Miért monják, hogy nem lehet megélni ma Magyarországon az átlagbérből?
Kedves utolsó.A 60 ezer nem átlagbér,hanem minimál,a 22 meg vmi segély.
Nem azt kérdeztem miért mondják,hogy segélyből/minimálból nem lehet megélni(mert abból tényleg nem),hanem azt,hogy kb átlagos fizetésből...
Gyökér geeci!
Mielőtt még azt írnád, hogy jaj tipikus magyar, ha neki rosszul megy menjen mindenkinek rosszul, és nem bírja elviselni hogy másnak valamivel jobb, le kell szögeznem vagyok ilyen. De visszaolvasva a nuku élettapasztalatoddal, aztán azzal, hogy amikor már néhány válasz után mindenki szétoltott és senki nem fogta a pártod azt írtad hogy csak provokálni akartál, meg azzal, hogy a vidéken könnyebb az élet, mert ugye a kiskertemben megnő a faaszom paradicsom amiből levest csinálhatok (ami tápláló és paradicsom levesból jól lehet lakatani egy 4 fős családot) meg persze a kiskertemben halomban áll a több mázsa tűzifa, mert azt ingyen kaptam nem kellett érte fizetnem, a szenet meg kibányásztam mi??
Gyökér geeci....
20-f
Teljesen igaza van a kérdezőnek ,te kis hülye.Mert neked aztán marha nagy élettapasztalatod van a 20 éveddel.Hogy oda ne sz@rjak,meg vissza.
Nem, a fa nem nő a kerben,de még mindig olcsóbb mit a távhő,ott ha csóróbb vagy max kisebb hőfokot csinálsz,és legfejebb csak 1 szobát fűtesz.Itt meg jön a szaros kis panelba a 30 ezres fűtésszámla ha tetszik-ha nem.És igenis te tudsz tyukot tartani és nem 50Ft-ért kell venned a darab tojást,meg többszázért a kiló paradicsomot.És ne monnd,hogy nem olcsóbb,mertha a boltban 50Ft a tojás akkor azon biztos van haszon bőven,mert a boltok nem jótékonysági intézmények te meg önköltségen megúszod!!!
Ididóta kis takony,sírjál csak a többi magyarral és dögölj éhen bátran!
Neked meg további bolgdog életet kivánok kérdező!
A kérdező ideális reklámembere lenne a mindenkori magyar kormánynak. Ha senki sem sírna, hogy milyen rossz és a vegetáláshoz elegendő pénzre rávágná, hogy simán megél belőle, sőt még félre is tud rakni, akkor mindenkivel el lehetne hitetni, hogy milyen jól áll az ország. Biztos lehet jelentkezni is valahol.:)
Ez jóval alacsonyabb bér persze, de volt egy híradó valamikor, ahol tésztacsomagolókat mutattak, akik ezt közmunkában végezték. Az egyik tésztacsomagoló nő válaszolt pár kérdésre ezzel kapcsolatban, majd hozzátette boldogságtól ragyogó arccal, hogy mennyire örül ennek a munkának és a 20ezer forint amit kap érte az mennyit segít. Nyilván több mint a semmi, de majdnem behaltam, hogy a szemetek képesek a kamerák elé állítani egy szerencsétlent és elmondatni vele, hogy mekkora bódottá.
Érdekes kérdés ez, amit az utolsó hozzászóló felvetett. Aktív álláskeresőként úgy látom, jobban fizető állásokat is meg lehet csípni, a lényeg abban áll, hogy az ember mennyire becsüli önmagát, mennyire mer nagyot álmodni.
Jó, nyilván ehhez piacképes végzettség kell, de mivel az önbecsülés a személyiség része, szerintem ez már iskoláskorban is motivációt ad minél több, minél jobb végzettség megszerzéséhez.
Miért lennék bajaban a számokkal?Te tanulj már meg számolni...
