Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha lenne 100 millió forint...

Ha lenne 100 millió forint készpénzed, te mit kezdenél vele?

Figyelt kérdés

Kíváncsi vagyok, hogy az emberek mit kezdenének 100 millióval ha lenne nekik.

Elmondom én mit kezdenék vele:

Építtetnék egy jó környéken, egy számomra lehetőleg minden igényemnek megfelelő PASSZÍVHÁZAT, melynek az egész évre jutó rezsiköltsége max 100 ezer forint lenne. Ez kerülne körülbelül olyan 50-60 millióba.

A maradék pénzt pedig betenném a bankba, hogy kamatozzon (pl 50 millió forint mondjuk 8%-os kamattal havi: 333 ezer forint..)

Az eredmény:

-A passzívház miatt nem kell aggódnom többet a rezsiköltségek miatt és van egy házam ahol álom élni.

Ezzel egy hosszútávú, mondhatni életre szóló alapvető és szükséges környezetet teremthetek meg magamnak és/vagy majd a saját családomnak.

-A havonta több mint 300 ezer forintot hozó kamatból már gond nélkül meglehet élni, főleg ha alig kell költeni a lakhatásra.

-Ha emellett van munkám is, az már csak unaloműzés, és plusz pénz és nem kell aggódni akkor sem ha épp nincs állás, mert a munka itt már csak a JOBB ÉLETMINŐSÉGET jelentené és nem a MINIMUMOT.

-Megtehetem azt, hogy a legegészségesebb és legjobb minőségű ételekkel táplálkozhassak, van SZABADIDŐM a mozgásra, családra, szórakozásra.

Én ezt tartanám a legjobb stratégiának amivel GONDTALAN, BOLDOGABB lehet egy ember, főleg itt Magyarországon.

Egy pár megjegyzés:

Olyat ne írjon senki se, hogy előbb legyen 100 millió, meg kinek lehet annyi pénze.. nem érdekelnek az ilyen válaszok. Nekem sincs annyi, a kérdést csak azért tettem fel mert érdekel más emberek gondolkodásmódja, véleménye.

Amit fontosabbnak találtam azt nagybetűvel írtam.

Minden válaszoló írjon nemet, kort, és komoly választ :)

20/F

2012. okt. 3. 21:09
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Utolsó:

Azt hiszem abban az esetben amit én leírtam, mind három fenn áll amit te leírtál :)

-50 millából lehet építeni egy olyan passzívházat aminek a fenntartási költsége 100 ezer forint / év.

-A maradék pénz dolgoztatásával, mondjuk kamat, meg ennek havonta a háromszorosa jön :) 1 hónapra 8300 ft-ra jön ki a rezsi, azt már ~333 ezerből simán kilehet csengetni :)

A maradék 300 ezer havonta pedig bőven elég szerintem egy kényelmes életre, főleg úgy, ha emellett még dolgozok is.

Ez volt az én elképzelésem :)

2012. okt. 4. 13:18
 12/21 anonim ***** válasza:
65%

Jót nevettem az ide írogatok naivitásán.

50-60 millióba egy jobb környéken egy üres telek kerül, passzív ház nélkül vagy pedig egy 80-100 nm-es használt lakás. A 8%-os kamatból pedig vond le a kamatadót, majd pedig az infláció hatását. A végeredmény az lesz, hogy a pénzed kb. tartja az értékét, esetleg a körülményektől függően némi nettó reálhozamot is termel (nagyon jó esetben havi kb. 80 ezer Ft-ot 50 millió forint elhelyezése esetén).

Az is poénos aki 50 millióból akar autópályaépítő cégét létrehozni. Egyetlen komoly munkagép többe kerül.

2012. okt. 4. 13:41
 13/21 anonim ***** válasza:

12:

kölcsönözni is lehet munkagépeket, pl stadion vagy toronyházak építéseknél se minden a cég tulajdona, hanem kölcsönzi. Plusz a munkásokat is csak 1-1 építkezésre veszik fel.

2012. okt. 4. 13:58
 14/21 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező! 9-es vagyok. Számomra nem jönne ki kényelmesen mind a három pusztán a kamatokból. A 12-es válaszoló jól leírta, hogy miért. Kamatadó + infláció mellett kevés lenne egy hónapra.

Valamint egy számomra álomházhoz több kellene, mint 50 millió, nem beszélve arról, hogy én emellett még utazgatni is szeretnék, új kultúrákat megismerni, több időt tölteni más helyeken, vagyis helyhezkötött dolog se fér bele. Ehhez a pénznek folyamatosan dolgoznia kell, és hatékonyabban mint ahogy a kamat teszi.

2012. okt. 4. 13:59
 15/21 anonim ***** válasza:
33 vagyok és fognám magam elhúznék Kanadába új életet kezdeni.
2012. okt. 4. 14:10
 16/21 A kérdező kommentje:

A kamatokhoz még sajnos nem értek annyira. :( Rossz hallani, hogy kedvezőtlen a helyzet.

A házzal viszont vitatkoznék. Ami a telket illeti, se nem A budai gazdag negyed, vagy nagy belvárosi hely érdekel. Én kelet Magyarországon élek, (Nyíregyháza-Debrecen..) és itt is a külvárosi rész az amit én "JOBB" környéknek tartok. Passzívházat kb 20%-kal drágább megépíteni mint egy sima házat, kb 250.000 ft/m^2 áron van és nekem kb 150-200 m^2 -es ház kell, amihez igazából telek is van. Biztosan tudom, hogy 50 millióból simán kijönne egy SZÁMOMRA álom ház. Nekem nem egy többemeletes villa az álmom amiben van egy több száz méter hosszú úszómedence jakuzzival, szaunával meg minden egyébbel.. Nekem egy olcsón fenntartható, de kényelmes családi ház a vágyam ami jó alapot biztosít majd a leendő családnak.

