Főnök vagyok egy cégnél már lassan 1 éve. És eddig nem avatott bele senki a magánéletébe. (nem várom el). De tegnap megtörtént. Mit tegyek?
Inkább fizetésemelést adj neki szerintem. Vagy mondd neki, hogy, hogy több munkát nem adhatsz, de pl. a feleségének keresel valamilyen részmunkaidős tevékenységet.
Amúgy nem tudom, hogy milyen főnök lehetsz, de ajánlom, hogy sürgősen konzultálj egy munkajogra specializálódott ügyvéddel, mert a napi 13-14 óra munka tilos, és jogellenes, és a foglalkoztató szerv büntetését vonja maga után. Szóval már így is jócskán túllépted a jogszerű kereteket, nem tudom, hogy hogy merülhet fel benned, hogy még jobban túlléped. Nem értem, hogy lehetnek egyesek "főnöki" (utálom ezt a szót, olyan hivalkodó) pozícióban, minimális alapismeretek nélkül.
Ha meg fizetésemelést adsz neki, akkor meg a többiek fognak hőbörögni. Esetleg mindenkinek lesz egy súlyos beteg a családjában.
Sztem beszéld meg vele, h előleget adsz neki, amikor nagy szüksége van re és azt apránként levonod a fizetéséből. Sztem ez reális.
ne adj neki fizetés emelést, mert akkor a többiek lázadni fognak, szinte jogosan.
Felénk ez úgy oldják meg, hogy pénzbeli jutalmat adnak.
Ha megteheted anyagilag, akkor ajánlj fel neki valamennyi pénzt.
Érdeklődj egy kicsit, hogy tényleg ennyi problémája van-e, és segíts neki, szerintem egy kisebb fizetésemeléssel is sokat tudsz segíteni, nem kell kiemelni őt a sorból azért...vagy segélyszerű plusz juttatást neki pár hónapig.
Mindeneserte szép tőled az emberséged, biztos találsz majd egy jó megoldást. Gratulálok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!