Nagy Britanniában vajon lehet még valami munkát találni?
Nekem vannak kint ismerőseim jelenleg is. Mire kifizetnek mindent sok nem marad nekik, de munkájuk legalább van.
Többben viszont hazajöttek, azt mondták a kinti minimálbér annyinak felel meg kb. mint az itthoni nettó 120 ezer Forint.
"Többben viszont hazajöttek, azt mondták a kinti minimálbér annyinak felel meg kb. mint az itthoni nettó 120 ezer Forint."
Akik hazajöttek, mert nem jött be nekik, azok szeretik elferdíteni a dolgokat, így születnek érdekes történetek. Akinek nem jön be a dolog, azok nagy része képzetlen, nyelvet nem beszélő, beilleszkedni képtelen emberek. Nem egy olyan embert ismerek, aki hazament, majd szidta az angolokat, Angliát, mert nem vették fel sehova, közben pedig azt a tényt elfelejti megemlíteni, hogy a nyelvet nem tudja, csak várja a sült galambot.
Te miről zagyválsz itt?
Azt mondtam, hogy mire lakást, utazást, kaját (ez mind drága kint!!!), kifizettek, nem sok pénzük maradt meg a minimálbérből! Beszéltek angolul, kaptak munkát is! De nem jártak sokkal jobban mintha itthon dolgoznának! Minimális pénzt tudtak csak megtakarítani. Ezért hazajöttek! Ennyi!
"Azt mondtam, hogy mire lakást, utazást, kaját (ez mind drága kint!!!), kifizettek, nem sok pénzük maradt meg a minimálbérből!"
Én, amikor kijöttem, 3 hónapig minimálbért kerestem és egészen jól megéltem belőle. A szállásom, utazásomon és a havi bevásárlásom kifizetése után még maradt 60.000 Ft-nyi összeg. Otthon az általad említett 120.000 Ft-ból ki rak félre 60-at? A másik dolog pedig, hogy aki valóban jól beszél angolul és emellett van egy jó szakmája és ért is hozzá, az bőven kaphat a minimálbérnél jóval többet is. Én az IT szektorban dolgozom, 3 hónap minimálbéres meló után kaptam meg a rendes állásomat, amivel 2,5-szer többet keresek, mint a minimálbér. A kintiről panaszkodók 99%-a minimálbérért güriző ember. Tapasztalatból mondom.
minden "nagyon drága" itt. Szeretik az emberek emlegetni hogy "drága nagyon minden"... én azt mondom egyáltalán nem drága, (nem szeretnék leszólni senkit, de az itteni magyarok 80%-a a kijövök Londonba takarítani/mosogatni és meggazdagszom szinten van sajnos... ) igen úgy drága. De ha szaktudásod van és jó pozíciót töltesz be, akkor a drága az nem úgy drága. Csak minden egy jóval magasabb szintem mozog.
Mondok egy példát:
Magyarországon keresel nettó 120 ezer forintot amiből kifizetet a lakást, 60 ezer forint, kifizeted a BKV bérletet 10 ezer forint, veszel kaját stb... Egy új telefonra hónapokig kell összespórolnod, vagy egy repülőútra.
Akkor jöjjön a Londoni "drága élet" példa.
Szaktudással keresel havi 650 ezer forintot kezdőként (hangsúlyozom egy pályakezdő példáját emítem - egyáltalán nem túlzás ez a példa) amiből lesz nettó 450 ezer forint. A lakásra kifizetsz egy hónapban 180 ezer forintot (persze a legtöbb takarítós magyar szeret a külzónákban alacsony szinten élni, rossz körülmények között) Tehát mondjuk a belvárosban (Zone 1-2 számít belvárosnak, azonban Zone1-ben hihetetlen drágák az árak, én Zone2-ben lakom)
Tehát kifizetsz havi 180 ezret a lakásra, havi 40 ezer forintot a tömegközlekedésre (igen, megint jönnének a takarítós/felszogálós magyarok hogy 40 ezer milyen sok mert Magyarországon csak 10 ezer ) és kifizetsz a kajára és szórakozásra havi 70 ezer forintot.
Tehát összesen lett 290 ezer forint kiadásod, és 450 ezer forint bevételed pályakezdőként. Egy hónap alatt félretettél 160 ezer forintot, tehát egy Iphone 5-re egy hónap alatt megspóroltál. Ennyit a drágaságról, valóban drága a havi 290 ezer kiadás Magyarországi viszonylatban, de a bevételed is több. Itt minden egy magasabb szinten mozog. Persze minimálbérrel nem tudnál ennyit félretenni, és természetesen te is a "takarítós/mosogatós/kitchen portres magyarok "drága London" kategóriába tartoznál.
Az se mindegy hogy valaki Londonban lakik vagy vidéken,mert Londonba k*rva drágák a lakások.
A közlekedés is elvisz csomó pénzt,szóval jobban megéri egy vidéki városa menni.
Drága a kaja?!
Ti melyik Angliában éltek?
Igen, étteremben drága, de ha kimész a Tescoba akkor meg fogsz lepődni:
4 pint (2,3L) FRISS (tehát nem az a fehér víz, amit itthon kapsz) tej 1,18 font, vagyis 400 Ft. Itthon a legszutykabb akciós vizes tej 245 ft / liter, tehát 4 pint 560 ft!
15 tojás 1,7 font ( 600 ft ). Itthon átlagba 45 ft egy tojás, vagyis a 15 db 675 ft.
Szóval semmivel nem mondható drágábbnak a kaja Angliába mint itthon.
Jó angol nyelvtudással és jó szakmával igen lehetséges!
Üdv!
szia en kint vagyok lassa egy eve , vendeglatasban szinte azonnal van munka de persze kell az angol nyelvtudas is.
Igen sok a bevandorlo es sokan kozuluk nem is beszlik az angolt. kb.heti 50-100 fontot tudsz felre tenni abban az esetben ha heti 50-60 orat nyomsz . meg persze attol fugg, hogy te mire koltod a penzt. ennyi ha szeretnel meg esetleg tudni barmiben kerdezz nyugodtan
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!