Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit tegyek? Kirúghatnak? Pár...

Mit tegyek? Kirúghatnak? Pár perccel tovább maradtam szüneten, jött a főnök, h húzzak be, miattam állunk.

Figyelt kérdés
Próbaidőn vagyok egy gyárban.nektek milyen eseteitek voltak amikor nem rúgtak ki de hibáztatok?ideges vagyok.
2012. aug. 12. 15:04
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
0%
és most netezel?
2012. aug. 12. 15:08
 2/16 anonim ***** válasza:
77%

Az alkalmazottakra ervenyes szabalyzatban (amit el kellett olvass es alairj, mikor felvettek) le kell legyen irva, hogy miert milyen bunteteseket kaphatsz.

A legtobb helyrol nem rugnak ki "csak ugy". Kis dolgokert altalaban szobeli vagy irasbeli megrovast kapsz, nagyobb hibakert ideiglenes fizetes levonast vagy visszaleptetest kapsz. Ahhoz, hogy kirugjanak, eleg sokat kell hibazz.

2012. aug. 12. 15:12
 3/16 A kérdező kommentje:
Tegnap történt.
2012. aug. 12. 15:12
 4/16 nevem-senki ***** válasza:
67%
Írásbelit kaphattál volna, de már nem fogsz. Viszont valószínű, h a próbaidő leteltével simán azt fogják mondani, h köszönik szépen, de ennyi elég volt a munkádból.
2012. aug. 12. 15:26
 5/16 anonim ***** válasza:
49%
Ha próbaidőn vagy, akkor egyszerűen fel sem vesznek, nem kirúgnak. Minden részletezés nélkül mondhatják, hogy nem vagy alkalmas, nem feltétlenül emiatt. Bár gyárban még a legjobb alkalmazottakat is ki szokták rakni, olcsóbb újat felvenni rövid időre.
2012. aug. 12. 15:29
 6/16 A kérdező kommentje:
De felvettek 6 hónapra,3 hónap a próba.6 hónap után hosszabbítanak egy évet aztán határozatlan.
2012. aug. 12. 15:31
 7/16 anonim ***** válasza:
93%
Többet ne késs, figyelj oda, tedd jóvá a hibát, ennyi.
2012. aug. 12. 15:35
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

#5: a próbaidő is a munkaviszony része. Addig próbaidő sincs, amíg nincs aláírt munkaszerződés.

(tudom, hogy sok tetű munkaadó nem így csinálja, de attól az még törvénytelen.)

2012. aug. 12. 15:36
 9/16 nevem-senki ***** válasza:
84%
Persze, h felvettek. 6 hónapos, határozott idejű m.szerződést kaptál, 3 hónap próbaidővel. Nem akarlak elkeseríteni,de valszeg. nem kell maradnod a próbaidő után. Ilyet nem lehet csinálni. Gondolkozz a munkaadó fejével. Ha most hosszabb szüneteket csinálsz, akkor mi lesz akkor, ha már határozatlan a szerződésed?
2012. aug. 12. 15:45
 10/16 A kérdező kommentje:
2.hónapom elején járok,eddig mindig én értem be elsőnek amúgy.kisebb hibáim voltak,mert nem tudtam megtanulni egyszerre mindent
2012. aug. 12. 16:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!