Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kirúghatnak valakit azért,...

Kirúghatnak valakit azért, mert nem hajlandó túlórázni?

Figyelt kérdés
dolgozom egy cégnél és a minap bejött egy olyan sürgős és sok meló olyan kicsi határidővel, amit csak éjszakába nyúló túlórával lehetett volna megoldani, viszont jön a karácsony és nekem már foglaltak az utolsó munkanapok utáni délutánjaim, és kijelentettem a főnöknek, hogy nem vagyok hajlandó estig bennmaradni, mire burkolt utalásokat tett a kirúgásomra..be vagyok jelentve nyolc órában, megteheti ezt így ezzel az indokkal??
2012. dec. 20. 18:59
1 2
 11/13 hevica10 válasza:
Úgy látom régi már a kérdés, és az enyém is hasonló. 10 éve vagyok már ennél a cégnél, igaz abban volt 6 év gyes, mert két év eltéréssel születtek a gyerekek. A kisebbik még óvodás a középső alsó tagozatos iskolás, a nagyobbik most kezdte a középiskolát, késő délután jár haza... Eddig ha bent kellett maradni, és meg tudtam oldani, bent maradtam. Mostmár nem tudok. A férjem reggel korán megy, este 9-kor jön. Most benyögték a munkahelyemen, hogy addig amíg van munka addig bent kell maradni, mondván 5-ig van óvoda. Ez így is van, de kérdem én a középső gyerekemmel mi lesz???? Meg hát a kicsivel is. Kb. háromnegyed óra mire összeszedem őket és hazabiciklizünk. Még akkor nem főztem, nem tanultam velük, nem mostam... Ja és nehéz fizikai munkáról van szó. Mit tehetnek, ha 7-től, csak fél 4-ig maradok és hazajövök? Az a szöveg nem állja meg a helyét, hogy 100 ember áll a kapuban... A munkaügyi hivatalban toboroznak embereket, mert már senki nem akar odajönni dolgozni...
2014. szept. 28. 10:33
 12/13 anonim ***** válasza:

Időpont ma 10:33-nak

A cég kötelezhet téged bizonyos idejű túlórára. Ha nem vagy hajlandó túlórázni akkor nyugodt szívvel felmondhatnak neked.

Így a te esetedben is az áll fent mint a kérdezőnél.Vagy megoldod a gondot, és órázol vagy keresel egy másik munkahelyet.

A túlórával nem csak az a gond, hogy a főnök akarja, hanem a kollégáid is egy idő után ellened lesznek. Mondván, hogy ha nekik kell órázni akkor neked miért nem?? Nem te vagy az egyetlen aki gyerekek mellett dolgozik.

2014. szept. 28. 13:31
 13/13 anonim ***** válasza:

"Ez így is van, de kérdem én a középső gyerekemmel mi lesz"

Nehogy már egy 15 éves testvér ne tudjon rá vigyázni párórát vagy haza vinni az iskolából. Elsős középiskolás sem maradt tovább iskolába mint az egész napos iskolás kisdiák.

2014. szept. 28. 14:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!