Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Fiatal munkanélküliek! Titeket...

Fiatal munkanélküliek! Titeket csesztetnek a szülők emiatt?

Figyelt kérdés
Elég régóta vagyok munkanélküli, de a szüleim minden nap az orrom alá dörgölik és rosszul esik. Nem elég, hogy úgy érzem nem vagyok alkalmas munkára, de még rádobnak egy lapáttal, elég bunkó módon. Már ha meghallom akár a TV-ben, hogy "munka" ideges leszek. Nem hiszik el, hogy a legtöbb munka kamu, vagy egy vicc, és kevés a tisztességes hely. Tudom mik a képességeim, mit tudnék elvégezni és ehhez képest szoktam keresni. Persze az eredménytelenség miatt ők állandóan gyárba, meg asztalossegéd stb. munkára akarnak küldeni. Én vagyok a rossz?

2012. nov. 17. 17:00
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

Itt se túl megértőek az emberek!Sokan vannak még úgy,hogy csak az nem dologzik aki nem akar.

Ha nincs diplomád akkor arra "csapnak le",hogy AHA,ezért,miért nem tanultál!Ha van akkor miért olyan,az nem "piacképes" tudhattad volna.Illetve miért csak egy van,stb!Miért nincs nyelvvizsgád,miért csak egy/miért csak középfok/miért abbó(azokból)l a nyelvből(ek)ből...

Szóval aki piszkálni akar,mert nincs melód úgyis talál indokot,hogy azt mondhassa a te hibád,és sajna ugyanez érvényes sok szülőre is :-(

2012. nov. 19. 21:20
 22/29 A kérdező kommentje:
"AHA,ezért,miért nem tanultál!Ha van akkor miért olyan,az nem "piacképes" tudhattad volna." Pontosan! Jártam fősulira, de kiléptem, mert becsületes tanulás után sem tudtam átmenni a féléveken (oda kellett a matek). Tudják, hogy ha fejen állok is a matekot nem tudom. Persze ebbe is belekötnek.:/ Csak ide volt elég a pontszámom, máshova már nem elég. Így marad az érettségi és egy webmester szakma, ami semmit sem ér (és nem is tanították meg normálisan).
2012. nov. 20. 14:40
 23/29 anonim ***** válasza:
20%

Ne haragudj, de te magad is elismerted, hogy a végzettséged nem ér semmit a munkaerőpiacon. Lehet, úgy érzed képes lennél erre-arra, de nincsen ilyen jellegű munkákra igény, be kéne látnod. Sajnos a papirjaid alapján, még akkor is jobb helyzetben lennél, ha nem lenne érettségid se, csak egy jobb szakmád. Össze kéne hangolni a vágyakat a lehetőségekkel, mert különben sokáig fogsz még szenvedni. A szüleidnek meg igaza van, hogy gyári munkára, meg asztalossegédnek, kőműves segédmunkára küldenek. Azért küldenek oda, mert ezekre a helyekre nem kell végzettség, és nagyon gyakran van felvétel. Na most, ha megkapod, hogy túlképzett vagy, egyszerűen letagadod az érettségidet is: beírod, hogy nyolc osztályt végeztél, és jó eséllyel 1-2 hónapon belül kapsz valami segédmunkás melót. Ne legyen budös a kemény fizikai munka. Oké, hogy mindenki kényelmes melóhelyet akar, irodába akar menni stb, de ha nem lehetséges, akkor el kell fogadni. Nem is értem, férfiként miért akarsz takarítói állásra jelentkezni, amikor oda tényleg nők kellenek. A szüleid jól látják a helyzetet, kőművessegédmunkás, asztalossegédmunkás, gyári összeszerelő, mezőgazdasági idénymunka, parkgondozás, postai kézbesítő, esetleg bv-i intézetbe felügyelő, közintézményekbe portás, kórházakba beteghordó, bevásárlóközpontokba árufeltöltő, utolsó kocsmákba pultos na az ilyenekre mindig van igény, és nem kell semmiféle képzettség. AMiket irtam ott a legtöbb esetben a felvétel a 8 osztály!!!! Szerintem akármit is mondasz férfiként sokkal könnyebb elhelyezkedni, mint nőként, ha csak az illető férfinek nincsen valami égbekiáltó egészségügyi problémája. Amúgy két kezetek van (tudom a nőknek is) használjátok. Na de a felsorolt melók közül egy férfi el tud menni asztalossegédmunkásnak, kőművessegédnek, beteghordónak is... addig a nő csak a többinek... DE amúgyis jobban szeretik a férfi munkavállalót főleg fizikai munkára, mert jobban birjátok a terhelést, na meg nincs ott a veszély, hogy szülni fogtok, aztán beteg a gyerek, emiatt szabadnapok stb...

