Vagyonőr-Recepciós munka hölgyeknek?
18 évig voltam irodaházi recepciós.
Én csak azt tudom neked ajánlani, hogy kerüld el messzire ezt a szakmát. Én pont ez miatt nem tudok elhelyezkedni.
Ez egy kirakat szakma, ahol már harminc év felett szóba sem állnak veled. Javarészt egyetemista/főiskolás diákoknak adják ki a recepciózást.
Ahol meg vagyonőrit kérnek ott bizony nagy az esélye, hogy egyedül leszel a pultban és még étkezni és w.c.-re menni is körülményes lesz. Ezt fontos lenne megtudni, hogy lesz-e melletted egy őr vagy nem.
A vagyonőrök általában 24/48 órás beosztásban dolgoznak de ha valaki kibukik akkor borul a rend és mész látástól vakulásig. Ünnep, hétköznap nincs!
Amit tudnod kell:
Udvarias, segítőkész hozzáállás.
Problémás vendégeket, bérlőket kezelni kell tudni. Van belőlük bőven.Erős idegzet kell sok helyre.
Vendégek szűrése, feltelefonálni a cégekhez ha jön valaki, belépőkártyát és a vendéget regisztrálni, adminisztrálni. Minden cégnek más az elvárása. Valahol az utolsó futár miatt is szólni kell máshol meg lazábbak. Ki kell őket ismerni. Ha besuttyan valaki és lopás történik titeket vesznek elő azonnal.
Kulcsok, biztonsági kulcsok, beléptető kártyák kezelése, nyilvántartása, tűzikulcs és pótkulcsok felelősségteljes kezelése, jegyzőkönyv írása.
Tűzriasztó, lift kezelése, beszorult emberek kiszabadítása, ezeknek a dolgoknak alapfokú ismerete.
Azt meg már meg sem említem, hogy folyamatosan pályáztatnak valahol évente valahol 3-4 évente és gyakran jön valaki, sógór-koma, csókos, meg valaki, aki aláígér a te alvállalkozó főnöködnek akkor tipli. A vagyonőrök nagy része néhány évente elveszíti a munkáját. Az új vállalkozó szinte sose veszi át a régi gárdát. Emiatt már én is repültem egy párszor. Sajnálom, hogy mindig ebbe a körbe léptem vissza. Korábban kellett volna váltani.
A fizetés nem jó. Dolgozol egy hónapban 240 órát és nem kapsz többet, mint egy átlagmelós 168 órára. Százezres fizura ne számíts.
És örülhetsz ha minimálbérrel bejelentenek. Az építőipar után a vagyonőri és takarítói szektorban van a legnagyobb svindli a dolgozóknak legalább a 60-70%-a nincs bejelentve!!!! Durva nem?
Szerintem tanulj egy jobb szakmát, amiben tovább lehet fejlődni, ne ragadj le itt. Ezzel csak a hanyatlásodat alapozod meg!
Én ugyanilyen beosztásban dolgozom jelenleg...
Hivatalosan recepciósnak vagyok felvéve, de néha el kell látnom a vagyonőröknek is a munkáját. A munkaidőm 16 óra, régebben így dolgoztunk váltótársammal, kétnaponta, de most már ez a 16 óra fel van osztva napi 8-8 órára, ami sokkal könnyebb!
Vagyonőri vizsga nem szükséges, mivel nem személy-és vagyonőrnek vettek fel, hanem recepciósnak. Sőt, még recepciós képzés sem kell, elég, ha van egy érettségid.
Az irodaházban a recepciót nem hagyhatom el, egy őrt fel kell hívnom, ha el akarok menni enni, vagy ha wc-re kell mennem. Az őrök 24/48-ban dolgoznak.
Ez egy telephely, és a telephelyen belül van ez a cég/irodaház, ahol recepciós vagyok. Angol nyelvtudás jó, ha van, de nem muszáj, hogy profin tudj, annyi elég, hogy a külföldi vendégeket beléptesd.
A kereset nem sok, körül-belül elég annyira, hogy megéljek, ezért nem is érdemes hosszútávra tervezni ezzel a munkával. 500 ft/óra, és 160 órát dolgozok összesen. Tanulás (fősuli/egyetem/esti OKJ) mellett tökéletes, de ne ragadj le ilyen munkánál...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!