Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A munkába járást (ingázás és...

A munkába járást (ingázás és helyi közlekedés) milyen formában és hogyan támogatja a munkáltató?

Figyelt kérdés
Úgy tudom, hogy van erre törvény, hogy az ingázást kell támogatni (86% körüli értékben). De azt a 86% körüli összeget a cafeteriábol vonják le, vagy azon felül téritik, ergo az ingázó több juttatást kap mint egy nem ingázó? És akkor a maradék 14%-ot kell sajét zsebből fizetni? Vagy hogy van ez? És mi a helyzet a helyi bérlettel?
2010. szept. 22. 21:25
 1/5 anonim ***** válasza:
A távolsági buszbérletet megveszed saját pénzeden, ennek 86 %-kát fizeti ki a munkáltató. (számla kell róla illetve lejárat után a bérletet is le kell adni) Nem kapsz többlet juttatást ezzel, mert a térítéssel saját pénzedet kapod vissza. (A fennmaradó 14 %-ot saját zsebből kell állni.) A cafeteriának tudtommal csak a BKV bérlet része.
2010. szept. 22. 21:51
 2/5 anonim ***** válasza:
Nálunk havonta le kell adni a BKV bérletet és a vonat/busz jegyeket (számlát nem kell leadni) és egységesen 86%-ot térítenek, de havi max. 30 ezret. A cafatériához ennek nincs köze, bár lehet, hogy máshol összevonják.
2010. szept. 22. 22:09
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszi!

A többlet juttatást úgy értettem, hogy a cég rám több pénzt fordít, mint egy helybelire, tehát forintosítva nekem nem lesz több, de legalább kevesebb sem lesz sokkal azzal, hogy ingáznom kell.

2010. szept. 22. 22:11
 4/5 A kérdező kommentje:
Kedves második! Tehát az utazási támogatás valóban támogatás, és nem a cafeteriát terhelik vele?
2010. szept. 22. 22:13
 5/5 anonim ***** válasza:
Igen, az jár függetlenül mindentől. Mondjuk sok cafatéria nincs párezer ft egészségbiztosítést fizetnek, plussz kajajegy.
2010. szept. 22. 23:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!