Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért monják, hogy nem lehet...

Miért monják, hogy nem lehet megélni ma Magyarországon az átlagbérből?

Figyelt kérdés
A férjemmel ketten dolgozunk az összbevételünk 200e forint,én 90 ő 110e-et keres,egyik se hűdenagy kereset szerintem.50 ezret fizetünk albérletre,50 ezer átlagban a rezsi,50 a kaja.És még így is fére tudunk rakni havi 50-et,ha nincs valami extra kiadás.Mindezt úgy,hogy nem lakunk putriba,nem eszünk szemetet(igaz lazacot meg bélszint se),és bevallom van,hogy nem rakjuk félre mind az 50 ezret,mert néha" kirugnk a hámból("pl éttterem,stb).Konyhakert sincs,mert budapestiek vagyunk,ezen se tudunk spórolni.Szóval nem értem mire fel ez a nagy hörgés,hogy itt éhen kell,halni meg minden.Ha valakinek netán van egy tehermentes lakása(ami azért nem ritkaság,mert örökölt pl Nagymamitól),akkor meg még könnyebb.

2013. jan. 5. 23:10
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
100%

Abban teljesen egyetértek a kérdezővel, hogy az embert boldogságát, elégedettségét az igényei határozzák meg.

Ha magamat nézem, akkor nekem sincsenek borzasztó nagy igényim meg a páromnak sem. Pedig lehetne, mert egy 25 éves nő vagyok, nem járok kozmetikushoz, otthon oldom meg, anyukám befesti a hajam, a műkörmömet magamnak megcsinálom, ruházkodás kizárólag turiból. A párom 27 éves és ő egyszerű igényekkel rendelkezik, neki annyi kell, hogy elmehessen ping-pongozni, semmi más. :)

Mi annyiban különbözünk talán tőletek, hogy már saját lakásunk van (a párom vette) és ketten együtt kb nettó 380 e Ft-ot keresünk. (ezt most nem hencegésből írtam!) Tudjuk, hogy többet is költhetnénk magunkra, de mindkettőnk álma egy gyönyörű szép családi ház. 1,5 éven belül közösen szeretnénk venni még egy lakás, amit kiadunk.

2013. jan. 6. 11:00
 22/40 anonim ***** válasza:

Azért, mert itt minden embernek lételeme a panaszkodás. Sok embert ismerek, aki állandóan rimánkodik, hogy nincs pénze, de újépítésű, gyönyörűen felszerelt albérletben lakik, napi 1 doboz márkás cigit elszív, Coca-Colát iszik, stb...

Amúgy én is épp írni akartam, hogy az átlagkereset itthon 213 ezer, csak hát ugye ahhoz olyan szakmát is kellene választani, és érteni is kell hozzá..

2013. jan. 6. 12:27
 23/40 anonim válasza:

Lusta voltam elolvasni amit írtak itt előttem 3 oldalon, de ne mentsd az irhádat, inkább tedd össze a kezed hogy szerinted te meg a kedves férjed meg tudtok élni és örülj neki. Egyébként ahonnan én írok sajnos a legtöbb család összbevétele nem haladja meg a 200 ezer forintot, és akkor még ne is beszéljünk arról, hogy családot írtam gyerekekkel nem pedig egy párt... Kis idiótának tűnsz, főleg visszaolvasva hogy a válaszokra te milyen választ küldtél be. De nem hibáztatlak érte, talán ha kicsit idősebb leszel megváltozol. Addig is, minden jót, és boldogabb új évet minden embernek!

(a második válaszoló voltam, többet pedig nem nézem meg ezt a kérdést mert csak felidegesít)

2013. jan. 6. 14:36
 24/40 A kérdező kommentje:

Szóval idióta vagyok,mert nem szállok be a ki tud jobban panaszkodni című népsportba...

Amúgy nyilván nehezebb vidéken,de akinek háza van az ott tud konyhaketet csinálni,lehet alternatívan fával fűteni.Stb.

Én a többemeletes lakásban nem nevelhetek csirkét,és nem is szedhetem fel a pakettát,hogy majd tüzet csiholok belőle a lakás közepén...

