Miért monják, hogy nem lehet megélni ma Magyarországon az átlagbérből?
Te szatyorban élsz hercegnő???
A legtöbb pár illetve család összbevétele nem haladja meg a 200 ezer forintot, illetve nagyon nagyon sok embernek van hitele és nem 2 fillért kell visszafizetnüik. Ráadásul nem írtad, hogy lennének gyerekeitek, így gondolom el sem kell tartanotok senkit sem. Gondolj bele ha még 2 gyereket is be kéne iskoláznod meg eltartanod.
20-f
Szerencsére ez azért nem az átlagbér. A minimálbérből megélni viszont maximum akkor lehet, ha saját lakásod van.
Viszont amit nem értek, hogy például Romániában és Szerbiában a 45 ezres minimálbérekből (alig alacsonyabb árakkal) hogy lehet megélni.
Nem,nincs gyerek,valóban.Természetesen veszünk ruhát/cipőt stb(igaz nem Guccit mindenből),megyünk néha moziba/szinházba/wellnes hétvégére.Olyankor nem teszünk félre 50 ezret,de így is 1.2millát tettünk félre 4 év alatt(szóval van mihez nyúlni,ha tönkremegy a hűtő).Valóban nincs autónk,de hála égnek mindkettőnk munkátatója állja a BKV bérletet(na jó akkor még legyen +20e a bevétel).Én nem azt mondtam,hogy ennyi pénzből úgy lehet élni mint Marci hevesen,de az sem igaz,hogy azon kell rágódnom,hogy egyek vagy rezsit fizessek,mert sokan ez így adják elő...És direkt átlagbért írtam,nem minimált,és 2 keresőt
.
Amúgy meg érdekesek az emberek,én itt le lettem szólva,hogy igénytelen vagyok,mert nem veszek könyveket,nem járok moziba/szinházba stb,más kérdéseknél,ha meg valaki amiatt hörög,hogy ebből nem lehet megélni azért támadják le,hogy nézze meg,hogy élnek Afrikában örüljön,hogy van mit a képébe tömni,meg fedél a feje fölött és ne nyávogjon.Akkor döntsük már el,hogy örüljünk,hogy de jó nekünk/vagy sirjunk,hogy de szar nekünk?
Ez a kérdés szimplán provokatív.
Kérdező! Egy kérdés: És szerinted tó átlagosan élsz? Nem írtad, hogy hány évesek vagytok, de mitől olyan jó móka albérletben élni? Egy nyüves lakásotok sincsen...Majd vállaltok gyereket, utána te is itt fogsz sírni gyk-n hogy ennyi pénzből nem lehet megélni. És igen azért írták, hogy igénytelen vagy, mert nem kicsit csúsztatsz a kiadásokkal...
1,2 millió nem olyan nagy pénz. Pláne nem ha nektek ehhez egy fél évtized kellett, hogy összejöjjön. Ennyi pénzből egy ürgelyukat sem tudsz venni.
Úgy hogy bizony-bizony ti is szarul éltek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!