Keres ebben az országban valaki normális bért?
Most olyan netto 150 ezerre gondolok, amit normális 8 óra munkával keres meg és nem 16-tal? Ez bruttóban olyan 250 ezer. Bejelentve rendesen, nem 4 órára, meg kényszervállalkozóival stb... Van ilyen? Ha igen, milyen munkát végez?
Köszi
Aha. Saját példát gondoltam csak. Mert a hallomások meg saccolások sokszor hazugságok... Én a vendéglátásban vagyok. Elárulhatom, hogy ez az egyik legrosszabbul fizető ágazat manapság. A Balatonon egy nyári szezonban havi 320-330 munkaórával!!!! (Normális munkaóra 160/hónap) Kézhez lehet kapni kb. 170-200 ezret a jattal együtt!!!!!! Nagy tévhitek vannak itt a vendéglátóval kapcsolatban. Budapesten kb. 150-160-at lehet megkeresni, de azt is 12-14 órázásokkal! Nem bejelentve, és nem napi 8 órával! Az átlagkereset a felszolgálók körében a tévhittel ellentétben olyan 500-600 forint/óra! (Rendezvényeken 7-800 forint, de azok alkalmiak, arra nem lehet építeni.) Ami lófütty. Normális 160 órával számolva ez kb. 100-120 ezer forint max! (Persze vannak belvárosi helyek, ahol lehet jól keresni, de az nagyon kevés.)
Ezt a HR gyakornoki 140-et cseppet kamunak érzem. Sehol nem adnak egy gyakornoknak ennyit. Nagyon max. 70-80-at kézbe.
Másik, Corvinuson végzett közgazdász ismerősöm két felsőfokú nyelvvizsgával kapott kézben 110 ezret!!!!! Megy is külföldre. Másik ismerősöm közgazdász Tacskóban a zöldségosztály vezetőjeként 150-et alig kap kézbe!
Nem tudom, ki írta a szorgalmat, de messze áll a valóságtól. Aki rám azt mondja, hogy havi ledolgozott 330 óra nem jelent semmit, na azzal én cserélnék... Ja, és megjegyzem, hogy a Balatonon is ezt a 330 órás hónapokat 6 órás munkaidőnek jelentik le, vagy 4 órásnak.
Rendőr ismerősöm 12 órás műszakokban hazavisz 90-et. Komolyan, milyen ország ez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!