Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért monják, hogy nem lehet...

Miért monják, hogy nem lehet megélni ma Magyarországon az átlagbérből?

Figyelt kérdés
A férjemmel ketten dolgozunk az összbevételünk 200e forint,én 90 ő 110e-et keres,egyik se hűdenagy kereset szerintem.50 ezret fizetünk albérletre,50 ezer átlagban a rezsi,50 a kaja.És még így is fére tudunk rakni havi 50-et,ha nincs valami extra kiadás.Mindezt úgy,hogy nem lakunk putriba,nem eszünk szemetet(igaz lazacot meg bélszint se),és bevallom van,hogy nem rakjuk félre mind az 50 ezret,mert néha" kirugnk a hámból("pl éttterem,stb).Konyhakert sincs,mert budapestiek vagyunk,ezen se tudunk spórolni.Szóval nem értem mire fel ez a nagy hörgés,hogy itt éhen kell,halni meg minden.Ha valakinek netán van egy tehermentes lakása(ami azért nem ritkaság,mert örökölt pl Nagymamitól),akkor meg még könnyebb.

2013. jan. 5. 23:10
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
100%
Ezek szerint ruhát sosem vesztek, mindenhova gyalog jártok, nyaralni nem mentek, színházba, moziba nem mentek, könyveket, lemezeket nem vesztek. Igen, így ki lehet jönni.
2013. jan. 5. 23:19
 2/40 anonim válasza:
96%

Te szatyorban élsz hercegnő???

A legtöbb pár illetve család összbevétele nem haladja meg a 200 ezer forintot, illetve nagyon nagyon sok embernek van hitele és nem 2 fillért kell visszafizetnüik. Ráadásul nem írtad, hogy lennének gyerekeitek, így gondolom el sem kell tartanotok senkit sem. Gondolj bele ha még 2 gyereket is be kéne iskoláznod meg eltartanod.

20-f

2013. jan. 5. 23:22
 3/40 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy az előttem szólók is írták, igen, meg lehet élni. Jobban mondva VEGETÁLNI. Szerintem. Ti nem szoktatok ruhát, cipőt venni, nincs igényetek egy színházra, mozira, kirándulásra? Esetleg egy röpke belföldi nyaralás? Mi ha lemegyünk a 330 km-re lévő családhoz, 20 ezer csak a benzin. Persze nem sírok én se... de ebből csak vegetálni lehet. (Ja, tegnap tönkrement a 10 éves hűtőnk 100 ezer az új, és a kanapénkat is cserélni kéne - 300 ezer kb.)
2013. jan. 5. 23:30
 4/40 anonim ***** válasza:
57%

Szerencsére ez azért nem az átlagbér. A minimálbérből megélni viszont maximum akkor lehet, ha saját lakásod van.

Viszont amit nem értek, hogy például Romániában és Szerbiában a 45 ezres minimálbérekből (alig alacsonyabb árakkal) hogy lehet megélni.

2013. jan. 5. 23:35
 5/40 anonim ***** válasza:
74%
Ki mondja?
2013. jan. 5. 23:49
 6/40 A kérdező kommentje:

Nem,nincs gyerek,valóban.Természetesen veszünk ruhát/cipőt stb(igaz nem Guccit mindenből),megyünk néha moziba/szinházba/wellnes hétvégére.Olyankor nem teszünk félre 50 ezret,de így is 1.2millát tettünk félre 4 év alatt(szóval van mihez nyúlni,ha tönkremegy a hűtő).Valóban nincs autónk,de hála égnek mindkettőnk munkátatója állja a BKV bérletet(na jó akkor még legyen +20e a bevétel).Én nem azt mondtam,hogy ennyi pénzből úgy lehet élni mint Marci hevesen,de az sem igaz,hogy azon kell rágódnom,hogy egyek vagy rezsit fizessek,mert sokan ez így adják elő...És direkt átlagbért írtam,nem minimált,és 2 keresőt

.

Amúgy meg érdekesek az emberek,én itt le lettem szólva,hogy igénytelen vagyok,mert nem veszek könyveket,nem járok moziba/szinházba stb,más kérdéseknél,ha meg valaki amiatt hörög,hogy ebből nem lehet megélni azért támadják le,hogy nézze meg,hogy élnek Afrikában örüljön,hogy van mit a képébe tömni,meg fedél a feje fölött és ne nyávogjon.Akkor döntsük már el,hogy örüljünk,hogy de jó nekünk/vagy sirjunk,hogy de szar nekünk?

2013. jan. 5. 23:50
 7/40 anonim ***** válasza:
100%
Döntsön mindenki maga, félig teli, vagy félig üres az a pohár. A többit az előttem szólók leírták.
2013. jan. 5. 23:56
 8/40 anonim ***** válasza:
63%

Ez a kérdés szimplán provokatív.

Kérdező! Egy kérdés: És szerinted tó átlagosan élsz? Nem írtad, hogy hány évesek vagytok, de mitől olyan jó móka albérletben élni? Egy nyüves lakásotok sincsen...Majd vállaltok gyereket, utána te is itt fogsz sírni gyk-n hogy ennyi pénzből nem lehet megélni. És igen azért írták, hogy igénytelen vagy, mert nem kicsit csúsztatsz a kiadásokkal...

1,2 millió nem olyan nagy pénz. Pláne nem ha nektek ehhez egy fél évtized kellett, hogy összejöjjön. Ennyi pénzből egy ürgelyukat sem tudsz venni.

Úgy hogy bizony-bizony ti is szarul éltek...

2013. jan. 6. 00:16
 9/40 anonim ***** válasza:
82%
Akkor most dicsekedni jöttél ide kérdező?
2013. jan. 6. 00:28
 10/40 anonim ***** válasza:
100%
Kedves Kérdező. Én írtam a hűtőt, kanapét. Irtam valahol, hogy nem tudjuk kicserélni? De minderre több mint egy évig kellett sprórolnom, de megérte. Igaz, mi saját lakásban lakunk, a hitelünkből már csak 3 év van hátra, és szerencsére forint alapú. De mégsem vagyok elégedett. Aki elégedett, az éldegéljen a kis saját dagonyájában. Aki előbbre akar jutni, annak bizony nem elég a tengődés. Ki ilyen, ki olyan. Én örülök, hogy te elégedett vagy az albérletetekkel és az 1,2 millió spórolt pénzetekkel! :)
2013. jan. 6. 00:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!