Költözzek munka végett? Budapesten dolgozni, lakni, egy kis szobában-mennyi pénz a minimum, amiből ez kivitelezhető?
hát őszintén? csak a minimumokat mondom
egy szoba: 20E
rezsi:10E
kaja/hó:10E minimum.
haza adni:15E
mittom én tesódnak: 10E
+félre rakni,vagy ha akarsz valamit venni ( akármi,dezodor,parfüm,ajándék stb)50E
na szval számoljunk:
20+10+15+10+50E. 120 minimum. alsó hangon..
esetleg próbáld meg győrt,igaz nemtudom hol laksz,de ott jó fizetés van:) vagy ha nagyon nem megy,akkor külföld. ott megtudod magad szedni,és akkor minden jobb lesz:) lehet 1 év múlva lesz egy házad,kocsid,stb:)
Ehhez legalább nettó 130, de akkor alig költesz magadra és a kajával is spórolsz. Szobát kapsz 40-ért rezsivel együtt.
15- szülőknek, 30 magadnak, 40 lakbér, 10 bérlet és maradna a többi kajára, ruhára, egyéb költségekre, mint pl. szórakozás, gyógyszerek stb.
Szoba+rezsi spórolósan 40e
Bérlet 10e
Étel+háztartás 50e
Szülők 15e
Magadnak 30e
Testvérednek 15e
Én 250 bruttó alatt bele sem vágnék..
Teljesen felesleges felköltöznöd. Pesten sincs munka, én pl. 5 hónapja nem tudok elhelyezkedni középfokú és felsőfokú szakmával..
Mi ketten élünk albérletben a párommal. Ő nettó 110 e körül keres, ami teljes mértékben elmegy a megélhetésünkre. Ebben nincs benne semmi a rezsin, a kaján, a bérleti díjon, és egy autó költségein kívül. Szóval nincs megtakarítás, nincs szülinap, karácsony stb
160 nettó kéne ehhez, vki itt jól kiszámolta, plusz, ha bmi közbejön, betegség, gyógyszer stb...akkor inkább 180-200 nettó.
Külfölddel jobban jársz. Amúgy mivel mindenki Bp-től reméli a csodát és ide költözik fel, már itt sincs munka, telített a piac, hacsak nincs vmi ritka szakmád, vagy nem vagy szoftverfejlesztő, mert akkor azonnal és tárt karokkal...
és külföldben hogy gondolkozol? nyelvtudás van? vagy csak az elhatározás hogy külföld...
amúgy nettó 180 kell ahhoz legalább amit te leírtál
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!