Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ki tud megélni ennyi pénzből?

László22 kérdése:

Ki tud megélni ennyi pénzből?

Figyelt kérdés

Na akkor mondjátok meg nekem ki tud megélni a 47000ft-ból.

Érdekelne a ti válaszotok hiszen egyes politikusok szerint meg lehet élni belőle. :D

Az én elmondásom alapján nem lehet, maximum csak akkor ha csöves vagy, tehát nincs rezsid, 2-3 naponta eszel nem veszel új ruhát, nincs cigi kávé, ital. Akkor meg lehet élni de úgy is szűken. Várom a válaszokat. :)

2012. febr. 8. 12:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon kevés pénz, akinek gyerekei vannak, meg albérletben lakik, meg kellenek neki bizonyos luxuscikkek, pl cigi, kávé, havi 1-2 új ruha, mindennap csoki + üdítő stb...az nem tud megélni ennyi pénzből, viszont aki meg van eme luxuscikkek nélkül, pl párom meg én, azok ki tudnak jönni ennyi pénzből, pl nekünk az 1 havi fizetendő csekkek, számlák kb 24 ezer Ft-ra jön ki általában, szóval nekünk a havi kiadásunk kb 34 ezer Ft, ami ebből ugyebár 24 ezer a rezsi, 10 ezer ezer pedig az élelmiszer, kenyér, tej stb... És itt a havi kiadásunk a 24 ezer Ft a vízdíj(3ezerFt), áram (16000Ft), net (2ezerFt) és digi tv(2700Ft). Mivel mi nem albérletben lakunk, s gázt sem kell fizetni, mert nincs ide hozzánk bekötve, csak villanyt meg vízet kell fizetzni, mert fával fűtünk meg villanykályhával, így csak a havi kiadásunk kb 32 ezer Ft. Itt egy élő példa, hogy lehet spórolni is, de gyereket nem szülnék egy ilyen világba, mert etetni már nem tudnám ennyi pénzből, majd úgy kb 10 év múlva hátha lesz pénzem felnevelni egy gyereket is...

25/N

2012. febr. 8. 13:03
 2/12 anonim válasza:
72%
Egyértelműen a válasz NEM, de ki kellene, hogy próbálják. A mi rezsink panelban 55 ezer körül van, tv csatorna szociális csomag féle, spórolok a vízen, villanyon, fűtésen sajna nem tudok, szomszédok kérésére mert fáznak 25 fok van itthon ez nagyon idegesít.
2012. febr. 8. 13:15
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem, ha "összeszarom" magam, akkor is minimum 30 ezer forint a rezsim. Még, ha nem fogyasztanék villanyt, vizet, akkor is kell fizetni mindenféle jogcímen "hozzájárulásokat" a szolgáltatónak. Ha csak a munkanapokra számolok ezer forintot kajára, akkor is 50 ezer jön ki, és még a lyukas cipőm ki sem cseréltem egyszer sem... Gyógyszerről meg nem is beszélek!
2012. febr. 8. 13:51
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Egy normális család biztos nem, de egyetlen ember ha csak ennyije van akkor meg tud élni valóban, persze ehhez le kell mondania a luxuscuccokról. Én éltem már ennél kevesebből is egyedül, meg tudtam élni, és nem nélkülöztem.
2012. febr. 8. 14:46
 5/12 anonim ***** válasza:
84%

Én simán. :D

10 ezer a koli.

4 ezer a bérlet.

25 ezer a kaja.

A maradék megy szórakozásra, ruházkodásra, stb.

No persze saját lakásban, nem diákként nem menne.

2012. febr. 8. 14:52
 6/12 A kérdező kommentje:
Igen ám de papolnak mellette hogy szüljenek a magyar nők mert nincs népesség, amit adnak azt el is veszik minden héten emelés mindenen a fizetés a béka segge alatt van és akkor közölnek velünk egy ilyen tényt hogy ebből meg lehet élni szánalmasan gondolkoznak vagy nem tudom, szoktam rajta gondolkodni hogy ezek azt gondolhatják hogy mindenkinek tele van otthon a háza pénzel, dugi pénzekkel vagy tele van a raktár kajával hogy nem kell menni vásárolni, vagy nem tudom. Én gondolkodok racionálisan de ez valahogyan nem akar össze jönni hogyan gondolta hogy ennyiből meg lehet élni, és itt most veszem alapul azt hogy az ember általában nem egyedül él mert társas lények vagyunk úgy is kellene élnünk. De ez a mai helyzettel egyáltalán nem lehet megoldani, oké rendben van dolgozom, de a főnököm nagy lelkesen a kompenzáción felül emelt 2000ft a fizetésemen és kőkeményen 1500ft lett a fizetésem :D:D:D:D:D Gondolkodtam rajta hogy vissza adom neki juttatásképpen :D Félre ne értsétek nem panaszkodni akarok és nem a kormánytól várom hogy segítsen csak azért idegesít és igazságtalanak tartom azt hogy ők fent ülnek és "dolgoznak" annyi pénzért és nem tudják hogy sok ember menyiből tudna rendesen megélni. Ezért is kérdeztem meg ti mit gondoltok erről a dologról.
2012. febr. 8. 15:05
 7/12 anonim ***** válasza:
72%

Na, azt megnézném, hogy két felnőtt embernek hogyan jön ki havi 10eFt kajaköltség!! Az napi 166 Ft/fő! Ne viccelj már! És az egyéb költségek pl. tisztítószer, biztosítás, utazási költségek, stb? Gondolom a fát sem az erdőből hozzátok...

Csak úgy tudom elképzelni ezt a "megélést", hogy ha ez a 47eFt egy főre jut. De úgy is inkább túlélés és nélkülözés és sorbanállás az ingyen-élelmiszerért.

2012. febr. 8. 15:14
 8/12 anonim ***** válasza:
72%

Aki tegnap látta a házon kívül című műsort, annak ezt nem kell elmagyarázni! Bemutattak két családot, akik havi 47-ből élnek! Az általam megfogalmazódott mondatokat inkább nem írom le, mert annyira felidegesített, ennek a f@sszopó politikusnak a kijelentése! Ő könnyen ugat a 750.000 fizetésével havonta! Az ilyen embereket kéne a Dunába lőni,én speciel OV-val kezdeném!

47 ezerből sehogy! Valakinek csak a törlesztője, vagy duplája és akkor nem kajált, nem fizetett vizet,villanyt, gázt(opcionálisa még: meg mondjuk telefont, kábel- vagy műholdas tévét, és internetet)!

F/21

2012. febr. 8. 15:47
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Napi szinten biztos meg lehet élni.

2012. febr. 8. 19:53
 10/12 anonim válasza:
64%

Igen, napi szintén. Én ahogy lehet kerülöm a boltokat vagy előre kiszámolom mit kell venni és csak annyi pénzt viszek.

Sajnos a kormány váltás sem hozta be a jobb jövőt. Persze nekik behozta, ott fönn bárkik ülnek nekik mindig terem babér mi meg le vagyunk szarva. Néha nagyon el vagyok keseredve. Ma benéztem a hűtő tök üres csak semmi felesleges kiadás. A politikusokat kell meg nézni mindegyik jó húsban van.

2012. febr. 9. 09:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!