Szóval én mélyen egyetértek a szüleiddel. Aláírom, hogy nagyon nehéz elhelyezkedni, de abban igazuk van, hogy nem vagy abban a helyzetben, hogy válogass. Majd ha jelentkezel kőműves segédmunkásnak, asztalossegédnek meg akárminek és még úgy sincs munkád egy éven belül, akkor visszatérhetünk erre a kérdésre, hogy mit mondj a szüleidnek , akik "csesztetnek", de szinte garantálom, hogy ők jelenleg csak segíteni akarnak, nem "csesztetnek", és ha a fentiek közül próbálkoznál valahol, akkor lenne munkád pár hónapon belül. Amúgy, hogy a kérdésedre válaszoljak, nem engem nem "csesztetnek" a szüleim. Az érettségimmel elmentem egy zöldségüzembe zöldségeket és gyümölcsöket válogatni, mindezt éjszakai munkára, 30 kilométerre a lakhelyemtől. A feltétel 8 osztály volt, utáltam, de csináltam, mert nem volt jobb. Szintén elmentem az érettségimmel mezőgazdasági idénymunkára: gyümölcsszüretelés, esőben és 40 fokos melegben is, úgy hogy még egy ivókút se volt a gyümölcsösben, és ami vizet hoztam, egy órán belül ihatatlanul meleg volt. Nem érdekelt, csináltam, mert nem volt jobb, és pénzt akartam keresni. Most nemsokára diplomázom, egy olyan szakon, ahol sajnos egyre nehezebb elhelyezkedni. Szóval lehet benéztem. Első körben azért csak megpróbálok a diplomámnak megfelelő munkát találni, de ha nem lesz, akkor jelentkezem akármilyen segédmunkára!

2012. nov. 22. 08:48
 24/29 A kérdező kommentje:
Én meg nem véletlenül írtam (legalábbis most fogom), hogy fizikai munka ki van lőve. Nem azért mert lusta vagyok, hanem mert gerincproblémáim vannak, amit papírral bizonyítani is tudok.
2012. nov. 22. 13:42
 25/29 anonim ***** válasza:

23.!

Az egy dolog, hogy egy két napot dolgozol diák-segédmunkásként, de ne hasonlítsuk azzal, hogy valakit főállásba "küldenél" oda.

Különben is a legtöbb helyen nem is vesznek fel képzettebeket ilyen melóra, mert nyílvánvaló, hogy az első adandó alkalommal lelépnek ha van jobb.

Nem beszélve arról, hogy kamu amit írsz , hogy tömegével vannak segédmunkás állások, mert szinte már az sincs.

2012. nov. 22. 14:33
 26/29 anonim ***** válasza:
Hol olvastad, hogy diákként dolgoztam egy-két napot? Nem irtam ilyet. Azt is irtam, hogy le kell tagadni, hogy magasabb végzettséged van, akkor fel fognak venni. Az, meg hogy nincs segédmunkás állás: nos ahol én lakom, dögivel van... lehet, ahol te élsz nincsen. Attól még ez nem lesz hazugság. A kérdezőtől viszont elnézést, lehet nem olvastam, hogy gerincproblémád van, de irtam is, hogy akinek egészségügyi problémái vannak, annál nem játszanak ezek az állások. Az viszont, hogy birni is kell ezt a munkát rendszeresen mert valaki szerint ez csak diákként lehet birni egy - két napot...na annak üzenem, hogy meg lehet szokni. Emberek százezrei dolgoznak segédmunkásként évtizedeken keresztül, ha éppen nincsen jobb!
2012. nov. 22. 16:26
 27/29 anonim ***** válasza:

26. v!

Te íertad, hogy az egytemen most fogsz végezni, abból következtettem.

Egyébként meg elég megnézni az álláshírdetéseket. Kb. 1 millió munkahelyre van 5-6000 pályázat, és annak kb. 80%-a kamu. Úgyhogy ez nem fedi a valóságot amit írtál, mert a legputrisabb állásokra is több százan pályáznak.

2012. nov. 22. 16:33
 28/29 anonim ***** válasza:
jól van rádhagyom... tudod aki nem is keres az nem is talál. Tény, hogy munkanélküliség van, de pont azért nem lehet válogatni. Amúgy igen diákként dolgoztam, de mindennap mentem, több műszakban. Most hagytam abba, mert ebben a félévben államvizsgázom, így már több időre van szükségem, hogy tanuljak. Biztos forgatod a szemed, hogy hogy tudtam menni diákként minden nap, úgy hogy legyen elég annyi magyarázatnak, hogy nem volt túl nehéz a szak, amire jártam, na meg a jegyeimen is látszódott. Na de mindegy, én a kérdést lezártnak tekintettem. Nem azt mondtam, hogyha segédmunkára pályázol tuti lesz állásod, de előbb utóbb lenne. Azzal is bőviíted a kört, hogy nem csak irodaira jelentkezel, hanem segédmunkára is, aztán majd csak bejön az egyik!
2012. nov. 22. 16:43
 29/29 anonim ***** válasza:

Az is igaz hogy nem mindenki bírja a fizikai munkát!Én sem tudnék egy helyben állni 8 órát egy szalag mellett, mert magasabb vagyok mint a legtöbb lány, visszér problémáim vannak vagyis vigyázni kell vele, plusz a magasságom miatt hamar megfájdul a derekam és a nyakam.

Olyat viszont én is bevállalnék ahol nem kell végig egy helyben állni, hanem mozoghatsz időnként.

2012. nov. 23. 11:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!