A Rotavírus elleni oltásra van támogatás? Támogatással vagy anélkül kerül 18-20. 000ft-ba? Ha annyira nagyon kell ez az oltás miért ilyen drága? Vagy a szegény ember gyerekének "úgy is mindegy"?!
Szia!
Sajnos nincs rá támogatás, illetve vannak olyan kerületek, ahol az önkörmányzat átvállalja, ha megfeleltek bizonyos kritériumoknak (pl.: 1 éve ott éltek...).
Nekem is azt mondták, hogy felesleges, de azért összekapartuk rá a pénzt (akkor a két oltás 37 000Ft volt). Ma már azt mondhatom, hogy szerencsére, mert az egyik ismerős kisfiú, akivel a fiam játszik, fél éve kórházba került rota miatt és "szerencsére" pont azzal a fajtával fertőződtek, ami ellen véd a védőoltás, így a fiam megúszta egy 2-3 napos hígabb széklettel és pocakfájással. A játszótárasa 2 hétig volt kórházban. :(
Második vagyok.
Tőlünk a doki még soha nem kért beadási díjat a nem kötelező oltásokért, pedig mi amúgy sem adogatunk neki pénzt, sőt el sem fogad semmit.
Nálunk se volt külön díja, azért hogy beoltsa a doki.
Hát igen, tényleg nagyon drága, még az is ami "csak" 2 adag, de olyan rossz volt látni, hogy a közeli barátainknál 2nek is kórházban volt a babája, hogy nem mertem nem beadatni.
Szegény ember ne is szüljön, ma ez a felfogás...:(
Ha már valami extrábbat nem tudsz megvenni a gyerekednek, már meg is kapod a kérdést: minek kellett a baba, ha nincs pénzetek??
Mi nem adattuk be, de nem a pénz miatt. A minden ellen beoltani elv a ló túlsó oldala. Nem biztos, hogy nem ártunk vele többet. Nekem gyanús ez az oltás-kampány.
Én sem voltam rotás sosem, férjem sem, s még nem is létezett ez az oltás anno.
Mindezt csak azért írom, hogy nehogy már vki rosszul érezze magát, ha nem tesz meg minden aktuális elvárásnak eleget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!