Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Munkanélküliek! Hogy bírjátok...

Munkanélküliek! Hogy bírjátok az állandó visszautasítást?

Figyelt kérdés

Én tavasz óta nem dolgozom, azóta küldözgetem az önéletrajzokat,mondanom se kell a legtöbb helyről annyit se írnak vissza hogy fordulj fel.Anyumék sokszor szekálnak, de hát nem tehetek róla ha nem vesznek fel sehova. Pedig már szeretnék önálló lenni, de így nem tudok... Nincs sok munkatapasztalatom, de hogy legyen ha sehova sem kellek?Többféle papírom is van, két nyelvvizsgám (egyik felsőfok). Nálam százszor hülyébbek meg dolgoznak, mert volt protekció.

26/L

2012. nov. 12. 14:45
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
100%
Több ember hozzászólását olvasva úgy érzem valamilyen szinten mindannyiótokkal egy cipőben járok :( én is gyöngyösi vagyok egyébként. Angol felsőfok, német közép. Közgazdász diploma, marketing speccel. Erasmus diák voltam fél évig külföldön. Annyi a különbség h én Németországban élek, itt szeretnék elhelyezkedni. Soha nem éreztem még ilyen erősen hogy mennyire a 'ki ismer kit' elve érvényesül.
2012. nov. 13. 12:29
 22/44 anonim ***** válasza:
75%

Sziasztok, én írtam korábban hogy annak aki nyelvet tud nem nehéz fordító munkát találnia.

Ha normális állást akartok, akkor igenis mozgósítani kell a kapcsolati tőkéteket!

Pl. iwiw-en, facebook-on, LinkedIn (munkahelyi kapcsolati hálóra specializált oldal) érdemes csekkolni, hogy ismerőseitek merre dolgoznak, bátran érdeklődni náluk hogy cégüknél tudnak-e állást. LinkedIn-ről sokszor keresnek embert személyzeti tanácsadó cégek, és munkáltató cégek is, ide szinte kötelező regisztrálnia az embernek saját érdekében!

Nem kell hogy az ismerős közeli barát legyen, az ismeretségi körömben szokás az, hogy ha állás van cégünknél, akkor üzenőfalon értesítsük róla ismerőseinket, segítjük volt középiskolai, egyetemi diáktársainkat, a kiválasztásukra is hatunk, amennyire tőlünk teli.

2012. nov. 13. 13:33
 23/44 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy én is rettentőmód utáltam a visszautasítást. Bár azt, hogy nem kapok semmilyen választ, azt még jobban. Inkább tudjam, hogy nem kellek, minthogy ott legyen a fejemben a nagy talán, hogy esetleg hívnak még.

Ez egy jó cikk a témában, hátha segít:

[link]

2012. nov. 15. 13:02
 24/44 A kérdező kommentje:

Utolsó:

Jó cikk volt, tanulságos. Engem már utasítottak el azért mert nincs elegendő munkatapasztalat, kár hogy nem németből van felsőfokúm, és persze sok meg nem nevezett ok miatt. Egyszer olyan is volt mint utólag megtudtam, hogy egy jó kis helyi céghez engem akartak felvenni, de aztán a főnök egyik rokonának állás kellett és így őt vette fel helyettem...

2012. nov. 16. 15:41
 25/44 Hortobagyi ***** válasza:
100%
2 főiskolai és 2 egyetemi diplomával 2 év alatt négy hónap munkaviszonyt tudtam felmutatni. A köz biztatására elhelyezkedtem egyik marketing áruházba. Oda, ahol az igazgatónak is érettségije volt. Kell folytatnom? Ugye nem kell. A központ igazgatóhelyettest keresett diplomával. Úgy kirúgtak azonnal mint macskát szarni. 4 diplomával kérelmezem a Munkaügyi Hivatalt hogy szakmunkás képesítésem megszerzését támogassa. Elpazaroltam 8 évet felsőfokon. Kár volt. Ha munkaügyi támogatást nem kapok hogy szakmunkás lehessek, el kell mennem ebből az országból. Be kell csukni a főiskolákat az egyetemeket 5 évre, Felesleges minden felsőfokú képzés. Nincs alternatíva.
2012. nov. 18. 18:32
 26/44 Hortobagyi ***** válasza:
100%
Más. Többször előfordult hogy találtam munkahelyet. Kisérővel elmentem kikérni magamat. Az ügyintéző a jelenlétemben tett ajánlatot a cég képviselőjének hogy tud egy jobbat a helyemre. (rokon, haver, protkóst.) Sőt. Újabb munkahelyet találtam elmentem kikérni magamat, ahol az ügyintéző a szemembe mondta nem biztos hogy magát küldjük oda. Miután bezsebelte a címet. Lényeg mégis csal sikerült elhelyezkednem. Korai volt az örömöm. 2 hét múlva mégis csak rám küldött egy másik nyilvántartott felvételist. Abba a tudatban voltam hogy nagyon jól éreztem magamat, munkámat szorgalommal és hibátlanul végeztem. Aztán váratlanul majdnem fegyelmivel akartak elküldeni. Az ősömnek kellett bemenni aki kommandós tiszt volt, hogy rávegye őket, ha már elküldenek akkor küldjenek el tisztességesen. Később tudtam meg, arról a helyről1-2 havonta megbélyegezve, lejáratva, egzisztenciálisan kicsinálva küldik el a képzett munkavállalókat.Szóval, nem sok babér terem a fiataloknak ebben az országban. Jelen állás szerint 70 éves koromban lesz meg a szükséges szolgálati idő a nyugdíjhoz.
2012. nov. 19. 05:57
 27/44 anonim ***** válasza:

