Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Gyakornoki állás legálisan,...

Tomaszcool kérdése:

Gyakornoki állás legálisan, hogyan?

Figyelt kérdés

A főiskolás éveim vége felé járva egyre több a szabadidőm és ezért elkezdtem gyakornoki állások után keresgélni. Valószínűleg találtam is egyet, ahol alkalmaznának, de nem vagyok tisztában a jogi oldalával ennek az egésznek és nem szeretnék úgy odaállni, hogy nem tudok erről semmit.

A kérdésem tehát az lenne, hogy miként lehet egy gyakornoki pozícióban legálisan/bejelentve dolgozni? Mi kell hozzá? Hogyan tudnám megoldani ezt?

Heti 3-4 nap (~30óra) melóról lenne szó, reményeim szerint 4-5 hónapon át, vagy tovább. Ingyen dolgoznék, max valami jelképes összeget kapnék pár hónap után.

Számomra ez elsősorban a jövőbeli boldogulásomról szólna, tapasztalatszerzésről és nem a pénzről. A fősuli után reményeim szerint könnyebben találnék munkát, ha feltudnék mutatni valami gyakorlatot úgy, hogy annak nyoma is van valahol.

Ha valakinek lenne tapasztalata ezen a téren, kérem ne fogja vissza magát és írja le ha van rá pár perce. Köszönöm :)

2012. dec. 19. 19:57
 1/5 anonim ***** válasza:
Mi a francot nem értesz ezen? Odamész, behívnak, kapsz egy gyakornoki munkaszerződést, jobb helyeken minimális fizetést és dolgozol, akkor és amit a szerződésed rögzít.
2012. dec. 19. 20:41
 2/5 A kérdező kommentje:

ahan... ez mind szép és jó, de nem minden esetben van így.

Például az egyik haverom is talált gyakornoki munkát pesten és a cég a sulin át akarta valahogy megoldani, mint kötelező gyakorlati hely, de ugyebár nekünk nincs ilyen és így azt mondták neki, hogy oké, itt dolgozhatsz, de ha van valami ellenőrzés, lecsukod a laptopod és azt mondod hogy a "főnök unokatestvére vagy".

2012. dec. 19. 21:09
 3/5 anonim ***** válasza:
Nincs jogilag tanulmányhoz kötve a gyakorlati állás. Bárki jelentkezhet rá, csak hát nem nagyon szokás, mert olyan pici pénz :P
2012. dec. 19. 22:20
 4/5 A kérdező kommentje:

Kicsi pénz igen, sajnos :/ De így talán bekerülhetek olyan jobb helyekre is ahol tanulhatok valamit még így a nagybetűs életbe való kilépés előtt. Persze dolgozhatnék kertészként is, ahogy tettem ezt már 4 nyár óta + szünetekben, meglenne a helyem, de inkább kispénz + tapasztalat + referencia. Míg otthonlakok megoldható így.

A Gyakornoki állás jobban hangzik, mint az "Ingyenmunkás". :D

2012. dec. 19. 22:46
 5/5 anonim ***** válasza:
Persze, abszolút jó dolog. A mi cégünknél is van, és aki gyakornokoskodik, nagyon jó eséllyel maradhat is. Hajrá.
2012. dec. 19. 23:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!