Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Amway, NuSkin és egyéb mlm...

Amway, NuSkin és egyéb mlm rendszerek költségei, bevétel?

Figyelt kérdés
Szeretném ha néhány alapvető kérdés tisztázódna bennem az mlm rendszerek pénzügyeivel kapcsolatosan. Magát a rendszert már értem, csak a konkrét számokra vagyok kíváncsi. Ha valaki elkezd mlm-ezni akkor kell fizetni valamennyit. Ez az összeg mennyi a fenti két cégnél? Ha egy új partner beszervezek,akkor én kapok pénzt, ez mekkora összeg? A belépési díjon kívül vannak egyéb kötelezettségek? ELsősorban a fenti két cég számai érdekelnek,de ha másban van tapasztalatod,megírhatod azt is. Köszönöm!

2012. dec. 21. 16:01
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
46%

Igen, érdemes azon lovagolnod, hogy mennyi a cég és a könyvelő, miután tisztáztuk, hogy egyikre sincs szükség..

Ennyi erővel leírhatnád azt is, hány tonna búza terem 200AK földön, ha éppen tudod.. Igazad lenne, csak ugyanúgy semmi köze nem lenne a kérdéshez.

2012. dec. 22. 20:24
 12/24 anonim ***** válasza:
20%

Valóban, egyikre sincs szükség, ha bevételnek azt a párszáz forintot tekintjük, amit vásárlói kedvezményként kaphat a kérdező.

Nyilván pusztán vásárlóként kíván érdeklődi az MLM rendszerek pénzügyeiről, és nyilván vásárlási kedvezményeket értett bevételek alatt. Tök logikus...

Ha az MLM alapjaival tisztában van, ezek amúgy sem hiszem, hogy újdonságok lennének számára(legalábbis biztos előbb kerül szóba a szponzornál, mint pl a cégalapítás).

Már ketten jártok a nyakamra kötekedni? Ennyire jól épül a hálózat magától vagy mivan?

2012. dec. 22. 20:56
 13/24 anonim ***** válasza:
46%

"Valóban, egyikre sincs szükség, ha bevételnek azt a párszáz forintot tekintjük, amit vásárlói kedvezményként kaphat a kérdező. "

Honnan veszed, hogy csak párszáz forintot kaphat reálisan kedvezményként? Ezt alá tudod támasztani valamivel, vagy csak úgy puffogtatod kifelé az ilyen gondolatokat?

Nem a valóságtól elrugaszkodott a példa, hogy kb. minimálbérnyi pénzed lehet még vállalkozói nélkül. (Nem, *ezt* nem fogom alátámasztani semmivel.)

"Ha az MLM alapjaival tisztában van"

Merthogy nincs. De legalább érdeklődik, és nem okoskodik, mint te.

"legalábbis biztos előbb kerül szóba a szponzornál"

Szerinted ha lenne szponzora, itt kérdezné ezeket?

2012. dec. 22. 21:01
 14/24 anonim ***** válasza:
26%

ma 21:01

2013-tól már biztos, hogy csak vállalkozóival tudsz tisztán hozzájutni a bónuszhoz.

Én korábban dolgoztam az egyetem mellett megbízási szerződéssel vállalkozói nélkül, aztán adóztam belőle az SZJA-t. Nem kellett semmilyen könyvelő meg vállalkozói sem. De ezt hiába magyarázod olyannak aki mindent jobban tud.

2012. dec. 22. 21:33
 15/24 anonim ***** válasza:
35%
Persze a levásárlási lehetőség megmarad, de csak max 600.000Ft/év. Onnantól ki kell számlázni. A csoport bónuszt pedig nem is kaphatod meg számla nélkül vagyis vállalkozónak kell lenni.
2012. dec. 22. 21:34
 16/24 anonim ***** válasza:
23%

" "Ha az MLM alapjaival tisztában van"

Merthogy nincs. De legalább érdeklődik, és nem okoskodik, mint te."

"Magát a rendszert már értem"

Idézet a kérdésből. Én pedig válaszoltam neki, nem kötekedni jöttem ide, mint te.

"Nem a valóságtól elrugaszkodott a példa, hogy kb. minimálbérnyi pénzed lehet még vállalkozói nélkül."

Igen, pl. üvegvisszaváltásból, bevásárlókocsik visszatolásából. Annak nem is fog utánanézni a NAV. Itt egy céges partnerségi viszonyról, ebből származó jövedelmekről van szó. Meg persze ezek legális módjáról, nyilván gyakorló MLM-esként téged ilyesmi sosem foglalkoztatott.