Utolsó: elég elkeserítő amiket írtál :( Sajnálom :(

Munkaügyi központból kellett "kikérniük"?

2012. nov. 29. 00:22
 28/44 anonim ***** válasza:
63%

Én is egy főiskolát és 2 egyetemet végeztem. Vidéken dolgoztam a szakmában 10 évet. Aztán férjhezmentem. 7 éve Bp-en élek. Vállalkozó lettem. A Zepternél voltam 3 évig, irodai értékesítőként. Utólag több ismerősöm mondja,hogy örül, hogy eljöttem onnan, mert túl jó voltam oda. Meglepődnek amikor azt mondom,hogy élveztem, most derült ki, hogy kicsit sajnáltak. Én is átmenetinek gondoltam, kalandnak fogtam fel, de mire "megtanultam", már nagyon élveztem és nagyon jól kerestem (9-21 óráig-ig bent voltam, a férjem is "segített", jó hangulatban pörögtünk). Szerintetek is sajnálatraméltó voltam?

Én azokat sajnálom, akik nem tudnak, vagy nem mernek valami újba kezdeni és akik elkeseredettek, pesszimisták!

Amikor terhes lettem abba kellett hagynom a Zeptert.

Mikor a kislányom 2,5 éves lettMLM üzletbe kezdtem...nem egy hagyományosba, hanem újszerűbe. Szerintem most is sokan sajnálkoznak... Ez is egy szakma, amit ha megtanul valaki és szorgalmas, szép eredményeket ér el....Tudom, hogy sokakat riaszt. Akivel együtt dolgozom pár éve még igen magas pozicióban volt, viszont érti az idők szavát....

Diákként is időt, energiát, pénzt kellett befektetni, ha valamit el akartunk érni!

...Szakirodalmat olvasok, jegyzetelek, képzésekre járok. Rengeteget fejlődtem, pár hét/hónap alatt...

Akinek nincs más lehetősége, miért nem próbálja ki, de úgy igazán komolyan?!

2012. dec. 12. 00:46
 29/44 anonim ***** válasza:
82%
előző. Épp most mondtad h befektetést igényel. Azt hiszem ez az egyik válasz a kérdésedre. A telek*mnak, gáz-és f. szolgáltatónak nem mondhatom h "oh bocs, még nem jött ki rá a pénz" Vágod? :)
2012. dec. 13. 15:03
 30/44 anonim ***** válasza:

28/29-es vagyok. Az utánam következőnek: Ismerem mind a két oldalt: 1)amikor nincs és 2)amikor nem probléma :). Tényleg bosszantó, hogy azember tanul 17-23 évig--többnyire munka mellett és egyszer csak rájön, hogy egyenes úton nem tud elhelyezkedni, vagy ha igaz, megalázóan alacsony fizetésért. De abból, hogy ezt megállapítom, még nem tudom kifizetni a számláimat. Jobb esetben szükösen, de megél a párja, a szülei mellett--mondjuk 1-2-3 hónapig, amíg beletanul abba, amit "átmenetinek gondol...Aztán megpróbáltam segíteni másoknak is. Fölösleges energia befektetés volt. Amíg valaki csak a problémát és nem akarja MINDEN ÁROM megoldani, addig egyoldalú a dolog. Két barátnőmnek is megelőlegeztem az induláshoz szükséges anyagiakat, tehermentesítéssel, kezükbe adtam az eszközöket és aztán minden más kifogásuk lett. Van egy kis munkafüzet amit át kellett volna olvasni, és aztán megpróbálni tapsztalt munkatárssal, e helyett "megpróbálták" saját elképzelésük szerint és pár nap múlva azt mondták : ez a munka nem nekik való! Amikor én 17 évnyi tanulás után elkezdtem diplomásként dolgozni, már rengeteg szakmai gyakorlaton voltam túl...TANULNI KELL és SZORGALOM kell! Meg Motiváció! Persze némi bátorság is...

Van egy ismerősöm, aki picike albérletben lakott, porszívózni járt a feleségével együtt, évekig. Most (kb 15 múltán szálloda tulajdonos, és van néhány jólműködő cége van

2012. dec. 14. 01:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!