Visszatarthat a munkáltató ilyen esetben?
Ha mondjuk én beadnám a felmondásom a jelenlegi munkahelyemen, és le is jár a 30nap felmondási idő, akkor megteheti-e a munkáltató,h még "nem enged el"?
Pl. hogy még nem találtak a helyemre senkit, vagy ha vesznek is fel valakit időben akkor ő még nem tudott rendesen betanulni,stb.
Szóval ilyenkor még kérheti/mondhatja azt hogy még egy ideig nem enged el?
Első válaszolónak:
- Már nem próbaidős vagyok, évek óta dolgozok.
- Tudom hogy a 30 nap felmondási időt ledolgoztatják általában.
A kérdés arra vonatkozott, hogy a 30nap felmondási idő UTÁN is visszatarthat-e?
Nem tarthat vissza. A felmondási idő utolsó napjával megszűnik a munkaviszonyod vele, ha tetszik neki, ha nem.
Ha addigra nem tudta megoldani a problémáit, akkor így járt.
első vagyok.
Ha a 30 napos felmondási idődet letöltötted akkor az utolsó nap amikor letelt, szépen elköszönsz és kilépsz az ajtón. Onnantól kezdve nem tarthat ott semmiféle indokkal. A főnöknek van 30 napja arra hogy a helyedre valakit felvegyen, és akár a felmondási idő alatt te tanítsd be az új dolgozót. Ha ezt elmulasztotta , és senkit nem vett el, az már nem a te gondod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!