke csökken.
Ahogy látom, sajnos, aki jól keres, sokszor abból indul ki, hogy ez másnak is sikerülhet. De ha az országban van összesen mondjuk pl. 500.000 hely, (mert szerintem nincs több)ahol jól lehet keresni, hogyan kereshetne mindenki jól? Nem gazdagságra utalok, hanem normálisan.
Ez egy informatív kérdés, hogy milyen szakmában ki tud normálisan 8 órával legalább 150-et megkapni?
A gyári munkások többnyire mind rabszolgák, rengeteg meló kevés pénz, csak azért nem sztrájkolnak orrba-szájba, mert nincs szakszervezetük.
A jól fizető állások 90%-a protekciós, a diplomás hiányszakmákon, azaz gépész, villamosmérnök stb. kívül. Általában, aki a legjobban veri a mellét, hogy csak akarni kell stb. pont azok jutottak némi háttérrel a legmenőbb állásokhoz.
A képlet nagyon egyszerű, ha pénzes családból származol, pénzes is leszel, ha van diplomád, ha nincs, ha csóró családból származol nagy szerencsével talán ki tudsz törni, de a legvalószínűbb, hogy csóró maradsz.
Pénzintézetnél dolgozom menedzserasszisztensként. 8 órás, bejelentett állás, legálisan keresek 200 nettót (+kb havi 40e cafeteria), kezdőfizetésként.
Viszont feltétel volt a közgazdász diploma és közel anyanyelvi szintű angol nyelvtudás. A főnököm szándékai szerint szakmai asszisztens leszek néhány éven belül.
Kisebb szakmai feladatokat már most is kapok, bár leginkább fordítás (minél több szakmai anyagot lássak).
Kötöttek velem tanulmányi szerződést is, ha a szakmai posztgrad-ot elvégzem, utána várható az átminősítésem szakmai asszisztenssé - utána pedig szakmai pozíció, ha elégedettek lesznek.
A fél éves teljesítményértékelésnél rákérdeztem a főnökömnél, hogy miért pont én. Indoklása az volt, hogy a végzettségen és a nyelvtudáson kívül az önállóságot, talpraesettséget és a diplomáciai érzéket, gyors tanulási képességet várta el és kapta meg.
Elmondása szerint szimpatikus volt neki az interjún, hogy amikor egy-két olyan dolgot kérdezett, hogy ismerem-e, amivel még nem találkoztam, akkor azt mondtam, hogy adjanak egy délutánt ismerkedni a programmal és utána menni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!