Fiatalon szülői támogatás nélkül mihez kezdjen az ember?
Nehezebb helyzetben vagy, mint az, akinek mindent a feneke alá toltak, ez tény. De így sem lehetetlen a helyzeted. Egyelőre keress munkát, aztán gyúrj rá elsősorban az anyagi biztonságra. Legyen az az első.
Tudom, miről beszélek, én is így gondolkozom. Ennek az az eredménye, hogy nagyon spórolok, a környezetem nem is érti. Viszont a bankban már annyi pénzem van félretéve, amiből szükség esetén körülbelül háromnegyed évig meg tudok élni. Ez biztonságérzetet nyújt, de sok lemondás árán szedtem össze.
Az a terv, hogy ha úgy alakul, akkor majd valamilyen képzésre fordítom, de csak ha a megélhetésem biztosítva érzem. Vannak piacképes képzések, amik sokkal nagyobb biztonságot nyújtanak, mint némi félretett pénz. A párom fogalmazta meg jól: minek spóroljon ilyen célra, ha kirúgják, max. egy hónapon belül újra munkába fog állni, ráadásul szinte biztos, hogy magasabb fizetésért. És tényleg :) Egy jó szakma sokkal komolyabb biztosíték, mint a félretett pénzek.
Mennyire beszélsz angolul?
Lehet tudok Neked segíteni.
Nekem 13 évesen elváltak a szüleim.
Az életem inkább 18 körül esett össze.
Akkor már nem bírtam minden szálat összetartani és az egyetlen fix pont az életemben a suli elúszott a lábam alól...
Most külföldön vagyok.
Tőkét gyűjtök.
Saját lábra állok.
Akarok egy hasonló vállalkozást mint amilyen a cég ahol én dolgozom, de úgy hogy a képzés Magyarországon lenne így a dolgozóknak csak akkor kell kijönniük ha már tutira van munkahely.
Mert ki és visszarepülni elég költséges az utazásokkal.
Ha van egy kis megtakarított pénzed akár kezdhetsz az én cégemnél is, csak ahhoz ki kell utazni, 1 hét itt lenni, aztán haza.
Ha mást nem akkor meg talán én el tudom indítani a saját cégem és akkor max. jössz hozzám :)
Először is kérj az önkormányzattól átmeneti segélyt. Ez csak kis összeg szokott lenni, de ilyen szorult helyzetben az is nagyon jól jöhet.
Amúgy merre élsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!