Miért monják, hogy nem lehet megélni ma Magyarországon az átlagbérből?
Abban teljesen egyetértek a kérdezővel, hogy az embert boldogságát, elégedettségét az igényei határozzák meg.
Ha magamat nézem, akkor nekem sincsenek borzasztó nagy igényim meg a páromnak sem. Pedig lehetne, mert egy 25 éves nő vagyok, nem járok kozmetikushoz, otthon oldom meg, anyukám befesti a hajam, a műkörmömet magamnak megcsinálom, ruházkodás kizárólag turiból. A párom 27 éves és ő egyszerű igényekkel rendelkezik, neki annyi kell, hogy elmehessen ping-pongozni, semmi más. :)
Mi annyiban különbözünk talán tőletek, hogy már saját lakásunk van (a párom vette) és ketten együtt kb nettó 380 e Ft-ot keresünk. (ezt most nem hencegésből írtam!) Tudjuk, hogy többet is költhetnénk magunkra, de mindkettőnk álma egy gyönyörű szép családi ház. 1,5 éven belül közösen szeretnénk venni még egy lakás, amit kiadunk.
Azért, mert itt minden embernek lételeme a panaszkodás. Sok embert ismerek, aki állandóan rimánkodik, hogy nincs pénze, de újépítésű, gyönyörűen felszerelt albérletben lakik, napi 1 doboz márkás cigit elszív, Coca-Colát iszik, stb...
Amúgy én is épp írni akartam, hogy az átlagkereset itthon 213 ezer, csak hát ugye ahhoz olyan szakmát is kellene választani, és érteni is kell hozzá..
Lusta voltam elolvasni amit írtak itt előttem 3 oldalon, de ne mentsd az irhádat, inkább tedd össze a kezed hogy szerinted te meg a kedves férjed meg tudtok élni és örülj neki. Egyébként ahonnan én írok sajnos a legtöbb család összbevétele nem haladja meg a 200 ezer forintot, és akkor még ne is beszéljünk arról, hogy családot írtam gyerekekkel nem pedig egy párt... Kis idiótának tűnsz, főleg visszaolvasva hogy a válaszokra te milyen választ küldtél be. De nem hibáztatlak érte, talán ha kicsit idősebb leszel megváltozol. Addig is, minden jót, és boldogabb új évet minden embernek!
(a második válaszoló voltam, többet pedig nem nézem meg ezt a kérdést mert csak felidegesít)
Szóval idióta vagyok,mert nem szállok be a ki tud jobban panaszkodni című népsportba...
Amúgy nyilván nehezebb vidéken,de akinek háza van az ott tud konyhaketet csinálni,lehet alternatívan fával fűteni.Stb.
Én a többemeletes lakásban nem nevelhetek csirkét,és nem is szedhetem fel a pakettát,hogy majd tüzet csiholok belőle a lakás közepén...
De megtudtam az embereknek tényleg semmi se jó...Aknél több a bevételünk aszerint "milliomos" vagyok,akinél meg kevesebb aszerint meg igénytelen mert nem vágyom BMW-re...:-/
Gyereket meg akkor kell vállalni,ha van mire,bocs.
21-es.380 ezer mellet azért főleg,ha saját lakás van szerintem beleférne a fodrász-műköröm:).
De gondolom házra gyüjtötök.:)
Köszi,utolsó ment a zöld kéz.
Igen,engem nem zavar,hogy csak albérlet,jó környék normális a tulaj,és kettőnkenek bőven elég a másfél szoba.Persze tehermentes saját jobb lenne,de ha nincs,hát nincs, eladósodni egy életre nem akarunk és örökölni se még jó ideig:)Az se izgat,hogy csak turiból tudunk nagyjából öltözni(sajnálnék is egy rongyra 8-10ezret,még ha jobban menne is),meg nem tudok belvárosi fodrásszalonba járni, csak lakótelepibe,és,hogy nincs alma a telefonom hátulján,és nem lapos a Tv-nem a hátulját nézem:)
Szerintem,ha nagyon akarnánk még a gyerek is beleférne,max akkor nem tudnánk félre tenni semennyit,és akkor erről a kevés luxusról is le kéne mondani.
Viszont ritka kivételtől eltekintve tényleg csak 8 órát melózunk,szabad minden hétvégénk,van időnk egymásra,nem vagyunk idegbetegek.
De ez a hörgés,hogy itt éhen kell halni már mindenkinek...Hát erős túlzás szerintem.Úgy,hogy a metrón minden második tini a legújabb Iphone-t nyomkodja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!