Segítene valaki értelmezni a bérpapírom?
Első bérpapir életemben, és nem igazán értem miért ennyi az annyi.
A bruttóm 150., start plusz al vettek fel, én veszem igénybe a családi adókedvezményt, 1 napot nem voltam októberben azon a szombaton ami munkanap volt 23-a után asszem 27 volt.
Én a neten a bruttó nettó bérkalkulátorban 108ezret számoltam, ehhez képest 98250ft van a bérpapiron. Miért lett kevesebb 10 ezerrel majdnem??
összes járandósság 150e
korrigált levonás 51750
szja 24e
teb jár. 6e
peb jár.4500
nyugd jár 15000
munkaer piaci jár 2250
Most akkor ebben már benne van a családi adókedvezmény vagy elfelejtették?
Nem vették figyelembe a családi adókedvezményt.
Az SZJA 16%, 150ezer 16%-a 24ezer. Ebből kellett volna levonni a kedvezményt.
Szólj nekik, hogy nem vették figyelembe.
szóltam, és kapkodtak is a fejükhöz, hogy elfelejtették berögziteni, és most megcsinálták , hogy novemberi bér már jó legyen, de ezt a mostanit már nem tudják ideadni álitólag mármint azt a hiányzó 10 ezret csak majd tavasszal a bevalláskor kapom vissza.
Normális ez igy??????
De tudna mit csinálni. A következő béredben téves adólevonás miatt korrigálná a levonandó adót. Csak ez macerás a bérszámfejtésnél és a bevallásnál is. A mi könyvelőnk megcsinálta.
Jövőre rögtön február elején add be az adóbevallásod és akkor már március végén, április elején visszakapod ezt az összeget. Ha a munkáltatói adóbevallásra vársz, vagy magad csinálod, de csak a bevallási határidő végén adod be, akkor csak júniusban kapod vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!