Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi baja a munkaadóknak az 50...

Mi baja a munkaadóknak az 50 felettiekkel?

Figyelt kérdés

Mert,hogy pályakezdő nem kell,azt a tapasztalathiány miatt valahol megértem,hogy 30-40 körüli(pláne nő) nem kell azt is valahol a (várható) gyerekek miatt.

Nade egy 50 éves már nem szül,nincs kisgyereke aki beteg lesz,nem kell érte rohanni az oviba-isibe 4-re,van bőven munka/élettapasztalata,a mai ötvnesek már nem is számítástechnikai analfabéták,nem dolgoztak évtizedekig a szocializmusban(mert 10-15 éve ez még valamennyie jogos kifogás volt ellenük),és valljuk be azért még nem rottyant vén emberek/asszonyok akiknek 100 féle betegsége van.

Én ugyan 26 éves nő vagyok,de látom mennyit kinlódik a szüleim korosztálya ha netán elveszíti a mukáját,és nem értem miért...

2013. jan. 7. 17:46
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Utolsó a minimálbér nem 80-90 nettó,hanem 60 körül van...Sok diplomás is dolgozik ennyiért.(pl tanítónó,stb)

Ja és egy valamirevaló tanfolyan nem pár 10,hanem többszáz ezer forint,te hol élsz?

2013. jan. 9. 09:14
 12/14 anonim ***** válasza:
0%

Abban azért igaza van, hogy ha az ember minimálbért, ilyen-olyan bérminimumot keres, akkor igenis ilyen képzésekbe kell fektetnie a pénzt. Tessék számolni: elvégzel egy okj-t 200 ezerért, és mondjuk csak 20 ezerrel keresel vele többet havonta. Egy éven belül megtérült a befektetésed, utána hasznot hoz. De ha jól választasz, akkor még sokkal jobb arányt is el tudsz érni.

Én könyvtárosból lettem webdesigner. A keresetem egész konkrétan a duplájára ugrott. Most néztem, egy ilyen tanfolyam 190-250 ezer Ft között mozog. Ha azt mondom, hogy csak 50 ezerrel keresek többet havonta, akkor is fél éven belül megtérül. Ezért megéri kiköhögni a plusz pénzt.

2013. jan. 9. 12:28
 13/14 anonim ***** válasza:
0%
Az utolsó 2 válaszolónak tökéletesen igaza van, folyamatosan fejlődni kell, aki ezt nem fogadja el annak annyi, olyan mint a gravitáció hihetsz benne, vagy nem ha leugrasz 200 méter magasból bizony csúnya vége lesz.Amúgy pedig 35 000 ért már egy 100 órából álló nyelvtanfolyamon részt lehet venni, de pl van most is egy ingyen lehetőség EU-s pályázatból, de persze könnyebb rinyálni mint hogy meglássuk az alkalmat.A másik hogy amikor elkezd valaki egy szakmában dolgozni, és 10 év múlva ugyan annyit keres, akkor miért nem akkor gondolt a fejlődésre amikor még nem inflálódott el teljesen az a nominális mennyiség? Most reagáltam az előző 2 válaszolóra, de a kérdésre válaszolva : Például a betegségek száma miatt, lehet hogy vannak top60 éves emberek is(ismerek is pár ilyet) de a többség eléggé le van pusztulva(sok stressz,egészségtelen életmód), valamint lehet azt mondani hogy igen van tapasztalata, csak vannak olyan szektorok ahol ha te már csak 1 évvel le vagy maradva, még kapirgálhatsz némi aprót, de lassan be lehet csukni a boltot.Ezzel azt akartam mondani hogy a többség nem képes ilyen ütemben fejlődni.Aki viszont igen??Annak nem is nagyon van gondja a munkaszerzéssel:)
2013. jan. 12. 15:29
 14/14 anonim ***** válasza:
0%

Van egy negyvenes évei végén járó, vezető beosztású hölgy nálunk. A közvetlen főnököm az ő főnöke (is, én nem vezető beosztásban dolgozom).

A múltkor volt pár keresetlen szava hozzám, konkrét ok nélkül. Idősebb, magasabb beosztásban van, így nyeltem néhányat, nem reagáltam.

Kicsit később szóba került a főnökömmel a fenti eset, mint kiderült tud róla (panaszkodott neki a hölgy). Mondta, hogy oda se neki, nem tart hibásnak, pechemre villámhárító voltam. Kérdeztem, hogy mégis mi idézhette elő, hadd készüljek fel az ilyen helyzetekre, hogy a bambán ácsorgás helyett jobban tudjam kezelni.

Mondta a főnököm, hogy mivel jelenleg átszervezések vannak, egy ennyi idős ember már foggal-körömmel ragaszkodik a megszokott dolgokhoz. Bár őt személyesen nem érinti az átszervezés, mégis frusztrálja, hogy más munkafolyamatok, más szervezeti tagozódás lesz. (Nem bocsátanak el senkit, csak a szervezeti felépítést csoportosítják át). Ezt a frusztrációt kaptam meg én b...gatás formájában.

2013. jan. 12. 16:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!