Tiszteletem! Szabályos e a bérpapír utólagos kiadása?
A minap felhívott a főnököm hogy kirúg,mert nem tetszik neki hogy szabadság közben lebetegedtem!:(
Egyszer már ezelőtt felmondtam egy jobb cél érdekében,de meghiusult és már akkor is feltünt a szabadságom nemkifizetése(csak papíron).
szűk 3 hónap munkaviszonyom volt és még próbaidőnek számított!Bérszámfejtési papírt addig nem is láttam csak egyszerre a 3 havit és irjam alá itt-ott stb!
Akárcsak majd most pénteken is ezt akarják!
Most is egyszerre kapom meg a 3 havi bérpapirt és biztos az utolsóban benne lesz az eddigi szabadságom és a kifizetett szabadság(ami csak papiron lesz)!
A bejelentett béremet utalni szokták és a "maradékot" zsebbe kapom,mert ugyebár mint sok helyen kevesebbel jelentenek be és válság lévén bele kell mennem:(
-A kérdésem a következő:
-szabályos e,hogy bérpapirt csak egyszerre adnak ki?
-alá kell e írnom fizetés előtt a felmondással kapcsolatos papírokat és majd "elszedik a szabimat"?
-szabadságot meg lehet e szakítani táppénzzel?
előre is köszönöm a segítséget!
Hivatalosan nem rúgtak ki!
Én hétfőn bemennék dolgozni...
köszönöm!
mindíg van bajom :D
a munkaszerződésben 625 forint órabér van megállapítva,de nem irta hogy netto vagy bruttó!
egyszer a bérpapíromon láttam,még az előző felmondásomkor 5000 ft ünnepnap bért azaz 8X625=5000!
a munkatársaim netto 5000ft-ot kaptak 1 nap szabadságért!
de az utalt munkabér csak 72050 ft volt 22 napra!
akkor most hogyan is számolják ezeket?
vagy minden brutto csak jószívűsége miatt adott volna bruttóstol a szabit és az ünnepet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!