Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egy másfél hónappal ezelőtti...

Egy másfél hónappal ezelőtti bértárgyaláson megállapodtam a fönökömmel egy pénzösszegbe, így fogadtam el az állást és amikor a tényleges fizetésre került sor akkor kb.65%-át kaptam meg a beígért összegnek. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Hogyan "vonjam" felelősségre hiszen én számítottam a beígért pénzre? Mit tanácsoltok, hogyan tudnék leülni beszélni vele anélkül, hogy mondjuk elküldene, hogyan emlékeztessem ígértére amelyet nem rögzítettünk írásba.
2009. febr. 12. 09:51
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

nem egyértelmű, de arra tippelnék, hogy ez egy új munkahely.

Ekkor a szerződésed tartalmazza a fizetésedet, tehát tudni kellene, hogy mit írtál alá. Ezen felül probaidőre nem szokták a teljes bért fizetni, de ennek is benne kell lennie a szerződésben, tehát tudni kellene, hogy mit írtál alá.

Ha ne adj isten esetleg úgy állapodtál meg, hogy a fizetésed egy részét zsebbe kapod (bár szerintem ilyen nincs, csak mocskos komcsi propaganda az egész), akkor megszívtad.

2009. febr. 12. 10:07
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Vagy félrebeszéltetek egymás mellett, és ő végig BRUTTÓ bérről tárgyalt, míg te NETTÓ bérben beszéltél. Akkor az eltérés aránya is közel érhető. (Igaz lehet, hogy kevesebbet kellett volna kapnod, ha valóban ez állt fenn.)

A munkajogi kérdésekben ami le van írva, az úgy van. Ami nincs leírva, az nincs úgy. Nem azért, mert a szó elszáll, az írás megmarad, hanem azért, mert írásos alakisághoz köti a törvény a munakszerződés lényegi kérdéseit, így a bért is.

Tehát ami a munkaszerződéseden rajta van bér, azt kell kifizetnie a munkáltatódnak. Őt az köti. Nem az ígérete. Olyan szerződés meg nem írunk alá, amely nem azokat a feltételeket tartalmazza, amiben megállapodtatok szóban.

2009. febr. 12. 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!