Motivációs levelet milyen formában küldöd egy emailes pályázatban?
Tehát ha önéletrajzon kívül motivációs levelet is kérnek...
Külön fájlban írod meg és csatolod, mint az önéletrajzot? Vagy pedig az email szövegét írod motivációs levélként?
És ha egyiket vagy másikat alkalmazod, akkor azt milyen megfontolásból teszed, miért tartod jobbnak a másiknál?
Csatolom.
Mivel ha régimódú a vezetőség akkor kinyomtatott formában fogja kézhez kapni a megszűrt CV-ket - oda pedig biztosan nem nyomtatnak ki egy e-mailt.
Másrészről külalakilag egy e-mail nem igazán jól formázható.
Én az önéletrajz utolsó fejezeteként írtam mindig is a motivációs levelet. "Részletes információk, motiváció" volt a fejezet címe, itt egy bő fél oldalban ki lehet fejteni a fontosabb dogokat.
Van, aki külön dokumentumban küldi, szerintem könnyebben kezelhető, ha egyben van.
az e-mail szövege. Minek agyonformázni? A hivatalos e-mail formátum bőven megteszi. Ha mellékletként csatolod, mit írsz az e-mailben? :) Nem szabad túlspirázni.
Komoly helyekre pedig pályázati dokumentációt készítek, nyomtatva, összefűzve, bizonyítványok másolatával, CV magyarul és angolul, még névkártyát is mellékelek (persze nem az aktuális cégeset...:)). Akkor a motivációs levél is ki van nyomtatva természetesen.
Még egy jó tanács: ha mellékelve küldöd, akkor nyomtasd ki, írd alá és scanneld vissza. Hitelesebb.
De aki megnyitja az emailt és kinyomtatja a vezetőségnek... akkor az látja, hogy oda van írva, a levelet épp úgy ki lehet nyomtatni, sőt még nem is kell hozzá külön fájlt letöltögetni. ?!
Egyébként azért is szenvedek a külön fájlban történő megírásnál, mert csak a cég nevét tudom, de kontakt személy neve nincs megadva, így nem is tudom, hogy kinek kellene címezni. Azaz még egy rendes fejlécet sem tudok összehozni. Emailben mindezt nem is kell, azért hajlok afelé. Csak amikor így ki van hangsúlyozva, hogy kérik... :-(
Ti mit szoktatok ilyenkor írni még a megszólítás előtti szakaszba?
Hát nézd, én ugyanazt a fejlécet használom mailben is mint hivatalos leveleknél. Vagyis "light" verziót, mert tárgy, stb. nem kell, de:
Cégnév
XY
beosztás
részére
Tisztelt XY Úr!
Vagy: Tisztelt Igazgató Úr! amennyiben a beosztás vmilyen igazgató.
Ha nő az illető, én kerülöm az asszony kifejezést, mert bár az üzleti életben elfogadott, férjezett nőt sugall. Inkább marad a Tisztelt XY, ha meg nem tudom a nevét, akkor Tisztelt Címzett!
Csak cégnév van meg, mint infó.
Nincs se név, se beosztás, se semmi...
Így még a megszólítás is gáz.
Mindegy, végülis csak megérhtik ők is, ha nem adnak magukról több infót.
Viszont az, hogy email vagy csatolt levél, azon sokat kínlódok.
Én pl hülyét kapok ha sima szöveget csatolt fájlként kapok, akármilyen ügyben is. Jobb szeretem egyből látni, és ha nyomtatni kell onnan nyomtatni. Hát nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!