Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi az a támogatás, amit akkor...

Mi az a támogatás, amit akkor kap az ember, ha jár kismama gondozásra? Minden hónapban kell menni a 3. tól a 9. ig? Ez a vizsgálatot jelenti?

Figyelt kérdés
2010. febr. 3. 19:49
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
75%

Az egyszeri anyasági támogatás jár minden újszülött baba után,igényelni kell a megfelelő hivatalban.

Ami most kb.64 ezer ft.

Csak akkor kapod meg ha minimum 4-4 alkalommal voltál nőgyógyásznál és védőnőnél.

2010. febr. 3. 19:53
 2/13 anonim ***** válasza:
2010. febr. 3. 19:54
 3/13 A kérdező kommentje:
köszi:)és szülés után lehet igényelni?kb mikor érkezik meg ha időben igénylem?
2010. febr. 3. 19:54
 4/13 anonim ***** válasza:
Nekem még csak pocaklakóm van tehát nem estem át ezen a dolgokon de minden egyes szülés utáni papír igényléséhez szükség van a baba anyakönyvi kivonatára,az pedig jónéhány nap míg kézhez kapja az ember gondolom és akkor utána lehet a töbit is intézni.
2010. febr. 3. 20:00
 5/13 A kérdező kommentje:
köszi:)
2010. febr. 3. 20:10
 6/13 anonim ***** válasza:
A szülés előtt a védőnődtől fogsz kapni egy papírt,amin ő és a doki igazolja,hogy voltál min.4-szer náluk (4 kötelező UH igazolja),ezt a terhesgondozóba alá kell íratni és (nem biztos) azt hiszem a TB-hez kell eljuttatni.Mi olyan 3-4 héttel kisfiúnk születése után kaptuk meg.JA!És ez az egyszeri anyasági támogatás..
2010. febr. 3. 20:42
 7/13 A kérdező kommentje:
köszi, akkor ehhez nem kell bejelentett munka előtte 1 évvel ugye?mert az már nem lesz meg sajna....így akkor marad a gyes, családi meg ez, ugye?
2010. febr. 3. 20:46
 8/13 anonim ***** válasza:
46%

Mi ez a baromság, hogy védőnőhöz is kell 4x menni????!!

Csak terhesgondozásra kell menni minimum 4x, amit a doki igazol, ha voltál. Aki belinkelte az államkincstár honlapjáról annak higgy.

2010. febr. 3. 21:49
 9/13 anonim ***** válasza:

Így van, a védőnőhöz nem kell járni, pláne nem 4-szer és nem kell őtőle semmi sem!

A doki kiállít a szülés után egy igazolást, hogy 4-szer megjelentél nála és ennyi.

2010. febr. 3. 22:07
 10/13 anonim ***** válasza:
Sőt, nekem nem is az az orvos adott igazolást, akihez terhesgondozásra jártam, ő csak a kiskönyvbe pecsételgetett, aztán ahol szültem, ott ugye bekérték a kiskönyvet szülésnél, hogy lássák mik vannak, és az alapján a szülész orvos adott igazolást.
2010. febr. 3. 22:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!