Az igazi kérdés most már csak az, hogy a maradék 50 milkával mit lenne érdemes kezdeni?

Örülök a válaszoknak.

Nem gondoltam volna, hogy még a kamat is ennyire "lehúzás". Jó lenne viszont tudni egy biztos módszert amivel hatékonyan és biztonságosan lehet dolgoztatni a pénzt. Lehetőleg úgy, hogy ne okozzon nagy terhet, sok idegességet ennek a működtetése.

Amúgy sem tartanám jó dolognak, hogy a bankok megint csak belőlünk gazdagoknak meg, mivel az a magyaroknak szerintem semmivel sem lesz jobb.

2012. okt. 4. 16:27
 17/21 anonim ***** válasza:

Én tuti lekötném a felét, a másik feléből pedig egy kocsmát nyitnék. Sok fasza ötletem van csak pénzre lenne szükség.

Inni mindenki iszik. 20/f

2012. okt. 6. 17:30
 18/21 anonim válasza:
Én vennék egy saját házat anyunak, egyet nekem. A többit pedig betenném a bankba, hogy szükség esetén legyen mihez nyúlni.
2012. okt. 8. 19:07
 19/21 anonim ***** válasza:

Hasonlóan mint te csak nem teljesen így!

30 milliót 9,5%-os állampapírba tenném.

60 milliót beraknék kamatozni (legalább 2 bankba), mindig fél évre kötném le, Amikor lejár a kamat abból haladnék a házzal (természetesen passzív!). Nekem telkem már van, így az igényeimnek megfelelő ház előzetes számításaim alapján 25-30 millióból kijönne.

A 10 milliót devizatőzsdébe fektetném ahol reális a havi 5-15% hozam.

Ezzel a felállással 3-4 év alatt meglenne a ház, de kb. 2 év után már lakható lenne. Az eredeti tőkém pedig megmaradna.

22/F

2012. okt. 15. 19:04
 20/21 anonim válasza:

A kérdés jó, álmodozni még szabad. Bezzeg a válaszok, na azokon jó nagyot röhögök.

Leírom én mit gondolok.

Szerintem MO-n igen ritka a jó környék, mondjuk úgy hogy esetleg BP luxusnegyede, de azon kívül ritka a jó. A gazdaságunk pocsék ezáltal a bűnözés növekszik az egész ország területén ami egyébként se csekély mértékű hála a befogadott etnikumoknak. A passzívház az jó ötlet minden szempontból. De miért kéne megvenned? Én a helyeden havonta fizetnék érte így megmarad a szabadságom nem vagyok odakötözve a házhoz mert nem az én tulajdonom és még az amortizáció se engem terhel. Majd a tulaj karbantartja. A pénzt sok dologba fektetném hogy csökkentsem a kockázatot és megpróbálnám olyanokba ami viszonylag kiszámítható kockázattal legalább fedezi az infláció mértékét, de még azon felül is teljesít. Az állampapír jelenleg jónak tűnik érdemes megnézni menyit kamatozik és biztonságosan írd be google-ba. A bankokba is tennék pénzt de csak hosszú lejáratra és szétszórva 5-10 milliókat minél több bankba, hiszen ha bankcsődök vannak van egy meghatározott limit 10-15 millió amit még áll a bank biztosítás gyanánt mielőtt csődbe megy. Termőföldet mindenképp vennék ha akad aki eladja, hiszen az felbecsülhetetlen érték és folyamatosan növekszik. A földárak EU-n belül 2000-40000 euro között vannak. MO a legalja 2000-4000 euro hektárja tehát nagyon alulértékelt. Ez a jövőben folyamatosan lassan növekszik már most is 1 millió ft fölött van egy hektár ami pár éve még fél milliót ért. Szerencsés vagyok mert nagyszüleim sok földet birtokoltak viszonylag.

és egy jótanács a buta emberek ötleteit ne használd

útépítő céget ne alapíts mert a cég 1 napi működése kerül 50 milióba :D

a 20 milliárdos lány meg azóta biztos csalódott a weboldalában hacsak nem a facebook-ot törte fel szóval nagyon a webes ötletekbe se lehet bízni ha nem vagy japánban nukleáris katasztrófát átélt mutáns programozótehetség sok kreativitással, online netes lufikba se fektetném a pénzt mert még nagyon bizonytalanok és fiatal ágazat.

A 12. válaszoló a virtuális spanom lett. egyetértek vele, a banki kamat sosem volt húdejó, inkább állampapír mert akkor segíted polgártársaid helyzetét is egyben és mint állampolgár sok lehetőségvan rá hogy adómentesen megkapd az osztalékot

16. úgy bírom hogy mindenki aki gyors pénzhez jut egyből kocsmát akar nyitni, mi abban az olyan húdenagyonjó az hogy hetente jár hozzád a maffia védelmi pénzt kérni? elárulom hogy magyarországon elég ritka a bűnözésmentes kocsma játékterem stb... szinte nincs is, csak a retardáltak gondolják hogyha kocsmájuk van az egy életbiztosítás és nem kell semmit se tenni benn vagy érte

a 19-essel is sok dologban egyetértek azonba a devizatőzsdét meg se próbáld. Nem hogy 5 százalékot se fogsz vele nyerni, de még adózni se fogsz tudni utána mert csak vesteséged lesz. És ez komoly! Én már buktam vele fél millió forintot, mikor abbahagytam. 3 évig csináltam A hvg.hu kimutatta hogy a magyar átlag trader 700-800 ezer forint közötti pénzt bukik egy évben

na további sok szerencsét az életben az összes kommentelőnek és a kérdés kiírójának

21/f

2012. dec. 3. 14:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!