Hogyan tudnék passzív jövedelemhez jutni?
Egyetlen módja van:
A tőkédet befekteted. És pont.
Minden más csalás.
Első válasszal ellentétben több módja is van.
Egyik valóban, hogy a tőkédet fekteted be, bár általában célszerű a tudásodat és a tőkédet egyszerre (olyanba fektetsz, amihez értesz).
Másik módja csak a tudásodat befektetni (pl írni egy könyvet melynek a jogdíjából részesülsz, eladások után kapsz 8%-ot mondjuk).
Illetve befektetheted mások pénzét vagy tudását is, őket megfizetve valami mással.
Előző voltam.
Még annyit tennék hozzá, hogy a "passzív jövedelem" is csak részben passzív, annak is van egy aktív szakasza, amikor dolgozni kell érte (pl egy kiadott ingatlannál amikor felkeresed az ingatlant, ajánlatot teszel rá, vagy amikor a bérleti díjat beszeded - esetleg amikor menedzseled ahogy mások beszedik a bérleti díjat).
Yeah, én is úgy kezelem a befektetéseim, hogy folyamatosan nyomon követem azon vállalatok teljesítményeit, amelyekben tulajdonrészem van, vagy tervezek vásárolni belőle. Így megvan a tőke és a tudás is.
A kérdésre a válasz:
Mindig költs kevesebbet a jövedelmednél, a különbséget pedig fektesd olyan eszközbe, ami valami módon hasznot termel neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!