Hogyan mondjam meg a főnökömnek, hogy azért mondok fel, mert egy nem tul kedves munkatársam van aki pokollá teszi az életem nap mint nap?
Pontosan így. Nem tudom mit tesz a kollegád, de ha nagyon bunkó, akkor a nevét is megemlítheted.
Nálunk is volt ilyen. Valaki fel akart mondani mert az egyik kollega túlzásba vitte a bunkóságot. Utána jártak, hogy valóban így van e.
Kikérdezték a többi kollegát, ők alátámasztották, hogy valóban volt egy akit kipécézett magának és bunkóskodott vele, aminek hála romlott a munkamorál.
Az lett a vége, hogy bunkó rempült, nekünk meg vissza álltak a nyugodt napok :) Bátran mond meg a főnöködnek.
Ezt hívják modernül mobbingnak, egyszerűbben szólva bűnbakképzésnek.
Ha szeretsz egyébként ott dolgozni, akkor sokkal egyszerűbb, ha bemégy a főnökhöz és panaszt teszel a munkatárs miatt. De ha el akarsz menni, akkor feltétlenül mondd el, hogy ki miatt távozol és miért, hogy mások életét ne tehesse tönkre.
Persze, ha valakinek a lieblingje, akkor úgysem fogják kirúgni, bármekkora állat is - volt egypár ilyen munkatársam, de még pszichopata főnököm is! -, akkor te leszel a hibás mindenért, aki távozol, mert arra könnyebb mindent rádobni. Ez a bűnbakképzés.
Az okosok szerint a rosszul működő csoportokat az tartja össze, hogy mindig minden problémáért valakit kineveznek bűnbaknak. Amikor a bűnbak távozik, akkor a következő bűnbaknak kijelölt ember lesz mindenért a hibás -nálatok esetleg az, aki a helyedre jön.
9: Pontosan ezt tette alsó tagozatos koromban a tanító bácsi. Sokat bántottak, csúfoltak. Szóltam neki, hogy bántanak, azt nem mondtam meg, hogy kicsoda. A következő órán lecseszte az egész osztályt, és megígérte, hogy ha még egyszer valaki piszkál, azonnal osztályfőnökit ad neki. Soha többet nem bántottak.
Ami megy kicsiben, az megy nagyban is, mert a szitu ugyanaz: bűnbakképzés. Egy jó főnök valóban okosan tud fellépni ellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!