De megtudtam az embereknek tényleg semmi se jó...Aknél több a bevételünk aszerint "milliomos" vagyok,akinél meg kevesebb aszerint meg igénytelen mert nem vágyom BMW-re...:-/

Gyereket meg akkor kell vállalni,ha van mire,bocs.

2013. jan. 6. 14:44
 25/40 A kérdező kommentje:
Igen,én is így gondolom...22-es.
2013. jan. 6. 14:53
 26/40 A kérdező kommentje:

21-es.380 ezer mellet azért főleg,ha saját lakás van szerintem beleférne a fodrász-műköröm:).

De gondolom házra gyüjtötök.:)

2013. jan. 6. 14:55
 27/40 anonim ***** válasza:
Igen, ahogy írod, bele is férne, csak én egy nagyon pici, egyszerű,kicsit csúnyácska házban nőttem fel, és megfogadtam, hogy nekem egy szép tágas, gyönyörű családi házam lesz! :) Én ez már nagyon nagyon szeretném, minél korábban, ezért hajlandó vagyok lemondani ezekről a dolgokról. :)
2013. jan. 6. 15:04
 28/40 anonim ***** válasza:
100%
Még soha nem olvastam ilyen kérdést, nagyon örülök neki. Szerintem nagy igazságot írtál, kérdező, mikor azt mondtad, hogy azért ugatnak le, mert nem vagy hajlandó panaszkodni. Azon pedig különösen fel vagyok háborodva, hogy valakik, valaki egyenesen ostobának bélyegez. Ha a te világodban, életedben ez így működik, ezek a tények a valós adatok, hogy ennyi bevétel, ilyen paraméterek, ilyen igények és ez a véleményed (nevezetesen, hogy kijöttök ennyiből), akkor nem értem, miért vagy ostoba... Én is úgy gondolom, mint te, hogy nagyon sokan panaszkodnak. Te igazán nem dicsekedtél szerintem. Az is nagyon bánt, hogy igénytelennek titulálnak, mert nem nyújtózol tovább, mint ameddig a takaród ér. Igazad van, ugyanígy, nyilván egy másik csoport leszólja azokat, akik panaszkodnak, hogy nem lehet kijönni x összegből. Kinek a a panaszkodás, kinek a dicsekvés szúrja a szemét, és embere válogatja, kinek mi az egyik és mi a másik. Egyébként még én sem tudtam megtalálni azt az utat, hogy mennyi az, ami sem az egyik, sem a másik. Szerintem te kellőképpen objektív maradtál a kérdésben és a válaszaidban is, nem értem a támadásokat.
2013. jan. 6. 18:20
 29/40 A kérdező kommentje:

Köszi,utolsó ment a zöld kéz.

Igen,engem nem zavar,hogy csak albérlet,jó környék normális a tulaj,és kettőnkenek bőven elég a másfél szoba.Persze tehermentes saját jobb lenne,de ha nincs,hát nincs, eladósodni egy életre nem akarunk és örökölni se még jó ideig:)Az se izgat,hogy csak turiból tudunk nagyjából öltözni(sajnálnék is egy rongyra 8-10ezret,még ha jobban menne is),meg nem tudok belvárosi fodrásszalonba járni, csak lakótelepibe,és,hogy nincs alma a telefonom hátulján,és nem lapos a Tv-nem a hátulját nézem:)

Szerintem,ha nagyon akarnánk még a gyerek is beleférne,max akkor nem tudnánk félre tenni semennyit,és akkor erről a kevés luxusról is le kéne mondani.

Viszont ritka kivételtől eltekintve tényleg csak 8 órát melózunk,szabad minden hétvégénk,van időnk egymásra,nem vagyunk idegbetegek.

De ez a hörgés,hogy itt éhen kell halni már mindenkinek...Hát erős túlzás szerintem.Úgy,hogy a metrón minden második tini a legújabb Iphone-t nyomkodja...

2013. jan. 6. 18:48
 30/40 Dudok Andrásné ***** válasza:
Tudod kedves kérdező, abból ami nektek van MEGLEHET!!Csak ne feledd ,hogy az átlag bér még csak 60-75 ezer nagyon sok felé és van ahol csak a családból 1 ember kap 22 ezret.Ebből írd meg hogyan spórolnál meg 1-2 millát!!
2013. jan. 19. 12:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!