Igen,10 ezer forintól "élünk boldogan",(mondjuk kijön belőle havi 2 mozizás,vagy egy étterem)miután már mindent kifizettünk(!!!),és félre is tettünk.Nem arról van szó,hogy az marad mondjuk kajára,basszus...Más minuszba megy hó végére és a rezsit se tudja kifizetni.De rájöttem kár itt mondani bármit is...Sajnáljátok inkább tovább magatokat,hogy de szar neketek,mert nem tellik BMW-re a szomszédnak meg igen.Én inkább jól érzem magam a bőrömben.A normális kommentelőknek meg köszi.
Mi a párommal a 27 évesek vagyunk és ketten keresünk körülbelül 220 ezer forintot. (Én nettó 140-et, ő pedig nettó 80-at keres)
A kiadásaink: Albérlet 40000 Ft/hó (Szegeden lakunk, belváros közeli téglalakás)
Rezsi: 30000 Ft/hó (minden hónapban fixet fizetünk, év végén összesítünk a tulajjal és a különbséget kifizetjük, vagy visszakapjuk. Eddig a különbség mindig 3-4 ezer forint alatt volt)
Kaja: 70000 Ft/hó (sok zöldséget, gyümölcsöt, húst eszünk stb...)
Autó: átlagosan havi 20 ezer forintba kerül, de valamikor több, valamikor kevesebb
1 db bérlet: 6500 Ft/hó
Közös költség: 5000 Ft/hó
Szórakozás, ruházkodás, hobbi: 10000 Ft/hó (mozi egy hónapban simán van 3 ezer forint, egy kiállítás 2 ezer, kávézó/fagyizó/cukrászda 2 ezer, strand/fürdő 2-5 ezer, könyvvásárlás évente 1-2 alkalommal stb...)
Tisztasági, tisztító szerek, kozmetikumok: 7000-8000 Ft/hó
Egyéb kiadások: legyen mondjuk 5000 Ft/hó
Ez eddig 195000 forint durván. A maradék szűk 25 ezret tesszük félre minden hónapban. Az a vésztartalék, vagy a hirtelen kiadásokra van. Mi ennyi összegből ÉLÜNK és nem vegetálunk, igaz se lakástakarék, se nyugdíj előtakarékosságunk nincs és új(abb) autót is majd csak évek múlva tudunk venni használtan... Legalább +50-60 ezer forintra lenne szükségünk ahhoz, hogy tudjunk félre tenni lakásra és mondjuk 7-8 évnyi spórolás után egy nagyobb hitel mellett tudjunk saját lakást venni. Szerintem megérni, hiszen az albérletet fizetjük mondjuk 60 éven át, a lakáshitelt pedig maximum 20, de ha jobb helyzetben vagyunk akkor maximum 10-15 éven keresztül. Szeretnénk gyereket, de ahhoz nagyobb jövedelem kellene. Ha most születme gyerekünk, akkor azt a 25 ezret se tudnánk félretenni, igaz a bevételünk +22 ezerrel nőne a családi adókedvezmény és a CSP miatt. (Amíg a gyerek 2-3 éves addig elég rákölteni talán 25 ezret, de utána egyre több és több fog kelleni. Már egy sima beiskolázás is 50-60 ezer forint/tanév. Nem beszélve, hogy mondjuk egy 16 éves már eszik és fogyaszt annyi rezsit mint egy felnőtt. Ráadásul többet ruházkodik és szórakozik. Akár lehet hobbija és és sportra is járhat.) A párom a közszférában dolgozik, jövőre nettó 10 ezer forintos béremelést fog kapni, amiért lép egy kategóriát a bértáblán. Én elvileg kapni fogok havi 6 ezer forintos kajajegyet, szóval jobb lesz a helyzetünk és többet tudunk majd félrerakni. Úgy gondolom hogy 200-220 ezerből egy pár meg tud élni normális körülmények között, de hosszú távon nagyon kevés a pénz. Barátnőmmel úgy számoltunk hogy legalább nettó 270-280 ezer forintos bevételre lenne szükségünk (ha beleszámoljuk a családi adókedvezményt és a családi pótlékot) hogy vállaljunk egy gyereket. Ettől még messze vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!