Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Visszatarthat a munkáltató...

Visszatarthat a munkáltató ilyen esetben?

Figyelt kérdés

Ha mondjuk én beadnám a felmondásom a jelenlegi munkahelyemen, és le is jár a 30nap felmondási idő, akkor megteheti-e a munkáltató,h még "nem enged el"?

Pl. hogy még nem találtak a helyemre senkit, vagy ha vesznek is fel valakit időben akkor ő még nem tudott rendesen betanulni,stb.

Szóval ilyenkor még kérheti/mondhatja azt hogy még egy ideig nem enged el?

2012. nov. 19. 11:38
 1/6 anonim ***** válasza:
8%
Ha lejárt a próbaidőd akkor a 30 napos felmondási időre visszatarthat, és le dolgoztatja veled.
2012. nov. 19. 11:42
 2/6 A kérdező kommentje:

Első válaszolónak:

- Már nem próbaidős vagyok, évek óta dolgozok.

- Tudom hogy a 30 nap felmondási időt ledolgoztatják általában.

A kérdés arra vonatkozott, hogy a 30nap felmondási idő UTÁN is visszatarthat-e?

2012. nov. 19. 11:51
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem tarthat vissza. A felmondási idő utolsó napjával megszűnik a munkaviszonyod vele, ha tetszik neki, ha nem.

Ha addigra nem tudta megoldani a problémáit, akkor így járt.

2012. nov. 19. 12:00
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

első vagyok.

Ha a 30 napos felmondási idődet letöltötted akkor az utolsó nap amikor letelt, szépen elköszönsz és kilépsz az ajtón. Onnantól kezdve nem tarthat ott semmiféle indokkal. A főnöknek van 30 napja arra hogy a helyedre valakit felvegyen, és akár a felmondási idő alatt te tanítsd be az új dolgozót. Ha ezt elmulasztotta , és senkit nem vett el, az már nem a te gondod.

2012. nov. 19. 12:09
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek :)
2012. nov. 19. 12:11
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem tarthat vissza. Viszont ha nem vagy könnyen pótolható, és normális a viszony köztetek, akkor érdemes még időben szólni. Az előző munkahelyemről január közepén jöttem el, de már szeptemberben szóltam, hogy csak addig tudok maradni, november közepén fel fogok mondani (2 hónap felmondási idő volt), kezdjenek keresni valakit a helyemre. Abszolút pozitívan álltak hozzám végig.
2012. nov. 19. 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!