Miért nem hívnak be interjúra? Nem hiszem el!
A többiek leírták, hogy nem egyszerű a helyzet...pláne, ha egy kis városban élsz. Nálunk sincs sok munkalehetőség. Én nyáron végeztem közgazdászként, de van gyakorlatom, mert a suli mellett dolgoztam. 4 hónapig kerestem a munkát és 3 állásinterjún voltam. A legelső interjúm szintem azonnal volt, ahogy elkezdtem keresni, még júniusban, aztán teljes leállás. A 2. és a 3. interjúm a múlthéten volt.... Mindkettő jól sikerült, a mai nappal fel is vettek az egyik helyre, kormánytisztviselői munkát kaptam, aminek nagyon örülök. Már szinte furcsa, hogy nem kell bújnom az állásokat...
Nekem ez a 4 hónap maga volt a pokol, nem is tudom mi lehet azzal, aki már másfél éve nem talál munkát. Szörnyű helyzet, nagyon elkeserítő.
2 hét? Viccelsz ugye? Vannak olyan cégek, akik egy hónapig gyűjtik az önéletrajzokat, és majd csak utána hívják be az embereket. Aztán ha megvolt az interjú, majd 1 hónap múlva hívnak, hogy felvettek. Egyesek nagyon ráérnek.
Egyébként diákként ne legyenek nagy elvárásaid.
Én 4 hónap alatt találtam munkát, és van diplomám, beszélek 2 nyelvet és van szakmai tapasztalatom is. Az a baj, hogy kevés az állás, és a legtöbbre, amit meghirdetnek már rég megvan a jelölt.
Én a 4 hónap alatt 5 interjún voltam összesen. Ebből 2-re aztán fel is vettek volna, 2 na különbséggel hívtak. De 2 meg olyan volt, hogy rögtön az elején kiszúrtam, hogy nem is akarnak felvenni, már rég megvan az emberük. Szóval nem egyszerű a helyzet, de kitartás. Igegölő, az biztos, és most már nekem is az a fura, hogy nem kell az álláshirdetéseket bújni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!