" "legalábbis biztos előbb kerül szóba a szponzornál"

Szerinted ha lenne szponzora, itt kérdezné ezeket?"

Ha valahová csatlakozik, biztosan lesz.

"A csoport bónuszt pedig nem is kaphatod meg számla nélkül vagyis vállalkozónak kell lenni."

Köszöntem. Tehát a hálózatépítéshez mégiscsak kell valami hivatalos pepíír a tanácstul.

De mondom, biztos én értettem félre az "mlm rendszerek pénzügyeivel kapcsolatosan" részt, és a kérdezőt csak a kedvezményes vásárlás érdekelte.

2012. dec. 22. 21:58
 17/24 anonim ***** válasza:
39%

"Én pedig válaszoltam neki, nem kötekedni jöttem ide, mint te. "

Én is válaszoltam, tapasztalatból. Te pedig elmondtad, hgoy szerinted mi hogyan nem működik.

"Itt egy céges partnerségi viszonyról, ebből származó jövedelmekről van szó. Meg persze ezek legális módjáról"

Nem, nem erről van szó. Te erről beszélsz, én nem.

"Ha valahová csatlakozik, biztosan lesz."

Igen, most meg nincs. Akkor miért hivatkozol rá?

"Köszöntem. Tehát a hálózatépítéshez mégiscsak kell valami hivatalos pepíír a tanácstul. "

Nem, nem feltétlenül kell. Kellhet, ha bonyolítani akarod, neked nyilván ez a célod..

2012. dec. 22. 22:58
 18/24 anonim ***** válasza:
35%

""A csoport bónuszt pedig nem is kaphatod meg számla nélkül vagyis vállalkozónak kell lenni."

Köszöntem. Tehát a hálózatépítéshez mégiscsak kell valami hivatalos pepíír a tanácstul. "

A szövegértés látom nem az erősséged. Ott van, hogy 2013-tól. Ezt ilyen nehéz felfogni?

2012. dec. 22. 23:08
 19/24 anonim ***** válasza:
17%
Nem ártana tudni, hogy mi is a különbség a csoport és az egyéni bónusz között. De te ezt úgyis jobban tudod, mint mi.
2012. dec. 22. 23:10
 20/24 anonim ***** válasza:
21%

Igen, válaszoltál, idézgettél tőlem, és kb. mindent tévedésnek tituláltál. Hiába támasztottam alá azokat, az a vonal ott meg is rekedt..

" "Köszöntem. Tehát a hálózatépítéshez mégiscsak kell valami hivatalos pepíír a tanácstul. "

Nem, nem feltétlenül kell. Kellhet, ha bonyolítani akarod, neked nyilván ez a célod.."

Igen, minden áron bonyolítani akarom, sőt, valószínűleg a kérdező bonyodalmakat akar a hálózatépítésből. Esetleg jövedelmet.

" "Ha valahová csatlakozik, biztosan lesz."

Igen, most meg nincs. Akkor miért hivatkozol rá? "

És te honnan tudod, hogy van-e vagy nincs? Nem hivatkoztam rá, csak azt mondtam, hogy kb. alapszintű MLM-es információkat mondtál el, amelyeknek viszonylag kevés értéke van. Köszönjük Emese.

k.géza

""A csoport bónuszt pedig nem is kaphatod meg számla nélkül vagyis vállalkozónak kell lenni."

Köszöntem. Tehát a hálózatépítéshez mégiscsak kell valami hivatalos pepíír a tanácstul. "

A szövegértés látom nem az erősséged. Ott van, hogy 2013-tól. Ezt ilyen nehéz felfogni?

Igen, nyilván csupán az év hátralévő kilenc napjában szeretne a kérdező hálózatot építeni.

Akkor még egyszer, mert látom fogyatékosokra is tekintettel kell lennem.

Ha valaki egy rendszer pénzügyeiről, kezdő költségeiről, járulékos kötelezettségeiről kezd érdeklődni, okkal feltételezhetjük hogy némileg mélyebb információkra van szüksége, mint az esetleges vásárlási kedvezmények. A kérdező márpedig ezt tette, és én erre válaszoltam. A cégek szabályzatainál pedig magasabb rendűek a mindenkori törvények, tök mindegy milyen teljesítmény után jár a juttatás, azt nem nyomhatják kp-ben a hálózatépítő kezébe.

2012. dec. 22. 23:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!