Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Minden esetben jár végkielégít...

Minden esetben jár végkielégítés ha elküldenek a munkahelyről?

Figyelt kérdés
2013. jan. 6. 21:45
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
78%
Nem. Pl: ha azért küldenek el mert nem elégedettek veled akkor nem kár. Akkor sem ha kevesebb mint 3 év a munkaviszonyod. Akkor sem jár ha a cég csődöt mond.
2013. jan. 6. 21:52
 2/16 anonim ***** válasza:
Sajnos nem, ha olyan indoklást kapsz, hogy mulasztás miatt küldenek el, akkor főleg. És a munkáltató biztos kitalál valami teljesthetetlen feladatot. Ha te mondasz fel, akkor szintén nem. Egyedül állami szervezetenél van ilyen a gyakorlatban.
2013. jan. 6. 21:52
 3/16 A kérdező kommentje:
De hogy működik ez?Ő azt mondja hogy ezt meg azt csináltam és nem jár,vagy van ennek valami hivatalos útja?
2013. jan. 6. 21:55
 4/16 anonim ***** válasza:
Utolsó nincs igazad engem nem állami cégtől küldtek el egyszerüen létszámleépitésbe estem bele és nagyon szép végkielégitést kaptam.Igaz 12 évet dolgoztam ott.
2013. jan. 6. 21:57
 5/16 anonim ***** válasza:
Ha hibáztál vagy kárt okoztál a cégnek akkor a cég felmondhat neked, és ebben az esetben nincs végkielégítés. DE! A felmondásodat meg kell hogy előzze egy írásos fegyelmi. Vagyis a cégnek előbb írásban közölni kell veled, hogy milyen okok miatt kapsz fegyelmi figyelmeztetést. Általában az első fegyelminél még nem rúgnak ki senkit, hacsak nem olyan hibát vétett ami miatt muszáj elküldeni egyből. A második fegyelminél már a kilépő papírokat is adják.
2013. jan. 6. 21:59
 6/16 anonim ***** válasza:
Nálunk egy kollegának kitalálta a főnök, hogy Romániába kell heti 2x kivinni árut. A srácnak gyerekei voltak, stb, nem tudta vállalni a túlórát, magátol felmondott. Vagy mondhatta azt is, hogy nem megy, és kirugják. Fontos azért milyen ajánlást kap az ember a köv munkahelyre, kirugják, vagy felmond nem mindegy.
2013. jan. 6. 22:00
 7/16 anonim ***** válasza:
Igy nem lehet rá válaszolni ha nem irod meg hogy rendes bejelentett munkából küldenek e el és hogy mennyi ideig dolgoztál ott?
2013. jan. 6. 22:00
 8/16 anonim ***** válasza:
Ha jóban vagy a főnökkel, akkor minden elintézhető.
2013. jan. 6. 22:01
 9/16 A kérdező kommentje:
11 éve vagyok a cégnél,most fog lejárni a gyesem és azt rebesgetik hogy vissza vesz majd,de aztán elküld úgy hogy nem fizet végkielégítést!Nem tudtam hogy ilyen létezik azért kérdezem!
2013. jan. 6. 22:04
 10/16 A kérdező kommentje:
Ja,és annyira nem voltunk már jóban!
2013. jan. 6. 22:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!