Munkanélküliek! Hogy bírjátok az állandó visszautasítást?
Én tavasz óta nem dolgozom, azóta küldözgetem az önéletrajzokat,mondanom se kell a legtöbb helyről annyit se írnak vissza hogy fordulj fel.Anyumék sokszor szekálnak, de hát nem tehetek róla ha nem vesznek fel sehova. Pedig már szeretnék önálló lenni, de így nem tudok... Nincs sok munkatapasztalatom, de hogy legyen ha sehova sem kellek?Többféle papírom is van, két nyelvvizsgám (egyik felsőfok). Nálam százszor hülyébbek meg dolgoznak, mert volt protekció.
26/L
28/29-es vagyok. Az utánam következőnek: Ismerem mind a két oldalt: 1)amikor nincs és 2)amikor nem probléma :). Tényleg bosszantó, hogy az ember tanul 17-23 évig--többnyire munka mellett és egyszer csak rájön, hogy egyenes úton nem tud elhelyezkedni, vagy ha igen, megalázóan alacsony fizetésért. De abból, hogy ezt megállapítom, még nem tudom kifizetni a számláimat. Jobb esetben szükösen, de megél a párja, a szülei mellett--mondjuk 1-2-3 hónapig, amíg beletanul abba, amit "átmenetinek gondol...
Amíg valaki csak a problémát látja és nem akarja MINDEN ÁROM megoldani, addig semmi komoly változás nem fog történni...
Két közeli ismerősömnek megelőlegeztem az induláshoz szükséges anyagiakat, tehermentesítéssel, kezükbe adtam az eszközöket és aztán minden más kifogásuk lett. Volt egy kis munkafüzet amit át kellett volna olvasni, és aztán megpróbálni tapsztalt munkatárssal, e helyett "megpróbálták" saját elképzelésük szerint és pár nap múlva azt mondták : ez a munka nem nekik való!
Amikor én 17 évnyi tanulás után elkezdtem fiss diplomásként dolgozni, már rengeteg szakmai gyakorlaton voltam túl...TANULNI KELL és SZORGALOM kell! Meg Motiváció! Persze némi bátorság is...
Van egy ismerősöm, aki az egyetem befejezése után picike albérletben lakott, porszívózni járt a feleségével együtt, évekig. Most (kb. 15-20 év múltán van néhány jólműködő cége , és olyan anyagi helyzete amiről álmodni sem mert). És ezt kreativitással, bátorsággal, alázattal érte el....
Elnézést ha okoskodásnak tűnik...gondolatébresztőnek szántam!
4. vagyok
Ne adjátok fel!!! Engem tegnap hívtak telefonon, hogy "Önre esett a választásunk!" Idén én már nem reménykedtem semmiben az ünnepek miatt, sőt még azt is elvetettem, hogy esetleg januárban majd behívnak valahova.. :) Kitartás és jelentkezzetek, jelentkezzetek, ahova csak lehet. Én is a 9. interjúmon voltam mire sikerült, elkeserítően magas szám, de a lényeg, hogy elértem a célomat. :)
Sokat elgondolkodom a pályázatokon. A hatóságnak nem vagy köteles beszámolni az életedről, meg a tevékenységeidről. Ám ha munkát keresel és meg kell pályáznod, Picsi-Palkó cégeknek, vállalkozásoknak be kell számolnod az életedről, mit csináltál, meg az önéletrajzoddal ki kell tárulkoznod. Arctalan küzdelem. Aztán be sem hívnak, nem is válaszolnak, mi ez, ha nem adatlopás? Azt tartom, ha az önéletrajzodat bekérik, akkor egy személyes egyeztetést megérdemelne a pályázó.
Sőt! Törvénybe kellene iktatni, Önéletrajzot kizárólag személyes meghallgatáskor lehetne átadni. Gondold el. Kér éve munkanélküli vagyok. Legalább 250 pályázatot, önéletrajzzal kiegészítve elküldtem. 10 levelet sem kaptam vissza hogy nem engemet választottak. Gondoljátok el itt vagyok kiterítve egy kisvárosban. 250 példányban az önéletrajzom a nyilvánosság előtt. Nem lenne szükséges vajon ez ügyben törvényes szabályozás? Gondolják el 250 példányban az önéletrajom 1 m2km területen
Miért hagyjuk magunkat?? Nem látjátok, a hatalom mit művel velünk? SZABOTÁLNI KELL. Ott kell hagynia mindenkinek a munkahelyét, és közös érdekünkből és JOGUNKBÓL kifolyólag el kell foglalni mind több olyan helyet, amely természtes élelmiszert biztosít, megújulóan, pl. gazdaságok, ültetvényesek, szőlők stb, plusz szálláshely gyanánt középületeket elfoglalni.
Ha ránk küldik az erőszakszervezetet, akkor rénk küldik. Én már nem látok más megoldást.
De a leghatásosabb az a bátor lépés lenne, ha ÖSSZEFOGVA, EGYIDEJŰLEG mindenki, akinek van munkája, otthagyná! A gyermekeket mentjük, ahogy tudjuk: ételt követelnük számunkra, mi többiek meg hősi éhhalált halunk.
Jobb ötlet????
vagy rabszolgák akartok maradni és a jövő nemzedékének is ezt hagyjátok?
Mondjon valaki jobbat?
Én képes vagyok külföldön megélhetést találni, ha nem is arany életet... nekem mindegy volna. DE mi lesz a többséggel, aki nem tud jég hátán is megélni, mint én? Engem a halál nem aggaszt, ha kell, meghalok a közös jövőnkért, az újabb nemzed lehetőségeiért.
HA NEM TÁMOGATJUK A HATALOM RENDSZERÉT (pénzrendszer, aljas törvények, a tudás kisajétítása, népbutítás, stb), AKKOR NEM TUDNAK MIT KEZDENI VELÜNK! Az a baj, h nem veszitek észre: a pszichénken keresztül tartanak minket rabláncon.
Felőlem oltogathattok, hogy hülye ostoba forradalmár vagyok. Nem vagyok forradalmár, CSUPÁN LOGIKUS ÉS FELELŐSSÉGTELJES EMBER.
Tessék, lehet választani! Ha van itt KHM "kissé fentebbi" szinten erkölcs és ész, akkor ez a hozzászólásom módosítatlanul itt marad.
Felőlem meg töröljék, akár "ott" is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!