Felvesznek még valakit 25-26 évesen kezdőként?
Egy családtagom gondolkodik, hogy elmenjen egy CNC esztergályos tanfolyamra, de már 25 éves. 26 lenne, mire végez. Felvesznek még akkor kezdőket, vagy már nincs esélye?
Azért kérdezem, mert 25 éves kortól már nincs START kártya, és gondolom, nem akarnak betanítani egy kezdőt Start kártya nélkül, amikor szerezhetnek 18-24 évest is.
Párom tavalyelőtt végezte el, miután beleesett egy létszámleépítésbe.
Munkaügyi központon keresztül... és utána jogosult volt start kártyára ( abból is van több). Ahogy végzett, egy hónapon belül felvették oda, ahol a gyakorlata volt.
Ja, és 40 éves :). Mondjuk neki volt előtte CNC gyakorlata, de teljesen más területen.
Orvosit??Orvosi tanfolyam van mi? :D
Amúgy meg igen jól lehet keresni a cnc-vel ha valaki nagyon ért hozzá,a kezdő orvosok se kapnak akkora lóvét az első években...
Én 25 leszek, engem is komolyan vehetne már valaki!!!! :)
Nagyon szeretnék már végre dolgozni, de én sem találok munkát. Tudom, hogy leginkább a lakhelyemmel van a gond, mert nincs munkalehetőség.
orvosi egyetem...
és igen, nálunk cnc-sek három műszakban 2-szer annyit keresnek mint egy orvos.
8-as: én is a fémiparban dolgozom, csak a min.bizt. osztályon.
Amit látok: azokat nem veszik fel, akik 1-2 éves képzés után rögtön gépbeállítók, vagy programozók akarnak lenni. Ahhoz nagyon kevés... oda komoly gyakorlat kell.
Sima gépkezelőnek CNC-re 8 osztállyal is jöhet bárki.
De ha egy képzett CNC-snek nem derogál jelentkezni gépkezelőnek, azt felveszik gyakorlat nélkül is, és ha tényleg ért hozzá, amint megismeri a projekteket, akár gépbeállító is lehet belőle viszonylag rövid időn belül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!