Miért terjed ez a hülyeség, hogy albérletben lakni, az árát bankba tenni és a kamataiból fizetni a bérleti díjat?
Gondolom a Pengő esete nem újdonság senkinek.. Mi van ha ugyanez megismétlődik a Forinttal is?
Saját ingatlan nélkül, azonnal földönfutó lesz az ember, akármennyi pénze is volt előtte.
Arra gondolsz, hogy eladni a saját házat és a banki kamatokból albérleti díjat fizetni?
Valószínűleg egy leleményes bankár találta ki.
Mert ez a normális hozzáállás.
Mobilis vagy, bármikor tudsz dobbantani ebből az elcseszett országból.
Ha nagyon olyanod van, tartsd dollárban a pénzed, bár arra nem kapsz ennyi kamatot...
Utolsó, pont ezt akartam írni.
A Kádár-rendszer nevelte bele az emberekbe, hogy minden prolinak lehet saját lakása. Hja, akkor lehetett is.
Csak hát most már nem lehet.
De ezt úgyse érti meg addig, amíg a 30 éves futamidő alatt el nem veszti akár csak egyszer is a munkáját amire felvette a hitelt, és a végrehajtó a rendőrséggel együtt ki nem rugdalja a lakásból, plusz még marad pár milkás tartozása is, szóval utána már össze se tud spórolni egyre, mert letiltják a bére felét is...
Nem hiszem, hogy bárki ezt a modellt követné, amit a kérdező leírt.
Az értelmes kérdés az, melyik a jobb
venni egy lakást hitelből és a hitelt fizetni
vagy bérelni egy lakást és a bérleti díjat fizetni.
Az előbbinél benne van az ember fejében, hogy X év múlva nem lesz több hitel és lesz egy saját lakásom, a másodiknál meg az, hogy életem végéig fizetek és sose lesz lakásom.
Igen, csak ha bedől a hitel, akkor ugyanúgy nincs saját lakásom hiába fizettem bármennyit.
Ha szeretnék máshol dolgozni nem tudok, mert albérletet fel lehet mondani, lakást eladni macerásabb.
Ha felbomlik a házasság akkor mi van? Sokan kénytelenek egy házban maradni, mert eladni nem tudják. Kinek jó az?
Míg korábban komolyabb hitel nélkül lehetett házat építeni, addig sajnos ma nem ez a helyzet. Komolyan annyira jó évtizedekre adósságba verni magunkat, szerintem nem.
Ráadásul ha mondjuk a hiteltörlesztés havi 90.000, a lakásbérlés meg 50.000 akkor a 40.000-es különbséget ugyanúgy félre lehetne tenni, amiből később még akár saját lakásra is futná.
Persze itt még szerepet játszik az is, hogy a bérleti díj és a lakásárak hogy viszonyulnak egymáshoz. Vagy hány évig is tartana a hitel.
De valószínűleg a saját házat akarok bármi áron mentalitás nem éppen a legjobb.
Nem lehet egyértelműen kijelenteni melyik a jobb.
Ha valaki vidéken lakik a jelenlegi magas kamatok és csökkenő ingatlanárak, a munkaerőpiaci bizonytalanságok miatt jobb befektetés a betét vagy állampapír.
Akinek viszont sok pénze van, Budapest felkapott részén lakik, annak valószínű jobban megéri saját lakásban lakni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!