Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Normális az, hogy egy hónapja...

Normális az, hogy egy hónapja dolgozom a munkahelyemen és még semmiféle szerződést nem írattak alá velem?

Figyelt kérdés

Egy hónapja dolgozom a jelenlegi munkahelyemen. Semmit nem írattak még velem alá... fizetést borítékban kapom meg a jövő héten.

Ez normális? Be vagyok jelentve? Mikor kell munkaszerződést aláíratni az alkalmazottal normál esetben?

Ez az első munkahelyem, ezért nem vagyok annyira tisztában ezekkel...

Köszi!

2012. szept. 30. 18:32
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

kiderült, hogy alkalmi munkavállalóként vagyok bejelentve!

de akkor sem értem, hogy szerződést miért nem írattak még mindig velem???

fizetést tuti fogok kapni, ettől nem félek... nem tehetik meg hogy nem adnak.

2012. okt. 5. 19:23
 12/20 anonim ***** válasza:

Honnan tudtad meg hogy alkalmi munkavállalóként vagy bejelentve? Az alkalmi az csak alkalmi...nem tudom másképpen mondani.

Mi a garancia arra, hogy szerződés nélkül biztos kifizet? Miért borítékban fizet majd???

2012. okt. 5. 19:57
 13/20 A kérdező kommentje:

garancia az, hogy a számlákon, az összes jelenléti íven ott vigyorog az aláírásom.

ha nem fizet, akkor meg bejelentben apehnak vagy mi az isten most a nevük, hogy nem fizetett ki. vagy kiviszem a kasszából a fizumat aztán viszont látásra.

mit jelent hogy alkalmi???

2012. okt. 5. 20:12
 14/20 anonim ***** válasza:

Miért borítékban akar fizetni? Nekem ez is gyanús.

Én is dolgoztam alkalmi munkavállalóként bejelentve, mégsem borítékban kaptam a fizut.

Az sem garancia, hogy ott figyel az aláírásod - önkéntesen dolgozol. Bizonyítsd be, hogy nem.

2012. okt. 6. 10:19
 15/20 A kérdező kommentje:

egy szállodáról van szó...

lehet, hogy már nem divat a borítékos megoldás, de itt mindenki borítékban kapja... én sem értem miért.

nézd, ha nem fizet ki, ami mondom, kiveszem a kasszából a pénzt és kész. de ez nem fordulhat elő, abban biztos vagyok, hogy ki fog fizetni. a főnök titkárnője osztja a fizetéseket, ő pedig nagyon rendes velem. ő mondta tegnapelőtt hogy alkalmira vagyok bejelentve.

2012. okt. 6. 16:20
 16/20 anonim ***** válasza:
Csak nehogy a végén meg lopásért feljelentsenek...
2012. okt. 6. 16:21
 17/20 A kérdező kommentje:
Najo nyilvan ilyet nem teszek de nem lesz ra szukseg sem. Holnap vagy hetfon kiderul a dolog
2012. okt. 6. 20:00
 18/20 A kérdező kommentje:

és kiderült, megkaptam a fizumat - még többet is, mint amire számítottam, mert a betanulást is teljes órabérben fizette!

már csak az a kérdés, hogy szerződésem még miért nincsen, de annyira már nem izgat a dolog... november közepéig maradok itt így-úgy is, mivel decembertől fix helyem van tirolban. csak féltem hogy kirúg, aminek még mindig meg van a lehetősége...

2012. okt. 7. 14:37
 19/20 anonim ***** válasza:
Sajnos Te sem vagy normális ha egy ilyen munkahelyen dolgozol. Több részben sántít ez a munkahely, becsüld meg a mostani fizud, ugyanis amíg nincs hivatalos papír arról hogy Te ott dolgozol és vannak jogaid..bármikor megtehetik hogy kitesznek egy fillér nélkül. Ez számtalanszor megtörtént már. Akkor pedig hiába vernéd nyálad, mert óvatlan voltál.
2012. okt. 10. 22:04
 20/20 A kérdező kommentje:

de ha nincs más és kell a pénz akkor mit csináljak???

és legalább szerzek gyakorlatot ezen a területen is, ami pályakezdő révén igen fontos lesz! Még ha csak 3 hónap lesz akkor is...

2012. okt. 11. 19:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!