53 éves vagyok.Fízettem a TB-t,adót,stb.Aztán lebénultam a bal oldalamra.Rokkantságit nem kapok mert hiányzik az 1090 napomból 45 nap.Most szociális segélyt ítéltek meg2012 december 31-ig.Az összeg 25600-ft.Egyedűl élek,nincs támaszom.Mit tehetnék.Fellebbezéssel élhetek az összeg miatt,mit tehetnék?Aki tud segítsen válaszával.Mindenkinek megy a zöld pacsi.
Azt értem, hogy egyedül élsz, de tényleg nincs olyan rokonod, aki befogadna?
Ha az én családomban lenne valaki ilyen helyzetben, gondolkodás nélkül befogadnánk.
2012. nov. 23. 10:18
2/9 anonim válasza:
Hiába, ez van, sajnos. Teljesen lebénultal? Úgy értem sok cég keres csökkent munkaképességű munkavállalót, talán valami neked is megfelelne.
2012. nov. 23. 10:22
3/9 anonim válasza:
csinálj egy egyéni vállalkozást 45 napra.
Utána jár a rokkantsági, nem?
Vagy vetesd fel magad valahová papíron. vannak kifejezetten csökkent munkaképességűeket foglalkoztató cégek is.
2012. nov. 23. 10:31
4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válasdszokat.Nincsenek rokonaim.Tényleg egyedűl vagyok.Munkát sajnos nem tudok vállaqlni,mert a bejárás nem megoldott.Viszont az egyéni vállalkozás,még ha papíron is,kizár autómatikusan minden szociális lehetőségből.Viszont ha valaki csak papíron alkalmazna,az jó lenne,de hól lehet ilyen helyet találni?Viszont ha alkalmaz valaki akkor azt mondhatja a TB,.hogy,-ja kérem,ha tudott munkát vállalni akkor hajrá,csak így tovább.És elhajtanak mint a magzat vízet.Ez a 22-es csapdája. Most légy okos Domonkos.
2012. nov. 23. 12:14
5/9 anonim válasza:
Sajnos ez becses hazánk. :O,bezzeg a cigá... ő svéd cserediákok kapják a pínzt amikor dzsálnak szűni a hatvadik kölyköt a világra. :O
Külföldön nem gondolkodnál,teljesen lebénultál?
Mert ha agyvérzésed volt az hálistennek tud regenerálódni.
2012. nov. 23. 13:38
6/9 A kérdező kommentje:
A bal oldalam teljesen lebénult az agyvérzés miatt,és még mondják,hogy nincs agyam?! Valamennyit sikerült mozgásomban vissza nyerni.Ez viszont annyira elegendő,hogy ellássam magam.Szerinted igy külföldön mit keresnék?Mit csinálhatnék ott?És kihez vagy hóva gpondolod?Adj tanácsot vagy ötletet,mindenre nyított vagyok.
Ez a forma szintén 50-es.Kint bármit amihez értesz vagy elmehetsz ilyen pubba is felszolgálni.És ők se szakmába vágó melót csinálnak,de ha van szakmád akkor sima ügy.Nyelvvel hogy állsz?
2012. nov. 23. 13:56
8/9 A kérdező kommentje:
Mint már írtam,nehezen tudok helyet változtatni.Tehát a kimenetelem külföldre,kilőve.Szakmám,szoba festő mázoló.Létrázni már tudok,de a festés még kín keserves.Hívatásom,nemzetközi kamion sofőr.A jógsim elvették.Ez is lőve.Magyart törve,Német nyelvet csak konyha szinten,szóval kevés.Számitógépes munkára gondoltam amit itthon is tudnék végezni,csak ki az akinek szüksége lehet ilyen munkára?Jelentem én vagyok egy személyben a lött medve.
2012. nov. 23. 16:42
9/9 anonim válasza:
Ha van posta, vagy csomagküldő szolgálat a közeledben, akkor az a aprod, tesz vesz, vaterán, hírdes meg minden olyan dolgot amit nélkülözni tudsz és add el.
Esetleg kereskedhetsz is így, mert az így befolyt összeg egy részér vissza forgatod, vagyis veszel rajta valamit, amit aztán drágábban eladsz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!