Normális az, hogy egy hónapja dolgozom a munkahelyemen és még semmiféle szerződést nem írattak alá velem?
Egy hónapja dolgozom a jelenlegi munkahelyemen. Semmit nem írattak még velem alá... fizetést borítékban kapom meg a jövő héten.
Ez normális? Be vagyok jelentve? Mikor kell munkaszerződést aláíratni az alkalmazottal normál esetben?
Ez az első munkahelyem, ezért nem vagyok annyira tisztában ezekkel...
Köszi!
Milyen jellegű munka ez? Mit kell dolgoznod?
Írhatsz privátban is. Bár nekem ennyiből is gyanús, hogy fekete munkáról van szó, és naívságodat használják ki.
Mi biztosítja, hogy valóban kifizetnek majd? Ha meg nem fizetnek, dolgoztál egy hónapot "önkéntesen", és még tehetetlen is vagy, mert ugye a törvény nem ismerete nem ment fel. :(
Start kártyát első munkanapomon említették, hogy jó lenne ha kiváltanám... de ezt egy mondatban, zárójelesen jegyezték meg, és mivel elég sokat dolgoztam az első hónapban a betanulások miatt, így csak jövő hétre terveztem azt kiváltani.
Honnan tudhatom meg, hogy be vagyok jelentve biztosra?
Igazából nem aggódom amiatt, hogy be vagyok e jelentve, hanem azért kérdezem, mert ha kirúgnak, akkor valamit fel tudjak ellenük használni...
Váltsd ki a start kártyát, mire vártál eddig? Az kell hozzá, mert akkor kap a cég utánad kedvezményeket.
Valószínűleg nem vagy még bejelentve.
A munkaszerződést a munkába állás előtt kell aláírni , bejelenteni az alkalmazottat szintén előtte!
nem hinném, hogy a start kártya miatt nem írattak még velem szerződést... mert ha igen, akkor millió egy lehetőségük lett volna hogy a nyakamra járjanak és behajtsák tőlem azt. soha többet nem esett róla szó.
taj szám, adószám el lett kérve munkábalépés előtt, de szerződés nincs. szó se volt róla. pedig nem értem, hiszen három hónapos próbaidő őket is védeni hogy nyugodtan kirúghassanak.
jó, de egy szállodáról beszélünk nem pedig pista bácsi hátsók kertjéről... nem nagy szálloda de jelentős, és igazából ezért sem értem a dolgot. hogy hogy engedhetik ezt meg maguknak.
van nyoma, hogy ott dolgoztam. rengeteg nyoma van. a jelenléti ív, a számlák stb. mind az én aláírásomat viselik.
Nyiss egy ügyfélkaput valamelyik okmányirodában, vagy kormányablaknál és a TAJ szolgáltatásokban a biztosítási jogviszony alatt meg tudod nézni, hogy be vagy-e jelentve. (ha itt nem látod a munkáltatód, még akkor sem biztos, hogy nem vagy bejelentve, sokszor vannak csúszások, tévedések a rendszerben)
Munkaszerződést elméletileg a munkaviszony megkezdése előtt kell írni. Viszont még nagy cégeknél is előfordul, hogy nem írják meg/alá a munkaviszony megkezdése előtt, csak jóval később.
A bérjegyzékkel is előfordul, hogy nem kapod meg időben, vagy meg sem kapod, annak ellenére, hogy be vagy jelentve és fizetnek is utánad rendesen. Lehet, hogy negyedéves ÁFAsak és csak negyedévente adják be a számlákat és hozzák el a bérszámfejtési kinyomtatott papírokat (az utalandókat és a nettó béreket a mi könyvelő cégünk is átküldi e-mailben) Vagy aki elhozza a bérjegyzékeket azzal már nem törődik, hogy alá legyen írva és a dolgozó is megkapja.
Nagyon köszönöm a segítséget!
Írtad, hogy ha nem látom a TAJ-nál a munkáltatót, akkor sem biztos, hogy nem vagyok bejelentve... szóval akkor honnan deríthetem ki 100%-ban? HA bemegyek személyesen az OEP-hez ott meg tudják mondani ezt vagy ők is csak annyit tudnak mondani amit az ügyfélkapuban látnék??? Ők azért pontosabb infókkal tudnak szolgálni nem? Igazából jó lenne tudni 100%ig, hogy mi a helyzet.
Szóval akkor az nem gáz, hogy még így egy hónap után sem írattak velem szerződést??? Vagy mennyi csúszás a normális?
Köszi mégegyszer!
Szerintem te nem vagy bejelentve.
És fizetést sem fogsz kapni.
Társadalombiztosítási ellátást meg pláne nem.
A munkaszerződést a munkaviszony megkezdése ELŐTT kell megírni és aláírni, ekkor kell megkapnod a munkaköri leírásodat is valamint a tűz- és munkavédelmi képzést.
Szóval nyugodtan mondhatja azt a tulaj, amikor nem ad fizetést hó végén, hogy te csak segítettél ingyenesen a cégnek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!