Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogyan kell értelmezni a...

Hogyan kell értelmezni a családi adózást, és a gyerekek után járó kedvezményt?

Figyelt kérdés

Csak egy egyszerű diplomás mérnök vagyok, és nem igaz sikerül értelmeznem ezt az új adó-törvény javaslatot.

1. Elvileg család, ha jól értelmezem, akkor vagy a férj vagy a feleség, vagy megosztva, de lényeg, hogy az tudja ezt érvényesíteni, aki a családi pótlékot kapja. Akkor kinek érdemes, a magasabb vagy az alacsonyabb jövedelműnek?

2. Ha az egyik igényli, akkor a másiknak úgy kell számolni, mintha nem lenne gyerek?

3. Nem értem az összeget! "Családi kedvezményként az adóalap havonta csökkenthető egy és két gyermek esetén 62500, míg három gyermek esetén 206250 forinttal. Ez azt jelenti, hogy egy gyermek esetén 10000, két gyermek esetén 20000, míg három gyermek esetén 33000 forint lehet maximálisan a havi adókedvezmény ." Most akkor mennyi az annyi? (Már láttam én is a kalkulátorokat, de ezt így akkor sem értem)

1 gyerekem van és útban a második, szóval eléggé érint a dolog.

Valaki világosítson fel!

Köszönöm

2010. okt. 19. 12:41
 1/1 anonim ***** válasza:

1. Annak érdemes, akinek annyi adót vonnak a béréből, hogy azt igénybe tudja venni.

2. Erre nem tudom a választ, de úgy gondolom, ha az egyik fél igénybe veszi, akkor a másik már nem veheti.

3.A 62500 Ft az adóALAP csökkentő. Az adóalapból számolják az adót, ami 16 % lesz jövőre. Vagyis az adókedvezmény a 62500 Ft 16%-a, ami 10000 Ft.

2010. okt. 19. 15:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!