Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Fiatal munkanélküliek! Titeket...

Fiatal munkanélküliek! Titeket csesztetnek a szülők emiatt?

Figyelt kérdés
Elég régóta vagyok munkanélküli, de a szüleim minden nap az orrom alá dörgölik és rosszul esik. Nem elég, hogy úgy érzem nem vagyok alkalmas munkára, de még rádobnak egy lapáttal, elég bunkó módon. Már ha meghallom akár a TV-ben, hogy "munka" ideges leszek. Nem hiszik el, hogy a legtöbb munka kamu, vagy egy vicc, és kevés a tisztességes hely. Tudom mik a képességeim, mit tudnék elvégezni és ehhez képest szoktam keresni. Persze az eredménytelenség miatt ők állandóan gyárba, meg asztalossegéd stb. munkára akarnak küldeni. Én vagyok a rossz?

2012. nov. 17. 17:00
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
69%
Mond meg nekik, hogy legyenek kedvesek leülni a gép elé, keressék ki neked a munkákat. Küldjétek el együtt a jelentkezéseket, és aztán mutasd meg nekik, hogy mennyire nem kapsz visszajelzést sem.
2012. nov. 17. 17:20
 2/29 A kérdező kommentje:
Kerestek. Gyárba, asztalossegédnek, kőművessegédnek és ilyen jellegű munkákat.
2012. nov. 17. 17:22
 3/29 anonim ***** válasza:
76%
Akkor? Ha bejutsz, akkor örülj neki! Manapság nem lehet válogatni. Én rohadtul örülnék neki, ha kellenék bárhova is.
2012. nov. 17. 17:29
 4/29 anonim ***** válasza:
100%

Mit jelent a régóta és hány jelentkezést adtál be? Hány helyre hívtak be interjúra? Őszintén írd meg.

Hol laksz amúgy? Mert pl. kisebb városban sokkal nehezebb munkát találni, ismerősöm több, mint 50-60 helyre is beadta az önéletrajzát nyáron, 3 helyről hívták. Egyik valami kamu telemarketing volt, másik gyár, harmadik meg messzebb valami irodai munka...

2012. nov. 17. 17:30
 5/29 A kérdező kommentje:

BP, Rengeteg önéletrajz, sok interjú.

Voltam már gyárban, de azt mondták, hogy túl kompetens vagyok oda, és nem érezném jól magam. Hiába könyörögtem nem ért semmit.

Takarítói melóra is elmentem egyszer (irodát takarítani), de oda meg 2-5 éves tapasztalatot és végzettséget vártak el! Hogyan dolgozzak ha még ilyenre is tapasztalat kell? Komolyan egy vicc.

2012. nov. 17. 17:46
 6/29 anonim ***** válasza:
100%

Ha sok interjún voltál, akkor viszont az is lehet, hogy valamit nem jól csináltál, nem voltál szakmailag meggyőző vagy a kiállásoddal van a baj. Ezt így látatlanban nem lehet megmondani. Vagy az önéletrajzod nem a legjobb.

Tény ami tény, sok a munkanélküli és kevés a rendes állás. Ha pl. gyárba akarsz menni,a felsőfokú végzettséget nyilvánvalóan le kell tagadni, jó helyre meg minél többet kell mutatni magadból, hogy ezt is tudod, azt is tudod. Valahogy meg kell tanulnod "eladni" magad, kitűnni, hogy bizony te kellesz oda.

Azt viszot aláírom, hogy tényleg eszméletlen sok a kamu cvagy erotikus jellegű hirdetés :(

Külföldön nem gondolkodtál még? Nincs kihez vagy kivel kimenni?

2012. nov. 17. 17:52
 7/29 A kérdező kommentje:
Interjúkon agyba-főbe dicsérnek!!! Nemrég a hr-es csaj még sármosnak is hívott....Mindig jönnek olyanok, akinek több (5-10) éves munkatapasztalata van én meg bármit is teszek, mindig ezzel az indokkal "küldenek" el, mikor már majdnem a finishben vagyok. De többnyire nem hívnak interjúra. Olyan rokonom meg nincs, aki benyomna egy munkahelyre.
2012. nov. 17. 18:01
 8/29 anonim ***** válasza:
71%
Nem hiszem, hogy újat mondanék: egy közgazdász nő ismerősöm takarítónői állást kapott és nagyon boldog. Délután 3-ra hazaér és még tud a gyerekeivel is foglalkozni. Mindent el kell fogadni A munkák közti válogatás világa a múlté!
2012. nov. 17. 18:04
 9/29 A kérdező kommentje:

Azt írtam, hogy jelentkezek arra is, de tapasztalatot várnak el!!!:) Sőt, csomó takarítós munkával kapcsolatban csak nőket foglalkoztatnak!

Nemrég sétáltam és megláttam az egyik boltban, hogy van munka. Középkorú hölgyet kerestek és bármi előnyt mondtam arra, hogy engem alkalmazzon, nem érdekelte.

2012. nov. 17. 18:16
 10/29 anonim ***** válasza:
100%

Árufeltöltőit, vagy normálisabb közmunkát nem probáltad?

Mert így tényleg nem nagyon lesz esélyed. Milyen végzettséged van?

2012. nov. 17. 18:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!