Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Pénzügy és számvitel alapszako...

Pénzügy és számvitel alapszakon végzek. Mellé másoddiplomaként megéri a programtervező informatikus vagy felesleges?

Figyelt kérdés
Gondolkoztam jól jönne valami informatikai jártasság, de nem tudom mi lenne hasznos. Szerintetek?
2012. okt. 26. 13:26
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Utolsó kettőnek köszönöm a hasznos válaszokat. Ilyen válaszokat vártam, kedves feleslegesen válaszolók. Aki nem a kérdésemre válaszolt, azt lepontoztam.
2012. okt. 26. 18:52
 12/14 anonim ***** válasza:
27%
Én meg felpontoztam őket.. ugyanis akkor rosszul írtad ki a kérdésedet, az első 4-5 egyértelműen a feltettre válaszol.
2012. okt. 26. 19:01
 13/14 anonim ***** válasza:
31%
Én válaszoltam a kérdésedre mégis lepontoztál...Az persze már más kérdés, ha nem tetszik a válsz, látszik, hogy egy kb 21 éves GYEREK vagy!
2012. okt. 26. 19:14
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

"programtervező informatikus" vs "informatikai jártasság"

FYI: a "programtervező informatikus" régi elnevezése a BSc előtt programozó matematikus (3 év) ill. programtervező matematikus (5 év). A tanterv változott egy kicsit, de a lényeg ugyanaz maradt.

Ebből szerintem már ki is találtad, hogy amit ott tanítanak, az nem egyszerű "jártasság". Ezen a szakon kőkemény matematika van, sokkal keményebb, mint amit a pénzügyön oktattak neked, még úgy is, hogy a BSc alatt egyszerűsödött egy kicsit.

Ha te csak azért akarsz prog infós lenni, hogy valamennyire "jártas" legyél az infomatikában, akkor jobb, ha azonnal leteszel erről, mert esélyed sincs nemhogy elvégezni, de eljutni sem azokhoz a tárgyakhoz, ahol már ténylegesen gép elé kell ülni és alkotni kell. Az eleje ugyanis nagyon komoly elmélet (analízis, diszkrét matek, lineáris algebra), amin úgy elhasalsz majd, mint annak a rendje.

Remélem segítettem valamit.

2012. nov. 25. 15:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!