Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Főnök vagyok egy cégnél már...

Főnök vagyok egy cégnél már lassan 1 éve. És eddig nem avatott bele senki a magánéletébe. (nem várom el). De tegnap megtörtént. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Oda jött hozzám a beosztott és elmesélte sírva hogy milyen beteg a kislánya. És hogy adjak neki még több munkát.. Így is 13-14 órákat dolgozik... Tegyem meg adjak még neki munkát?? Én még nem voltam ilyen helyzetben! Köszönöm a válaszokat! 27N
2011. aug. 25. 09:17
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
92%

Azért szerintem rengeteg cégnél csak a küszöbig érvényesek a munkaügyi törvények, aztán jön a feudalizmus.

Én pl vendéglátásban dolgozom elég régóta, a legtöbb helyen 6 őrára vannak bejelentve az emberek, szerencsés esetben 8-ra, napi 13-14 órát simán dolgoznak, de nemrég pl 19-et sikerült 1 nap. A szabadság pénzt szinte sehol nem adják oda, és ez már-már természetes, ha szóba hozod úgy néznek rád mint egy marslakóra.

Senki ne is csodálkozzon hogy itt tartunk..

2011. aug. 25. 09:45
 12/18 anonim ***** válasza:
75%
Egyébként a kérdésre visszatérve szerintem is próbálj pénzbeni jutalmat adni, ha ezt a tulajdonosok engedélyezik.
2011. aug. 25. 09:46
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Én biztos inkább magánemberként segítenék, nem főnökként, mert az a többi alkalmazottamnál lavinát indíthat el.

Egyszeri pénz, vagy elmennék hozzájuk egy "baráti" látogatásra és úgy segítenék.

Utalványt vagy étkezési jegyet is adhatsz.

Tudom, hogy ez egyszeri alkalom, de ha valaki nagyon bajban van, ez is óriási segíteség (pl.: nem várt gyógyszerkiadásnál).

Ez a véleményem.

2011. aug. 25. 09:48
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Persze azért az emberek egy csoportja el se tudja képzelni, hogy mi megy a munkahelyeken. Aki olyan cégnél dolgozik ahol figyelnek az ilyen dolgokra, az könnyen veri magát, hogy nem dolgozhatsz 13-14 órát. Sajnos de. És hidd el sokan mosolyogva teszik ezt, mert kell a munka, kell a pénz.
2011. aug. 25. 09:52
 15/18 anonim ***** válasza:
88%

Neked, mint főnöknek nem az a dolgod, hogy a személyes gondjaikat orvosold, hanem az, hogy az egyensúlyt fenntartsd. Ha valakivel kivételezel, akkor mások is ugyanezt fogják elvárni, jogosan. Fizetésemelést az kapjon, aki arra érdemes, és ne az, akinek magánjellegű gondjai merültek fel. Ha az alkalmazottak megérzik a főnök gyengeségét, felbátorodnak. Egy főnök legyen igazságos, és legyen tekintélye. Ne lépjen ki a főnöki keretből, ne bratyizzon az alkalmazottakkal, legyen szigorú, de emberi.

Bármilyen nehéz, de neked a cég érdekeit kell nézned, nem az alkalmazottakét. Egy 14 órát dolgozó ember már nem tudja hatékonyan ellátni a feladatát, és csak kárt okoz, ha hibázik a fáradtság miatt.

2011. aug. 25. 09:53
 16/18 anonim ***** válasza:
43%

Szerintem ez nem a te dolgod.

A nevelőapám tesójának is van egy jól működő vállalkozása, és ő is sokat agonizál a munkásai magánéletén.

Én úgy gondolom, hogy egy jó főnök nem nézni a beosztottak magánéletét.

Persze az embernek ilyenkor a szíve szakad meg, de nem foglalkozhatsz minden beosztottad magánéletével.

Milyen betegsége van a kislánynak?

2011. aug. 25. 09:57
 17/18 anonim ***** válasza:
69%
Hát enm tudum, anyu is rengeteget dolgozik(két helyen) és nagyon rossz az anyagi helyzetünk,de ő nem tud fizetésemelést kéri,de ha többet dolgozik se kap több pénzt.Ha többet fizetnének nálunk is akkor állandóan túlóráznék,de sajnos ez nem így megy.Jutalmazhatod,de az is fel fogja ütni magát, ha mások nem kapnak,esetleg fizetés előleget lehet neki adni,de ugye bár ezt le kell majd vonni szép lassan.
2011. aug. 25. 10:06
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

még több munka=még több fizetés=még több pééénz amivel el tudja látni a beteg kislányát.Szerintem is jobb megoldás lenne az ha inkább magánemberként segítenél rajta: pl vannak kapcsolataid akiknél rákérdezhetsz hátha tudnak a kislánynak segíteni.Az ember a belét is kidolgozná ha tudná, főleg úgy hogy inkább magától veszi el az ételt és adja oda a család többi tagjának.Sajnos ilyenné vált magyarország.

A többi dolgozó is szívesebben dolgozna több órát hogy több fizut kaphasson.

Hívd el egy üdítőre vagy a dolgozói kajáldában beszélgessetek, hátha kiderül mi a baja a kislánynak!

2011. aug. 25. 14:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!