Hogyan tudnék beszélni a főnökömmel, hogy néha már zavaró ez?
Személyi asszisztens vagyok, azaz azért kapom a fizetésemet, hogy bármit, amire a főnököm megkér, megcsináljak neki. Munkaidőn és a jó ízlés határain belül.
Számos alkalommal, ha olyat kért (fogorvostól kérjek neki időpontot, üzleti vacsorához foglaljak asztalt, keressek a neten valamit a lánya iskolai feladatához, stb), hosszú bocsánatkérés előzte meg.
Ami néha már nekem is zavaró. Hiszen többek között ezért is kapom a fizetésemet, illetve azért vagyok ott, hogy ha kér valamit, teljesítsem.
De olyan is volt, hogy a sok munkája miatt nem tudott kimenni ebédelni, de felajánlásra sem engedte, hogy kimenjek és hozzak neki valamit - mondván az már csicskáztatás lenne.
Természetesen, ha ízléstelen vagy illegális dolgot kérne, nemet mondanék, de a fentiek a munkaköröm részei, a munkaidőmön belül pedig ő rendelkezik velem.
Ha azt kérné, hogy tépegessek egy centis darabokra egy A4-es papírlapot, akkor bár értelmetlennek tartanám, munkaidőben akár ezt is kérhetné.
Hogyan lehet udvariasan közölni, hogy számomra zavaró, ha ennyire udvariaskodva, néha szinte kínlódva kér meg olyan dolgokra, amelyekért a fizetésemet kapom?
(Hozzáteszem, hogy munkaidő után is elérhető vagyok telefonon, ha bármi felmerülne és nincs késő este - de cserébe szó nélkül elenged munkaidőben, ha esetleg orvoshoz kell mennem, vagy olyan helyre, ami munkaidőben tart nyitva. A munkaidőn túli kérésekkel pedig nem él vissza, talán havonta egyszer ha felhív vagy SMS-t küld esti időpontban - szintén két perces bocsánatkéréssel körítve.)
Minden alkalmazott ilyen főnökről álmodik.
De azért nézz utána, mióta működik ez a cég, a főnököd annak előtte hol, mit, mennyi ideig dolgozott.
Ebben a mai világban, ami itt van, és a profit-éhség miatt a vállalkozások között farkas-törvények uralkodnak, ... szóval leírásod alapján a főnököd nemigazán főnök-tipus, nagyon meglehet, hogy hamarosan ahogy mondani szokták: "a nagy hal megeszi a kishalat"
Bár nagyon szimpi a főnököd, ennél azért céltudatosabbnak, határozottabbnak kellene lennie.
1-es válaszoló vagyok.
Hogy a kérdésedre is válaszoljak: felesleges beszélned vele, fogadd el őt olyannak amilyen, úgy néz ki, ez a "vérében van", átnevelni, leszoktatni stb. úgy sem tudnád, no meg minek is. Másrészt nem a te feladatod az ő életében ezt megtenned. Ha az élet nem teszi meg vele, te csak örülj annak, hogy vannak még normális emberek, főnökök is a világon!
Szerintem ez tök jó!
Nálunk természetesnek veszik, hogy a főnök minden személyes ügyét mindannyian intézzük - és egyikünk sem személyi asszisztens!!
Én összetenném a két kezem ilyen főnökkel...
Részben a fönöknek igaza van, mer a személyi asszisztensnek mindent meg kell csinálnia munkaidöben, ami a munkával kapcsolatos, DE a privát dolgokat nem (orvosal idöpont, kajabeszerzés) ezeket csak szivességként teszed meg neki.
Ha azért elnézést kér, hogy ilyen szivességeket IS kér töled, teljesen természetes, és örülhetsz, hogy ennyire tisztességesen áll ehhez a kérdéshez.
Ha nagyon zavar, akkor legközelebb viccesen megemlitheted, hogy viszonozhatja pl. a szivességedet egy könyvutalvánnyal vagy valami hasonló - nem drága - aprósággal. Persze olyan módon fogalmazva, hogy ne tünjön se követelésnek, se extra fizetségnek.
Miért viszonozná, amikor munkaidőben végezteti ezt is vele, amiért megkapja a normál fizetést.
A kérdező írta, hogy munkaidő után, 1x-2x fordult elő, hogy megkérte telefonban, sms-ben valamire.
A kérdezőt is azért "zavarja" ez, mert az egész tulajdonképpen munkaidő alatt történik.
A fogorvos és társai is a munkakörömhöz tartoznak, azért is "személyi" asszisztens a megnevezés. Tehát privát dolgokat is intéznem kell, ha megkér rá.
A család és a baráti kör születésnapjait is én vezetem, figyelmeztetem rá, néha ajándék-ötletelésben is segítek.
Tényleg nagyon humánus, normális ember, de időnként túlzásnak érzem ezt a "ne haragudj, hogy olyannal zavarlak, amiért fizetést kapsz" hozzáállást.
Megbecsült szakember egyébként, az ő főnöke is áradozik róla (joggal), mert bravúros ötletekkel viszi előre a céget és sokat is dolgozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!